مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی گفت: شیرینی و آجيل مصرفی خود را از مراکز فروش مجاز خریداری کنید.
به گزارش عصرهامون، شیرینی و آجیل در حالی یکی از مهمترین خوراکیهای زینتبخش سفرههای نوروزی هستند که شرایط نگهداری، نحوه تهیه و فراوری، میزان و نوع رنگ بهکاررفته و بسیاری از عوامل دیگر در سلامت آنها نقش اساسی دارد که گاهی اوقات سلامت افراد را دست خوش تغییراتی میکنند.
در این زمینه اغلب شهروندان برای تهیه این دو کالای پرمصرف آن را از دستفروشان و یا بهصورت فلهای خریداری میکنند که این اقدام گاهی به علت عدم رعایت موازین بهداشتی سلامت فرد را به خطر میاندازد این در حالی است که تهیه آجیل بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی ضامن سلامت افراد است.
مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به رونق بازار اقلام خوراکی در آستانه عید نوروز و اینکه یکی از خوراکیها این ایام آجیل و شیرینی است، بیان کرد: شهروندان نباید این دو کالای پرمصرف را از دستفروشها تهیه کنند، سلامت محصولات خریداری شده از این طریق بههیچعنوان تأیید نمیشود.
وی با تأکید بر این مطلب که خرید آجیل فلهای از دستفروشان بههیچوجه اقدام درستی نیست، ادامه داد: مردم باید تاحدامکان آجیل را از فروشگاههای معتبر که اجناسی باکیفیت مرغوب و تازه عرضه کرده خریداری کنند و هنگام خرید آجیل بهتازگی آن توجه داشته باشید.
این کارشناس با اشاره به اینکه شهروندان هنگام خرید آجیل باید بهظاهر آن دقت کنند، گفت: آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ناو ماندگی و یا تندشدگی و ترشیدگی داشته باشد، وجود حفره یا کپکزدگی از علائم کهنگی و فساد آن است.
به گفته وی؛ برای تشخیص وجود رنگ در آجیل، اندکی از آن را برای چند دقیقه در مشت نگه دارید و پس از خالیکردن مشت، نگاه کنید آیا پوست کف دستتان رنگی شده یا خیر، یا هنگام مصرف دقت کنید که آیا زبان یا دور لبهایتان رنگی میشود یا نه؛ توجه داشته باشید که استفاده از رنگ در آجیل به دلیل مضرات آن اکیداً ممنوع است.
فیروزکوهی افزود: واحدهای تولیدی توسط بازرسان مواد غذایی به طور مستمر بازدید میشوند، برایناساس آجیلهای بستهبندی کارخانههای دارای پروانه اغلب عاری از هرگونه رنگ غیرطبیعی هستند و در صورت نیاز از زعفران و زردچوبه در ایجاد رنگ استفاده میکنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود به توصیههایی پیرامون مصرف آجیل و شیرینی پرداخت و گفت: سعی کنید آجیلی را انتخاب کنید که شور نبوده و کمتر بوداده شده باشد، مصرف این آجیلها برای سالمندان و مبتلایان به فشارخون و سایر بیماریهای زمینهای بسیار مضر است.
وی تصریح کرد: به افراد توصیه میشود در خرید شیرینی به بستهبندی آن توجه کنند که دارای مجوزهای وزارت بهداشت و علامت استاندارد باشد؛ شهروندان باید از خرید شیرینی از دستفروشها بهشدت خودداری کنید.
مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی اظهار کرد: نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با طعم نامطلوب، تندوتیز میشود.