کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ترفند‌هایی برای مقابله با افزایش دمای بدن در تابستان؛

گرمازدگی چه بلایی بر سر بدن می‌آورد؟

4 خرداد 1402 ساعت 9:22

در روزهای گرم تابستان فعالیت در هوای گرم طیفی از بیماری‌های مرتبط با گرما را ایجاد می‌کند که ‏گرمازدگی یکی از آنها است.‏


به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، گرمازدگی و بالارفتن دمای بدن یکی از مهم‌ترین مشکلات شهروندان است که در فصل ‏تابستان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.‏

یکی از دلایل عمده افزایش دمای بدن، قرارگرفتن طولانی‌مدت زیر نور خورشید است، عدم توانایی بدن برای ‏خنک‌شدن و بازگشت به دمای اولیه، باعث بروز این مشکل می‌شود.‏

در حقیقت وقتی گرما و رطوبت بالا می‌رود علائم گرمازدگی در افراد افزایش می‌یابد در این شرایط افراد در ‏معرض علائمی مانند تب‌های مرموز، حالت تهوع، اسهال، تعریق، سرگیجه و سنگینی سر قرار می‌گیرند، در ‏برخی افراد نیز علائمی مشابه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا در مجاری تنفسی بروز می‌کند؛ در مواردی هم که ‏فرد دچار گرمازدگی شدید شده باشد علائمی مانند ادرار تیره، افزایش سرعت ضربان قلب، گیجی، سردرد ‏شدید، سرخی و خشکی پوست و غش ممکن است مشاهده شوند که در این حالت بهتر است سریع‌تر به ‏بیمارستان مراجعه شود. ‏

برای جلوگیری از گرمازدگی تابستان خوراکی‌هایی وجود دارند که می‌توانند به ما کمک کرده و دمای بدن را ‏متعادل کنند در این زمینه مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم‌های غذایی در گفتگو با خبرنگار ما با ‏اشاره به اینکه گرمازدگی جدی‌ترین شکل آسیب گرمایی است، بیان کرد: گرمازدگی در اکثر موارد، عارضه ‏خفیفی به شمار می‌رود، اما عدم رسیدگی به آن می‌تواند باعث آسیب جدی به مغز و سایر اندام‌های داخلی یا ‏حتی مرگ شود.‏

وی اظهار کرد: سرگیجه، تپش قلب، حالت تهوع، سردرد و غش‌کردن از علائم گرمازدگی به شمار می‌روند.‏

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه گرمای هوا بر روی آب بدن انسان اثرگذار است، ادامه داد: یکی از مشکلات ‏اصلی فصل گرم ایجاد کم آبی است که در عملکرد ارگان های بدن اختلال ایجاد می کند به‌این‌علت که آب در ‏واکنش های بدن نقش مهمی ایفا می‌کند ازاین‌حیث مصرف مایعات در افراد مختلف باتوجه‌به شرایط جسمی ‏و سبک زندگی و فعالیت های آنان متفاوت است.‏

وی تصریح کرد: در این راستا افراد عادی و سالم باید روزانه هشت تا ۱۰ لیوان مایعات مصرف کنند، و افراد ‏ورزشکار و شاغل در فضای گرم و باز که با تعریق زیاد مواجه هستند، بیشتر از سایر افراد مایعات بنوشند.‏

فیروزکوهی افزود: در هوای گرم باید مصرف غذاهای حاوی ادویه‌جات همچون دارچین، زنجبیل، فلفل و ‏زردچوبه به حداقل برسد و نوشیدنی‌های مورداستفاده کم‌نمک و کم شیرین با میزان‌ترشی بیشتر باشد چرا ‏که نمک و شیرینی‌جات به دلیل طبع گرم باعث افزایش دمای بدن می‌شوند. ‏

به گفته وی؛ استفاده مستمر از کولرگازی در منزل و محل کار که دمای آن پایین‌تر از ۲۰-۱۸ درجه ‏سانتی‌گراد باشد می‌تواند موجبات بروز بیماری‌های سرد را در فرد فراهم کند از سوی دیگر باتوجه‌به اینکه ‏این افراد بدنشان به گرمای هوا عادت ندارد احتمال این‌که با دورشدن از کولرگازی و ورود به هوای گرم دچار ‏خستگی گرمایی و گرمازدگی شوند بیشتر است.‏

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف آب یخ سبب عملکرد نامطلوب کبد و دستگاه گوارش می‌شود، ‏گفت: بهتر است در فصول گرم سال به‌جای آب یخ از دوغ کم‌نمک و سکنجبینی که سرکه خانگی آن بیشتر ‏از عسل یا شیره‌اش باشد استفاده شود، حتی مصرف لیموی ترش، آبغوره یا آب‌نارنج هم به‌تنهایی توصیه ‏می‌شود.‏

وی با اشاره به اینکه برای مهار گرمازدگی در بدن باید آب کافی نوشید، خاطرنشان کرد: حفظ درست ‏مکانیسم تعریق در بدن نیاز به نوشیدن آب کافی دارد، خوردن غذای کم‌نمک و با پروتئین کمتر توصیه ‏می‌شود، در روزهای گرم میوه‌ها و سبزیجات بیشتر مصرف کنید.‏

این کارشناس تغذیه تأکید کرد: افراد نباید در ساعات اوج گرما از منزل بیرون بروند، ساعات اوج تابش آفتاب ‏و گرما به‌طورکلی از ۱۱ صبح تا ۴ بعدازظهر ادامه دارد.‏

فیروزکوهی در بخش دیگر سخنان خود به راهکارهای کنترل گرمازدگی اشاره کرد و گفت: مصرف غذاهای ‏دریایی، سبزی‌های سبز برگ، انواع کلم و کاهو که به تأمین مواد معدنی مناسب و اسیدهای چرب ضروری ‏کمک می‌کنند در این زمینه اثربخش است، همچنین استفاده از سبزی‌ها و میوه‌هایی که آب زیادی دارند ‏مثل خیار، کاهو، گوجه‌فرنگی و هندوانه و یا استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ‌ها و آش‌ها و خوراک‌ها ‏که به‌صورت کم‌روغن آماده شده باشد توصیه می‌شود.‏

انتهای خبر/‏


کد مطلب: 160830

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/160830/گرمازدگی-بلایی-سر-بدن-می-آورد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir