تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۸
بی بی سی در گزارشی اعتراف کرد که در یک نگاه سخت گیرانه، حتی با این گزینه که حمایت از شیعیان، از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است نیز، لزوما نمی توان موافق بود و مبالغه آمیز خواهد بود اگر دفاع از شیعیان را، همواره اولویتی تعیین کننده در سیاست منطقه ای ایران بدانیم.
اعتراف رسانه اختلاف افکن بی‌بی‌سی/اولویت اصلی ایران حمایت از همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی است
اعتراف رسانه اختلاف افکن بی‌بی‌سی/اولویت اصلی ایران حمایت از همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی است
به گزارش سرویس سیاسی عصر هامون به نقل از راه دانا، رسانه اختلاف افکن بی بی سی که همواره در راستای پیاده کردن سیاست های انگلیس در کشور و اختلاف افکنی فعالیت های زیادی در کشور داشت در گزارشی اعتراف کرد که اختلافات میان شیعه و سنی در ایران وجود ندارد.
بی بی سی در این راستا با اشاره به کلیشه رایج رسانه های بین المللی در ارتباط با خاورمیانه که همان "شکاف شیعه و سنی" است، یادآور شد: این درست است که جمهوری اسلامی، حساسیت قابل توجهی بر روی وضعیت شیعه‌های ساکن در کشورهای دیگر دارند یا اغلب متحدان استراتژیک ایران در منطقه - مثلاً حزب الله لبنان، انصار الله یمن یا سپاه بدر عراق - شیعه هستند؛ اما اولویت اصلی ایران در سیاست های منطقه حمایت از همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی است.
در ادامه این گزارش آمده است: سخن دقیقی نیست که علوی های حاکم بر سوریه را شیعه بدانیم (در حالی که به لحاظ تاریخی، بیشتر روحانیون شیعه ای که در مورد علویان سوریه اظهار نظر کرده اند، آنها را خارج از تشیع و بعضا خارج از اسلام دانسته اند)، یا دولت بشار اسد را شیعه تلقی کنیم (در حالی که این رژیم از غیرمذهبی ترین دولت های منطقه بوده است)
این گزارش همچنین استفاده از توصیف "جنگ شیعه و سنی"، برای طیفی از منازعاتی که ایران تاکنون در آنها درگیر بوده است را درست نمی داند و نوشته است: این باور آشنا که انگیزه دخالت ایران در سوریه "حمایت از یک دولت شیعه در مقابل معارضان سنی" است، به سختی قابل فهم خواهد بود؛ ولی حتی با فرض اینکه بتوان حاکمان سوریه را "شیعه" توصیف کرد، به نظر نمی رسد حمایت ایران از این حاکمان، ریشه در مذهب آنها داشته باشد.
بی بی سی با اشاره به اتحاد سوریه و جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل نوشته است: تهران بدون همکاری دولت سوریه، ایران امکان حمایت موثر از حزب الله لبنان را از دست می‌دهد و در صورتی که حزب الله ضعیف شود، توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در مقابل "بزرگترین دشمن" خود یعنی اسراییل بین می رود.
این رسانه اختلاف افکن ضمن بیان این موضوع که برای ایران سوریه، خاکریز اول "مقابله با اسرائیل" است، اعتراف می کند که این باور موجود در میان برخی رسانه ها که همه گروه های مسلح متحد ایران در منطقه شیعه هستند نیز، به وضوح ریشه ای در واقعیت ندارد.
واضح ترین مثال های نقیض این فرضیه، دو گروه سنی مذهب حماس و جهاد اسلامی هستند. یعنی دو گروه اصلی فلسطینی که همچون حزب‌الله لبنان، به استفاده از کمک ایران اشتهار دارند.
در ادامه این گزارش آمده است: البته حماس غیر از ایران، حامیان دیگری نیز همچون عربستان و قطر نیز دارد که آن را برای کاهش وابستگی به جمهوری اسلامی تحت فشار قرار می دهند. فشاری که در مواردی همچون بحران های سوریه یا یمن، به ناهمسویی این گروه فلسطینی با تهران منجر شده است. انگیزه این حمایت، دقیقا مشابه دلیل حمایت از حزب الله لبنان بوده است: اینکه تهران به این گروه فلسطینی در مقابل "دشمن اصلی" خود یعنی اسراییل احتیاج دارد. حمایت ایران از گروه سنی مذهب جهاد اسلامی هم، از همین قاعده تبعیت می کند.
بی بی سی در ادامه اعتراف می کند که در یک نگاه سخت گیرانه تر، حتی با این گزینه که حمایت از شیعیان، از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است نیز، لزوما نمی توان موافق بود و مبالغه آمیز خواهد بود اگر دفاع از شیعیان را، همواره اولویتی تعیین کننده در سیاست منطقه ای ایران بدانیم؛ این رویکرد جمهوری اسلامی در دوران رهبری آیت الله خامنه ای است.
این رسانه در ادامه اعتراف می کند که اولویت "مقابله با دشمنان اصلی" در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، در عین حال نه تنها در ارتباط با شیعیان، که در هنگام سرکوب مسلمانان در کشورهای دیگر نیز قابل تشخیص بوده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg3w93.ak9un4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما