به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از
زاهدنیوز، بارهای پیشآمده که بیشتر ما گاهی اوقات با سردرد مواجه هستیم سردردهایی طولانیتر که اثرات جسمی بیشتری نسبت به سردردهای معمولی دارد، به این نوع از سردردها میگرن گفته میشود.
میگرن یک سردرد شدید است که معمولاً در یک طرف سر و اغلب باحالت تهوع یا حساسیت به نور همراه بوده و باعث ایجاد تغییرات التهابی در سلولهای عصبی میشود که درد را ایجاد میکنند.
شدت درد میگرنی به حدی است که کیفیت زندگی افراد را مختل میکند، این نوع سردرد با شدت و تعداد حملات، در افراد مختلف متفاوت است.
علتهای مختلفی برای بروز میگرن وجود دارد که نمیتوان هیچکدام را بهطورقطع، بهعنوان علت میگرن معرفی کرد؛ اما بعضی از آنها عمومیت بیشتری دارند و در مبتلایان به این بیماری، بیشتر دیده شده است، سابقه خانوادگی، تغییر الگوی خواب، وجود ادویههای زیاد در غذا، تغییرات دمای هوا، گرسنگی طولانیمدت، نور زیاد چراغها، کمشدن آب در بعضی مواقع کافئین، غذاهای مانده و چرب، پنیر، بوهای تند و خاص و استرس از جمله علل بروز این بیماری است.
چند نکته درباره تغذیه مبتلایان به میگرن
مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه میگرن نوعی اختلال سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی بروز پیدا میکند، بیان کرد: درد میگرن اغلب اوقات بهصورت درد ضرباندار یکطرفه است که ابتدا خفیف بوده و کمکم شدید میشود.
وی افزود: افراد مبتلا به این درد به نور، صدا و حرکت حساس میشوند، افرادی که از میگرن یا سردرد خوشهای، تنشی و سایر اختلالات سردرد رنج میبرند ممکن است در معرض ابتلا به کمکاری تیروئید قرار داشته باشند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه میگرن گاهی موروثی و ژنتیکی است و اضطراب و استرس زمینهساز این بیماری و سایر بیماریهای بدخیم میشود، ادامه داد: عوامل محیطی مثل شببیداری، کار با دستگاههای الکترونیکی نورتاب مانند رایانه و گوشی تلفن همراه در اتاق تاریک، صدا و آلودگی صوتی، هوای آلوده بهخصوص در زمستان و هوای سرد به دلیل ایستایی هوا و روزهای گرم در ایجاد میگرن مؤثر هستند.
وی اظهارکرد: پرخوری، کمخوری، رژیمهای لاغری جادویی و تکخوری، قارچها و سابقه افت قند خون یکی از عوامل سردرد است، میگرن باعث اضطراب بیشتر در مردان میشود و غلظت خون هم میتواند باعث سردردهای مانند میگرن شود.
به گفته فیروزکوهی، میگرن گاهی اوقات با اختلالات بینایی، تاری دید و یا دیدن نوارهای ضرباندار، چشمکزن و یا خطوط زیگزاگی همراه است، همچنین این بیماری میتواند مربوط به بیماری قلبی هم باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که چه مواد غذایی برای افراد دارای میگرن مفید است، اظهار کرد: مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمیشود، غذاهای پروتئیندار نظیر تخممرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعدهغذایی گنجانده شوند، مصرف میانوعدههای حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است، حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیاقرمز، عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون کمک میکنند.
انتهای خبر/