مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: به هیچ وجه ماهیهای قرمز را در آبهای طبیعی رهاسازی نکنید.
به گزارش عصرهامون، ابتدای اسفندماه که میشود اولین مهمانان نوروزی در گوشه و کنار خیابانها خودنمایی میکنند و تا جایی که چشم کار میکند بساط سطلها و تنگهایی پر از ماهی قرمز دیده میشود، ماهیانی که جزو جدانشدنی سفرههای هفت سین هستند.
در هیاهوی خرید مردم برای استقبال از نوروز بازار ماهیهای قرمز داغ داغ است چرا که این ماهیان رنگارنگ مشتریان پر و پا قرص خود را دارند؛ کمتر کسی است که خاطرهای خوش از حوضها و تنگهای بلور که زینت آنها ماهی قرمز بوده نداشته باشد.
اما همین مهمان چند سالی است که در زمره یکی از بحث برانگیزترین موضوعات زیست محیطی قرار گرفته و از دشمنان محیط زیست و آبزیان بومی کشور به شمار میرود که میتوانند صدمات جبران ناپذیری داشته باشند.
غلامرضا سرگزی، مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نزدیک شدن ایام نوروز و آغاز سال جدید در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز، بیان کرد: از دستفروشان و دوره گردان ماهی قرمز نخرید، بلکه از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی که توسط شهرداری تعیین میشود، خریداری کنید.
وی با بیان اینکه شهروندان از تماس مستقیم پوست با ماهی و آب ظرف آن خودداری کنند، افزود: از خرید ماهیهای بیمار و دارای علائمی همچون شنای غیر فعال، دارای لکه بر روی پوست و فاقد رنگ شفاف پرهیز کنید.
به گفته وی؛ آب مورد استفاده برای نگهداری ماهیها باید بهداشتی باشد و در صورت استفاده از آب شبکه آبرسانی شهری، باید کلرزدایی شده و یا برای خروج کلر قبل از استفاده دست کم ۴۸ ساعت در ظروف دهان باز نگهداری و ذخیره شود.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه کودکان نباید در تماس با ماهی یا آب ماهی قرمز قرار گیرند، گفت: در صورت تماس و دست بردن در آب ماهی، شست و شوی دست با آب و صابون و نیز ضد عفونی دستها امری ضروری محسوب میشود.
سرگزی اظهار کرد: در پایان نوروز با توجه به مخاطرات زیست محیطی از رهاسازی ماهی در منابع آب طبیعی مانند رودخانه ها، سدها و نیز در مزارع پرورش خودداری کنید، و در پارکها و فضای سبز و محلهای تعیین شده توسط شهرداری اقدام به رهاسازی ماهی قرمز کنید.