با تاکیدات رهبر انقلاب برای توسعه و پیشرفت سیستان و بلوچستان دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرد.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، سیستان و بلوچستان در جنوب شرق کشور دارای ظرفیتهای خدادادی بینظیر در کشاورزی، صنعت، معدنی، دریا و مرز و بسیاری از ظرفیتهای دیگر است که هر کدام میتواند بخش عظمی از توسعه و پیشرفت را در این استان به ارمغان بیاورد.
این استان دارای مردمانی نجیب و دوستدار ایران و انقلاب که در طول تاریخ در حفاظت از مرزهای کشور، تصویری از اقتدار و شجاعت را به نمایش گذاشتند.
رهبر معظم انقلاب نیز تاکید و توجه ویژهای به استان سیستان و بلوچستان و رفع مشکلات معیشتی مردم این استان دارند بهطوریکه در ۲۰ شهریورماه جاری در دیدار مردم این استان در سخنان خود با گلایه از عدم انجام مصوبات سفرشان در سال ۸۱ به سیستان و بلوچستان فرمودند: «کارهای زیادی هم پیشروی ما هست که باید انجام بگیرد. اگر آن مصوباتی که در اوائل دههٔ ۸۰ که بنده آمدم بلوچستان، تصمیمگیری شد اگر دولتها آن مصوبات را عمل میکردند امروز چهرهٔ استان فرق میکرد. تنبلی شد، بیتوجهی شد از طرف بعضی از دولتها. امروز بحمدالله مشغولاند، کار میکنند، تلاش میکنند. بنده امیدوارم و انشاءالله که این امید به نتیجه برسد.»
مصوبات سفر رهبر انقلاب به سیستان و بلوچستان شامل؛ طرح مقابله با خشکسالی و تسریع در احداث چاه نیمه چهارم، اجرای طرح آبیاری تحتفشار، ایجاد و اصلاح شبکههای آبرسانی، توجه ویژه و نگاهی جدید و از زاویه اهمیت فراوان این منطقه در ارتباط ایران با اقتصاد و تجارت جهانی بهعنوان دروازه تجارت کشور با مناطق شرقی جهان و قاره آسیا، استفاده از طرفیت بندر چابهار در دریای عمان، ایجاد منطقه ویژه تجاری در زابل، سرمایهگذاری روی مرز دریایی طولانی و همجواری با دو کشور پاکستان و افغانستان و استفاده از ظرفیت ترانزیتی استان، احداث بازارچههای مرزی، پیگیری ستاد توسعه محور شرق، رفع نواقص احتمالی آن و گزارش مستمر فعالیتهای انجام شده، فعالشدن سازمان عمران سیستان، بهبود راههای استان از جمله راه زابل به نهبندان و بیرجند، آغاز طرح گازرسانی به استان، خانهسازی برای محرومان، برقرسانی به روستاها، بهبود وضع بهداشت عمومی، توجه جدی به معادن استان، حمایت از صنایعدستی سیستان و بلوچستان و ایجاد صنایع کوچک در منطقه، رسیدگی به مسئله آبزیان و احداث بنادر صیادی، ایجاد استخرهای پرورش میگو، رسیدگی به دامداری منطقه، احداث کارخانه سیمان، احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه، راهاندازی شبکه استانی سیما، احداث زمینهای ورزشی، توجه ویژه به مسئله امنیت عمومی و مرزها را در استان و برخورد جدی با باندهای قاچاق و مبارزه با هرگونه تلاش تفرقهافکنانه برای ایجاد دودستگی در میان شیعه و سنی است.
مصوبات سفر رهبر انقلاب به سیستان و بلوچستان در سال ۸۱ که باید از آغاز سال ۱۳۸۲ و طی سه سال انجام میشد که متأسفانه بخش اعظم آن مغفول ماند و هرگز انجام نشد.
امیدواریم دولت بهزودی خبرهای خوشی برای مردم سیستان و بلوچستان داشته باشد
باتوجهبه کمکاری مسئولان و دولت وقت در اجرای مصوبات سفر مقام معظم رهبری به سیستان و بلوچستان، امروز مطالبه رهبر معظم انقلاب از دولت سیزدهم است که تا در حد توان دولت این مصوبات اجرا نشده را اجرا کند که در همین رابطه، رئیس دولت سیزدهم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما بیان کرد: تحقق منویات رهبر انقلاب در خصوص سیستان و بلوچستان را در دستور کار داریم.
رئیسجمهور، گفت: من حدود ۲ الی ۳ ساعت در شورای راهبردی استان سیستان و بلوچستان شرکت کردم، معاون اول و سایر وزرا در حال پیگیری منویات رهبر انقلاب در خصوص حل مشکلات استان هستند.
وی افزود: اعطای اختیارات ویژه به استاندار و اختصاص اعتبارات برای پروژههای مهم استان از جمله طرح آبرسانی، پیگیری مجدانه حقابه و نشست با شورای راهبردی استان که متشکل از مسئولان مختلف است در دستور کار دولت قرار دارد.
رئیسی اظهار کرد: امیدواریم دولت بهزودی خبرهای خوشی برای مردم سیستان و بلوچستان داشته باشد و کارنامه درخشانی در این زمینه تقدیم رهبر معظم انقلاب و مردم کند.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور نیز سازمان برنامهوبودجه، استاندار سیستان و بلوچستان و معاونین خود را مکلف کرد دراسرعوقت و حداکثر تا پایان مهر طرح موجود را در زمانبندی ۳ساله اصلاح و نهایی کنند بهنحویکه همه ابعاد و جوانب این طرح نظیر ظرفیتهای استان، منابع مالی و امکانات موردنیاز در آن دیده شود و بتواند چهره استان را هم در بعد زیرساختها و هم در بعد رفاه اجتماعی مردم دگرگون کند.
در حال اجرای تمامی مصوبات سفر رهبر انقلاب به سیستان و بلوچستان هستیم
محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: اهدافی که در دست اجرا داریم دقیقاً فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مصوبات سفرایشان در سال ۸۱ است، چون ما سرباز ایشان هستیم و خاصیت سرباز این است که خوب بداند فرمانده چه میخواهد.
وی اظهار کرد: تا قبل از اشارهای که ایشان در دیدار روز گذشته با مردم سیستان و بلوچستان به مصوبات آن سال داشتند آنها را مطالعه نکرده بودم؛ اما اهدافی که در دست اجرا داریم دقیقاً فرمایشات رهبر معظم انقلاب است چرا که سرباز ایشان هستیم و سرباز باید بهخوبی درک کند و بداند که فرمانده چه میخواهد ازاینحیث امروز با تمام تلاش همه در کف میدان در حال اجراکردن آن مصوبات هستیم.
کرمی در خصوص پیگیری موضوع حقابه هیرمند پس از گذشت ۲۱ سال، افزود: باتوجهبه اینکه موضوع فوق در زمان دولتهای مختلف و با تغییراتی در افغانستان رخداده هم اکنون به طور جد در دست پیگیر است در این راستا سفری به افغانستان صورت گرفت و مذاکرات مختلفی توسط وزیر امور خارجه و نماینده ویژه رئیسجمهور انجام شد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: آنچه که ما برای جایگزینی موضوع حقابه هیرمند در دست پیگیری قرار دادهایم حول چند محور است که موضوع حفر چاههای ژرف، طرح اضطراری انتقال آب به زاهدان و سیستان، طرح انتقال آب از تهلاب، انتقال آب از دریا بخشی از آنها بوده که نیازمند اعتبارات است.
وی ادامه داد: در بحث اعتبارات در زمینه طرح انتقال آب از تهلاب معظم له توجه ویژه داشتند و بخشی از اعتبارات تأمین شد و هم اکنون کار با سرعت پیش میرود، به سمت دریا هم به همین صورت دارد کار انجام میشود.
کرمی با اشاره به اینکه باید به چند موضوع همهجانبه فکر کرد، گفت: در خصوص حقابه هیرمند باتوجهبه اینکه آن طرف هم با خشکسالی مواجه بوده و در توافق این است که اگر بارندگی انجام شود حقابه را در اختیار ایران قرار دهند ما همزمان این طرحها را پیش میبریم، چون آب مسئله حیاتی است و ما نمیتوانیم از آن غفلت کنیم و منتظر بمانیم که آب هیرمند بیاید؛ بهسرعت کار را پیش میبریم که حتی برای یک روز دچار مشکل نشویم.