طرحهای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۲ در زمینه صنعت و معدن نسبت به سال ۱۴۰۱، پنج برابر شده که باعث اشتغال بیش از ۳ هزار نفر در استان شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، ظرفیتهای بیبدیل استان سیستان و بلوچستان باعث شده تا این استان توأمان دارای اولویتهای طرح شده، در سند تحول دولت مردمی باشد؛ از جمله ظرفیتهای بیبدیل این استان کانسارهای معدنی است که استان را به رنگینکمان ذخایر معدنی تبدیل کرده است.
وجود ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله مس، طلا، تیتانیوم، آهن، منیزیت، فلدسپات، آنتیموان، منگنز، کرومیت، سنگهای تزیینی و سایر مواد معدنی، این استان را آماده ایجاد و توسعه بیشازپیش صنایع تبدیلی و فراوری معدنی نموده است.
از آن جایی که توسعه و پیشرفت استان در گرو توسعه صنعت و معدن است در دولت سیزدهم باتوجهبه اهمیت حمایت از بخش صنعت در استان وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت ۴ هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوقهای لازم برای جذب سرمایهگذار در حوزههای مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلات فراهم آمده است.
داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری استان بیان کرد: حجم طرحهای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱، پنج برابر رشد داشته که تعداد طرحهایی به بهرهبرداری رسیده در بخش صنعت ۱۰۶ طرح با میزان سرمایهگذاری یک هزار و ۷۳۲ میلیارد تومان بوده که باعث اشتغال یک هزار و ۹۳۲ نفر شده است.
وی افزود: در بخش معدن نیز ۳۶ طرح به بهرهبرداری رسیده که میزان سرمایهگذاری آن ۷ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان و اشتغال یک هزار و ۶۴ نفر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری استان تصریح کرد: در این راستا برای تسهیل و رفع موانع تولید واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری از طریق استمهال تسهیلات بانکی، تقسیط بدهی مالیاتی و تأمین اجتماعی با برگزاری ۲۴ جلسه و ۳۱۰ مصوبه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان انجامگرفته است.
شهرکی اظهار کرد: احیای واحدهای راکد، غیرفعال یا نیمهفعال در سال ۱۴۰۲ در بخش صنعت ۴۰ تعداد با میزان سرمایهگذاری ۲۶۵ میلیارد تومان و اشتغال ۴۹۵ نفر و در بخش معدن ۱۴ واحد راکد احیا شده با میزان سرمایهگذاری ۲۸ میلیارد تومان و اشتغال ۱۶۳ نفر بوده است.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دولت سیزدهم برای توسعه شرکتهای سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن ایجاد شرکت تأمین آب صنایع و معادن «ایمواسکو» اجرای خط انتقال آب از دریای عمان است که این طرح به طول ۸۲۰ کیلومتر و با ظرفیت انتقال سالانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب دریا با سرمایهگذاری بالغ بر ۳۹ هزار میلیارد تومان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری استان عنوان کرد: از دیگر شرکتهای سرمایهگذاری میتوان به شرکت تلاشگران زرمس ایرانیان، تولید کاتد مس در شهرستان نیمروز اشاره کرد که باعث اشتغال ۲۵۰ نفر و سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد بوده است.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری شرکت گسترش صنایع آریا تایر هامون، سرمایهگذاری توسعه صنایع معدنی مس جانجا، تولید کنسانتره مس در شهرستان نیمروز، سرمایهگذاری شرکت پارس تأمین در جهت تولید شمش طلا در شهرستان تفتان، سرمایهگذاری شرکت پارسیان و تولید کنسانتره مس در شهرستان نیمروز از دیگر طرحهای در دست اجرا است.
شهرکی گفت: سرمایهگذاری صنایع نساجی پرستو آبی هامون که شامل ریسندگی، بافندگی و پوشاک در شهرستان زاهدان با سرمایهگذاری بالغ بر هزار میلیارد تومان زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر را ایجاد کرده و در حال تحویل زمین و شروع عملیات اجرایی است که پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصدی دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری استان تشریح کرد: یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم در شهرستان زاهدان سرمایهگذاری قرارگاه خاتم است که شامل طرح کنسانتره مس و کاتد مس در این شهرستان با اشتغال ۲۰۰ نفر و سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیارد تومان با پیشرفت ۱۲ درصد در حال انجام است.
شهرکی بیان کرد: سرمایهگذاری که با مشارکت سازمان همیاری شهرداریها استان صورتگرفته که این طرحها در حال شروع عملیات است؛ عبارتاند از: واحد تولید هیدروکربن از ضایعات لاستیک، طرح تولید نایلون و نایلکس، طرح تولید لولههای اسپیرال است.
وی خاطرنشان کرد: برخی از این طرحها که با سازمان همیاری شهرداریها انجام میگیرد بهصورت مشارکتی شامل مشارکت در توسعه طرح سرمایهگذاری فولاد پارس، مشارکت در طرح ریسندگی و بافندگی زابل، مشارکت با شرکت نوآتی در احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰ پاتی در گوهر کوه است.