تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۴
 درآمد گمرکات سیستان و بلوچستان رشد ۵۶ درصدی داشته است

رونق پایانه‌های مرزی سیستان‌و‌بلوچستان در دولت سیزدهم

 باهمت و توجه دولت سیزدهم به مبادلات مرزی، افزایش درآمدهای گمرکات سیستان و بلوچستان با رشد ۵۶ درصدی در ۱۲ماهه سال قبل روبرو بوده است.
رونق پایانه‌های مرزی سیستان‌و‌بلوچستان در دولت سیزدهم
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، سیستان و بلوچستان با دارابودن مرز آبی بالغ بر ۳۸۰ کیلومتر با کشورهای حوزه دریای عمان و خلیج‌فارس، شبه‌قاره هند و به‌تبع آن توسعه اقتصاد دریا محور و همچنین نقاط گردشگری بی‌نظیر و مرز خاکی بالغ بر یک هزار و ۲۱۰ کیلومتر با کشورهای پاکستان و افغانستان دارای اولویت‌های طرح شده در سند تحول دولت مردمی قرار گرفته است.
 
 رشد اقتصادی مثبت ۴ درصدی پس از ۱۰ سال در دولت شهید آیت‌الله رئیسی توانست با یک شیب ملایم رشد اقتصادی کشور را پس از یک رکود ۱۰ساله با رشد اقتصادی صفر درصد مثبت کند و در گام اول به ۳ درصد و بعد از آن به ۴ درصد برساند این افتخار تنها ادعای آمارهای داخلی نیست؛ بلکه صندوق بین‌المللی پول و همچنین بانک جهانی آن را تأیید می‌کند.
 
 داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری در گفتگو با «عصرهامون»، بیان کرد: استان با وجود زیر ساخت‌های تجاری و بازرگانی از جمله ۱۰ مرز رسمی زمینی، هوایی، دریایی، وجود بندر مهم و استراتژیک شهید بهشتی و شهید کلانتری و همچنین وجود ۱۵ بازارچه رسمی، موقت و خرده‌فروشی، وجود دو منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار و سیستان و دو منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه و رامشار و همچنین پنج فرودگاه فعال در سطح استان، شرایط ممتازی را برای تصدی نقش بازرگانی ملی و بین‌المللی میان اروپا و آسیا مرکزی با آب‌های شرقی، جنوبی و شاخ آفریقا فراهم نموده است.
 
 وی با بیان اینکه در خصوص توسعه منطقه ساحلی مکران و سند آمایش استان طرح‌ها و پروژه‌های زیادی در استان برای توسعه اقتصاد دریا محور در حال اجرا است؛ افزود: پروژه اتصال بندر چابهار به زاهدان و از این طریق به شبکه سراسری راه‌آهن کشور به طول ۶۲۸ کیلومتر خط اصلی و همچنین طرح توسعه بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار و افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری اسکله‌ها از پروژه‌ها برای توسعه اقتصاد دریا محور هستند.
 
 جذب سرمایه‌گذاران خارجی از کشورهای هندوستان، پاکستان و افغانستان
 معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری در خصوص جذب سرمایه‌گذاران خارجی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد چهار طرح سرمایه‌گذاری خارجی با مبلغ ۴۳ میلیون دلار مصوب و از این مبلغ ۸ میلیون دلار وارد گردیده که این سرمایه‌گذاری از کشورهای هندوستان و پاکستان و افغانستان است.
 
 صادرات خروجی از طریق گمرکات استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۴۷ درصد و از نظر وزن ۳۱ درصد افزایش داشته است
 وی در خصوص اقدامات بازرگانی خارجی و مبادلات مرزی ادامه داد: کل صادرات خروجی از طریق گمرکات استان در ۱۱ماهه نخست سال ۱۴۰۲ از نظر ارزشی ۲ میلیارد و ۸۶ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۵۴۰ دلار و از نظر وزنی ۵ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۷۵۹ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۴۷ درصد و از نظر وزن ۳۱ درصد افزایش داشته است.
 
 شهرکی عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تعداد ۹ هزار و ۷۴ فقره پروانه صادراتی قطعی از گمرکات استان به ارزش ۳۴۹ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۸۹۳ دلار و به وزن بالغ بر ۲ میلیون و ۱۰ هزار و ۹۵ تن صادر شده است.
 
 وی افزود: تعداد صادرات سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ از نظر تعداد پروانه ۸ درصد کاهش و از نظر ارزش ۳۳ درصد افزایش و از نظر وزن ۲۳ درصد افزایش یافت است.
 

 افزایش صادرات از بازارچه‌های مرزی استان
 معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری در خصوص میزان صادرات کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور خروجی از گمرکات استان و بازارچه‌های مرزی استان، تشریح کرد: در سال گذشته بالغ بر ارزش ۱ میلیارد و ۷۳۶ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۶۴۷ دلار و به وزن بیش از ۳ میلیون و ۳۷۹ هزار و ۶۶۴ تن که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، از نظر ارزش ۵۰ درصد افزایش و از نظر وزن ۳۶ درصد افزایش‌یافته است.
 
 شهرکی در خصوص مجموعه اقلام خروجی عنوان کرد: عمده اقلام خروجی موضوع ۱۱۶ شامل گاز، قیر، سیمان، کاشی و سرامیک، سنگ تراورتن، هیدروکربن، آهن و فولاد، مواد غذایی مجاز و تره‌بار بوده است.
 
 وی در ادامه با بیان واردات قطعی در حوزه گمرکات تا ۱۱ماهه اول ۱۴۰۲، اظهار کرد: میزان واردات به ارزش ۱ میلیارد و ۶۳۹ میلیون و ۷۳ هزار و ۱۵۹ دلار و به وزن ۱۶ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۷۲۸ تن است که نسبت به سال ۱۴۰۱ به ترتیب از نظر ارزش ۴ درصد افزایش و از نظر وزن ۷ درصد کاهش داشته است.
 
 شهرکی در خصوص عملکرد بازارچه‌های مرزی استان گفت: در کل سال ۱۴۰۱ جمع کل صادرات از بازارچه‌های مرزی ۴۶۲ میلیون دلار و به وزن یک هزار و ۱۴۲ هزار تن بوده که در ۱۱ماهه سال ۱۴۰۲ ارزش صادرات بازارچه مرزی به ۹۳۰ میلیون دلار و وزن یک هزار و ۹۹۵ هزار تن رسیده که از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۱۰۱ درصد و ۷۵ درصد افزایش‌یافته است.
 
 وی یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم را راه‌اندازی بازارچه خرده‌فروشی میلک در حوزه سیستان که با تسهیلات در نظر گرفته شده دولت، مرزنشینان می‌توانند تا سقف یک هزار و ۶۰۰ دلار در ماه به خرید و جابه‌جایی کالا مبادلات ورزند؛ بیان کرد: همچنین افتتاح بازارچه مرزی دریایی پسابندر که این بازارچه علاوه بر مبادلات مرزی با کشور پاکستان فراتر از آن با کشورهای هند، آفریقا و حوزه خلیج‌فارس نیز می‌تواند مبادلات کالا داشته و دارند.
 
 معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری از دیگر اقدامات دولت مردمی شهید آیت‌الله رئیسی می‌توان به واریز اولین مرحله سود مرزنشینان در شمال استان از محل مبادلات تجاری خرده‌فروشی در بازارچه‌های مرزی و بازگشایی معبر دوم در بازارچه مرزی میرجاوه «معبر سیمان»، اشاره کرد: که با بازگشایی این معبر محل تردد کامیون‌های حامل سیمان، تره‌بار و غیره از معبر دیگر کالاهای تجاری جداسازی شده و جابه‌جایی اقلام کولبری هم سرعت بیشتری گرفته است.
 
 شهرکی با اشاره به اقدامات مهم انجام شده با محوریت دفتر امور اقتصادی در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در ۱۱ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ میزان واردات دام برای تنظیم بازار گوشت کشور از مرزهای استان، تعداد ۱۲۰ هزار رأس و مقدار ۸ هزار و ۳۰۰ کیلو لاشه انجام شده که نسبت به سال گذشته ۴ برابر افزایش داشته است.
 
 وی در خصوص توافق با کشور پاکستان برای ایجاد بازارچه‌های خرده‌فروشی در استان برای اولین‌بار جهت فعالیت پیله‌وران و مرزنشینان از طریق انجام مبادلات مرزی با مرزنشینان کشورها، ادامه داد: تسهیل صادرات از طریق فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی استان با صادرات بیش از ۲ میلیون و ۶۰۶ هزار تن کالا به ارزش حدود ۹۰۰ میلیون دلار به کشورهای افغانستان و پاکستان تا اسفندماه سال جاری و ایجاد اشتغال برای حداقل ۲ هزار مرزنشین و ارتقای معیشت آنان صورت‌گرفته است.
 
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری عنوان کرد: فعال ساختن مجدد ۶ کشتارگاه استان و ۱۵ واحد بسته‌بندی ناشی از واردات دام که در سال‌های گذشته راکد یا فاقد فعالیت بوده‌اند و همچنین واردات میوه‌های گرمسیری مانند انبه، موز و نارنگی جهت تنظیم بازار و رفع تأمین نیاز استان و کشور از طریق تعهدات ارزی پیله‌وران استان بر اساس مصوبه مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ هیئت محترم وزیران نیز از دیگر فعالیت اقتصادی استان در دولت سیزدهم است.
 
 همچنین محمدعلی خاشی، مدیرکل گمرک استان بیان کرد: در این سه سال متوالی به همت دولت سیزدهم اقدامات خوبی در حوزه گمرکات استان انجام‌گرفته که برخی از این اقدامات شامل: شبانه‌روزی شدن گمرکات چابهار باهدف ترخیص بدون وقفه کالاهای اساسی، راه‌اندازی فعالیت تجاری بازارچه میرجاوه پس از تعطیلی طولانی با پذیرفتن کالاهای موضوع ماده ۱۶ منتهی به اشتغال حداقل دستگاه‌های وانت و حداقل ۵۰۰ نفر کارگر با درآمد یک میلیون تومان برای هر دستگاه وانت و ۶۰۰ هزار تومان برای کارگران است.
 
 وی افزود: راه‌اندازی رویه تیر الکترونیک و ترانزیت از طریق ایران به مقصد کشورهای اروپایی مانند: روسیه، ترکیه و آذربایجان در بحث ترانزیت بین‌المللی در مرز میرجاوه، همراهی با راه‌آهن زاهدان برای احیای حمل‌ونقل ریلی کالا بین ایران و پاکستان پس از رکورد چند ساله از طریق گمرکات زاهدان و میرجاوه اشاره کرد.
 
 مدیرکل گمرک استان تصریح کرد: راه‌اندازی رویه ترانزیت ریلی بین‌المللی در قالب کنوانسیون اکو بین اسلام‌آباد، تهران، استانبول در مسیر ریلی و همچنین فعال‌شدن سالن مسافری گمرک میرجاوه پس از وقف دوساله که منجر به افزایش قابل‌توجه مسافرین ورودی و خروجی گردیده است.
 
 وی ادامه داد: انعقاد قرارداد احداث چهار دستگاه ایکس ری کامیونی برای گمرکات استان به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان یک دستگاه در شهریورماه گذشته در میرجاوه به بهره‌برداری رسیده و یک دستگاه در چابهار در بهمن‌ماه گذشته به بهره‌برداری رسیده است.
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcd5n0ffyt09x6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما