ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> داشته‌های اقتصادی سیستان وبلوچستان، عرصه‌ای برای جولان دانش‌بنیان‌ها خرما ظرفیتی مناسب برای ارز آوری و اشتغال | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۳۹
سیستان و بلوچستان در حالی رتبه اول کشور را از نظر سطح زیرکشت خرما به خود اختصاص داده که یک بانوی کارآفرین اقدام به راه اندازی نخستین تعاونی فراگیر ملی و دانش محور کشور بر پایه خرما کرده است.
داشته‌های اقتصادی سیستان وبلوچستان، عرصه‌ای برای جولان دانش‌بنیان‌ها/  خرما ظرفیتی مناسب برای ارز آوری و اشتغال
به گزارش عصرهامون، سیستان وبلوچستان در بخش تولید خرما از ظرفیت های خوبی برخوردار است که با ایجاد صنایع فرآوری، بسته بندی و بازاریابی این محصول می توان این خطه از کشور را به قطب تولید و صادارات خرمای کشور تبدیل کرد.

بیان این مطلب بدان جهت است که خرمای این منطقه از نظر کیفی بهترین نمونه را در تولید و از نظر سطح زیر کشت رتبه اول را به خود اختصاص داده که از این حیث تاثیر بسزایی در اشتغالزایی استان نیز ایجاد کرده است.

فاطمه شیخ، مدیرعامل شرکت تعاونی فراگیر ملی داز در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به تشکیل نخستین تعاونی فراگیر ملی و دانش محور کشور بر پایه خرما، بیان کرد: درخت خرما یکی از مقدس ترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته شده در تاریخ بشر است که در ۱۷ سوره قرآن به آن اشاره شده و در پنج قاره دنیا و در بیش از ۳۴ کشور کشت و بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان به آن وفا دارند، در همین راستا با توجه به ظرفیت موجود در سیستان وبلوچستان اقدام به توسعه و توانمند سازی اولین خوشه الگویی اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان خرما در کشور بر پایه هوش تجاری کردیم.

وی هدف از راه اندازی این تعاونی را توسعه و پیشرفت کشور عنوان کرد و افزود: ایران از لحاظ خرما اولین کشور در سطح زیرکشت و دومین در تولید خرما است، متاسفانه فعالیت های پراکنده در این عرصه باعث شده نتوانیم از ظرفیت عظیم موجود "خرما" آن طور که باید استفاده کنیم در این زمینه از آنجایی که فعالیت ما بر پایه هوش تجاری است، می تواند کمک کند تا فعالان مختلف این عرصه در کنار هم قرار گیرند و بتوانند ایران را به عنوان یک کشور فناور در عرصه خرما معرفی کنند.

مدیرعامل شرکت تعاونی فراگیر ملی داز اهم فعالیت های انجام شده در این عرصه را رفع معایب و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای محصول خرمای مناطق سرباز، قصرقند، نیکشهر، دلگان و ایرانشهر و محصول خرمایی مناطق مرزی و روتک با تغییر فرآیند و پوشش، برگزاری رویداد همپا با شرکت فعالان حوزه خرما و تجاری سازی خرمای هلیله منطقه دانست.

به گفته وی؛ در عرصه نخل داری تاکنون زمینه اشتغال به صورت مستقیم برای ۱۱۹ نفر فراهم شده، همچنین در حوزه فناوری برای هفت نفر ایجاد شغل صورت گرفت و ۳۰ نفر هم در حوزه صنایع دستی حصیر مشغول به فعالیت هستند.

شیخ اظهار کرد: فعالیت های این شرکت شامل پشتیبانی از نخل داران کشور، پشتیبانی از کسب و کارهای خانگی و فعالیت های خوشه ای در عرصه تخصصی مانند تامین نهاده های نخل داران، خرید تضمینی با قیمت بالاتر از بازار، بسته بندی و تامین نیاز کارخانجات است.
وی ادامه داد: به علت زمانبر بودن روند ثبت برند هنوز اقدامات برند این محصول تکمیل نشده است و هم اینک از برند عام ایران استفاده می کنیم تا زمانی که برند اصلی شرکت ثبت شود.

مدیر عامل شرکت تعاونی فراگیر ملی داز با اشاره به اینکه در سیستان وبلوچستان به علت پراکنده کاری ها از ظرفیت موجود خدادادی استفاده مطلوب نشده است، گفت: با توجه به کارخانه های کارتن سازی که در منطقه داریم و از سوی دیگر ظرفیت عظیمی که در بحث محصولات گرمسیری و یا خرما در استان موجود است واقعا نتوانسته ایم آن طور که باید بهره گیری لازم را انجام دهیم؛ این مهم می طلبد تا با همکاری دولت گام برداریم تا فعالان عرصه در کنار هم آمده و این ظرفیت را بالفعل کنند؛ که در دولت سیزدهم نشانه های خوبی دیده شده و اتفاقاتی در حال وقوع می باشد که امید را در دل ها زنده کرده است.

وی با تاکید بر اینکه توانایی در دست گرفتن بازار این محصول را در صورت همکاری متولیان امر داریم، افزود: برنامه صادرات امسال را برای افغانستان و پاکستان در نظر گرفته ایم؛ چرا که افغانستان ظرفیت عظیمی دارد که بازرگانان ایرانی به طور کامل از آن استفاده نکرده اند، می خواهیم از این ظرفیت برای تامین نیاز کشورهای همسایه استفاده کنیم.

شیخ خاطر نشان کرد: برگزاری نشست های دوره ای فعالان استان های خرماخیز کشور با موضوع بررسی فعالیت های گذشته و آینده و هم افزایی، طراحی فروشگاه های زنجیره ای شهر خرما ویژه مراکز استان های خرماخیز و راه اندازی اولیه آن در زاهدان، طراحی مرکز هوش تجاری خرما و شروع خدمات دهی به کارآفرینان و شرکت های دانش بنیان، طرح احیای نخیلات و توانمندسازی نخلداران و ساماندهی کارجویان بومی در قالب شرکت های خدماتی و تولیدی و طراحی زنجیره اقتصادی خرما در شهرتان سرباز از جمله فعالیت های در حال اجرا است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciqzazwt1awp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما