مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: در صورت تأمین اعتبار ساخت بزرگراه زاهدان - بیرجند طی سه سال به اتمام میرسد.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، علمیات احداث بزرگراه در محور مواصلاتی زاهدان -- بیرجند باهدف توسعه ترانزیت، رونق اقتصادی و گردشگری سیستان و بلوچستان و افزایش ایمنی تردد کاربران جادهای توسط اداره کل راه و شهرسازی شمال استان در حال انجام است.
این محور از محورهای پرتردد سیستان و بلوچستان است که بخشی از کریدور شمال جنوب محسوب میشود که ارتقای آن علاوه بر کاهش تصادفات از لحاظ توسعه اقتصادی و گردشگری نیز اهمیت ویژهای به دنبال دارد.
طول کل طرح ۴۵۰ کیلومتر است که ۲۱۱ کیلومتر آن در حوزه استحفاظی اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان واقع شده است.
عملیات اجرایی این طرح سال ۸۲ از زاهدان به سمت سهراهی دشتک آغاز شد و از سهراهی دشتک به سفیدآبه نیز از سال ۹۲ وارد فاز اجرایی شده است تا کنون ۱۰۸ از این محور به بزرگراه ارتقا یافته است.
عقبماندگی راههای سیستان و بلوچستان واقعیتی غیرقابلکتمان است
عطا اله اکبری، مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان دراینخصوص با اشاره به اینکه طول کل مسیر زاهدان - بیرجند ۲۱۱ کیلومتر بوده که تاکنون ۱۰۸ کیلومتر آن به بزرگراه تبدیل شده است، بیان کرد: هم اینک نیز ۱۲ کیلومتر باند دوم توسط این اداره کل در این محور در دستساخت است و تا یک ماه آینده عملیات ساخت ۲۳ کیلومتر دیگر این مسیر نیز آغاز میشود تا با وجود بدهیهای سنگین به پیمانکاران تا پایان سال جاری ۲۰ کیلومتر آن آماده بهرهبرداری شود.
وی با بیان اینکه توسعه شبکه بزرگراهی یکی از اولویتهای مهم و اصلی سیستان و بلوچستان است و طرحهای این بخش بدون وقفه در حال اجراست، افزود: افزایش ایمنی تردد و کاهش تصادف جادهای، افزایش ظرفیت ترافیکی مسیر، افزایش رونق اقتصادی منطقه، کاهش اتلاف زمان و بهبود وضعیت زیر بنایی و زیر ساخت استان از مهمترین اهداف این طرح است.
این مقام مسئول با بیان اینکه دولت بر توسعه زیرساختهای حملونقل جادهای سیستان و بلوچستان و جبران عقبماندگیهای تاریخی این بخش اهتمام ویژهای دارد، تصریح کرد: جهت تکمیل و بهرهمندی شبکه بزرگراهی در این مسیر پر تردد استان ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار موردنیاز است.
وی هزینه ساخت هر یک کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان را ۲۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: زمان اتمام این پروژه همچون دیگر طرحهای راهسازی استان وابسته به تأمین بهموقع اعتبارات است و در صورت جذب منابع مالی موردنیاز برای تکمیل این راهها در طول ۳ سال میتوانیم پروژههای در دست احداث را به اتمام برسانیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص عقبماندگی بزرگراههای استان نسبت به میانگین کشوری، اظهار کرد: عقبماندگی راههای این استان واقعیتی غیرقابلکتمان است؛ اما طی چند سال گذشته برنامهریزی دقیقی در راستای توسعه شبکه بزرگراهی استان صورتگرفته است که کسب بالاترین تخصیص اعتبار و طول ساخت در حوزه بزرگراهی در کشور نشان از تلاش برای توسعه این بخش دارد.