تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۵
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاوری سیستان و بلوچستان گفت: هیچ محصول تراریخته وارداتی و کشت شده تراریخته ای در استان وجود ندارد.
هیچ محصول تراریخته ای در استان کشت نمی شود/ تنها روی اصلاح گونه گیاهی تحقیقات صورت می گیرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصرهامون، گیاه تراریخته به گیاهی گفته می‌شود که ساختار ژنتیکی آن از طریق مهندسی ژنتیک تغییر یافته باشد، این تغییر معمولاً برای بهبود مقاومت گیاه به برخی آفات یا بیماری‌های گیاهی و برای بهبود عملکرد گیاه و بهره‌وری کشاورزی صورت می‌گیرد.

منتقدان محصولات تراریخته معتقدند فعلاً در مورد تولید انبوه محصولات کشاورزی تراریخته صبر و تأمل شود، چرا که در آینده ممکن است دانش آن پیشرفت کند و زوایای پنهان این علم و تکنولوژی آشکار شود، محصولات تراریخته یا جانداران دستکاری‌ شده ژنتیکی حاصل دستکاری ژنتیکی موجودات زنده اعم از گیاه و دام است.
هدف از این دستکاری پاسخ به سیل مصرف حاصل از سبک زندگی سرمایه‌داری با طمع سودآوری بیشتر به دنبال تولید حداکثری با بهترین سر و شکل ظاهری فراورده است. از آنجا که علم بشر در حوزه مهندسی ژنتیک محدود است و از توانایی تاثیرگذاری و مدیریت همه خصوصیات فرآورده نهایی برخوردار نیست و دقیقاً نمی‌داند حاصل پیوند ژنتیکی مثلاً ماهی و گوجه‌فرنگی یا ویروس و ذرت چه خواهد شد و براین اساس عاقبت مصرف کننده چنین فرآورده‌ای اعم از دام یا انسان به بیماریهای نا معلوم ختم می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاوری سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: هیچ محصول تراریخته وارداتی و کشت شده تراریخته ای در استان وجود ندارد.

یوسف ریگی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: محصولات تراریخته فواید و مضراتی دارد که خوشبختانه هیچ گونه محصول تراریخته وارداتی و یا کشت شده ای در استان وجود نداشته و ندارد.

وی ادامه داد: در استان در مراکز تحقیقات کار اصلاح گونه گیاهی انجام می شود که این کار ربطی به محصولات تراریخته ندارد و نباید این دو را یکسان ببینیم.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfmyd1.w6dmxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما