وجود خشکسالی در دهههای اخیر و نبود آب کافی، باعث کاهش کشت زودرسترین انگور ایران شد.
یاقوت سرخ کویر رنگ باخت؛
تیشه خشکسالی روی زودرسترین انگور ایران
3 خرداد 1402 ساعت 1:40
وجود خشکسالی در دهههای اخیر و نبود آب کافی، باعث کاهش کشت زودرسترین انگور ایران شد.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، سیستان و بلوچستان باتوجهبه تنوع آبوهوایی و وسعتش از ظرفیتهای بینظیر و ناشناختهای در زمینههای مختلف برخوردار است که یکی از این ظرفیتها موضوع تنوع محصولات کشاورزی در این استان است.
یاقوت سرخ یا همان انگوریاقوتی سیستان از جمله محصولاتی است که به دلیل سازگاری با شرایط سخت منطقه یکی از زودرسترین انگورها در کشور به شمار میرود.
انگوریاقوتی بهصورت عمده در منطقه سیستان و در سطح کمتر در شهرستانهای خاش، میرجاوه، نیکشهر و ایرانشهر کشت میشود.
درخت انگوریاقوتی در نیمه دوم اسفند شکوفه میزند و در اواخر فروردین میوهاش سبز میشود و بالاخره در اردیبهشت شاهد تغییر رنگ حبههای آن هستیم، برداشت انگور در سیستان و بلوچستان از نیمه نخست خردادماه آغاز میشود.
وجود خشکسالی در دهههای اخیر و نبود آب کافی، باعث کاهش کشت این محصول و بهتبع آن به مخاطره افتادن وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم منطقه شده است.
بحران کمآبی از یک سو گرمای بیش از حد هوا از سوی دیگر کشاورزان سیستان و بلوچستان بهخصوص کشاورزان منطقه سیستان را سوگوار نابودی محصولاتشان کرده است.
به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی قبل از خشکسالی منطقه سیستان ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از باغات منطقه به کشت انگوریاقوتی اختصاص داشت که متأسفانه پس از وقوع خشکسالی مقدار زیادی از آنها از بین رفت.
کد مطلب: 160754