تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۳
بازارچه مرزی میرجاوه یکی از بازارچه‌های مهم استان سیستان وبلوچستان است که با سرمایه گذاری ، تقویت زیرساخت‌های تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی می توان به بهترین شکل ممکن از توانمندی‌های این بازارچه استفاده کرد.
بازارچه مرزی میرجاوه موتور محرک اقتصاد سیستان و بلوچستان/ پویایی بازارچه های مرزی کلید تحقق اقتصاد مقاومتی
بازارچه مرزی میرجاوه موتور محرک اقتصاد سیستان و بلوچستان/ پویایی بازارچه های مرزی کلید تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از لادیز؛ بازارچه های مرزی موتور محرک اقتصاد مناطق مرزی محسوب شده و در صورت برخورداری از توسعه و رونق مناسب، می توانند منافع اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی قابل توجهی را برای اقتصاد منطقه و سپس کشور به ارمغان آورند.
ايجاد بازارچه هاي مرزي اصولا با اهدافي نظير ايجاد اشتغال و تامين معيشت ساكنان اين مناطق، كنترل قاچاق كالا و افزايش امنيت مرزها شكل مي گيرند، وجود بازار درنقاط مرزی میتواند به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد امنیت درنقاط مرزی به حساب آید، این بازارچه ها میتوانند ضمن ایجاد تحرک اقتصادی و فراهم کردن اشتغال برای مرزنشینان امنیت فرهنگی و سیاسی را هم بدنبال داشته باشند، چرا که بیکاری و نبود اشتغال برای مرزنشینان آنان را به فعالیت های کاذبی چون قاچاق وادار می کند که این امرعلاوه براینکه مسائل سوء فرهنگی را به دنبال دارد، خود ضربه مهلکی به اقتصادکشور وارد می کند.
بازارچه مرزی میرجاوه یکی از بازارچه‌های مهم استان است که با سرمایه گذاری ، تقویت زیرساخت‌های تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی از این بازارچه مرزی می توان به بهترین شکل ممکن از توانمندی‌های این بازارچه استفاده کرد.

میزان صادرات کالا از بازارچه مرزی میرجاوه در 6 ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد افزایش دلاری و 131 درصد افزایش وزنی داشته است، همچنین میزان واردات از این بازارچه مرزی در 6 ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 72درصد کاهش و میزان خدمات عمومی از بازارچه مرزی 194درصد افزایش داشته است.

بازارچه های مرزی نقش موثری درتحقق اقتصاد مقاومتی دارند

فرماندار میرجاوه درگفت وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: شهرستان مرزی میرجاوه با داشتن 220 کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان و نیز فعال بودن بازارچه و گمرک مرزی، علاوه بر کشاورزی از لحاظ صادرات کالا از جایگاه ویژه‌ای در استان برخوردار است.

محمد میهنی افزود: بازارچه های مرزی از پتانسیل بالایی در زمینه اقتصادمقاومتی برخوردار است، نقاط مرزی معمولا فرصت های اقتصادی مطلوبی هستند و بازارچه های مرزی می توانند نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات در محدوده مرزی با درصدهای پایین و افزایش تولیدات روستایی و منطقه ای، زمینه را برای ایجاد اشتغال، افزایش درآمد خانواده ها و تحقق اقتصادمقاومتی درشهرستان فراهم می آورد.

وی بیان کرد:، استفاده از ظرفیت های بازارچه های مرزی ، علاوه بر اشتغالزایی، نیازمندی های مردم منطقه را باتوجه به تولیدات محلی و براساس فرهنگ آنها تامین خواهد کرد.

افزایش واردات در تعارض با روح اقتصادمقاومتی است

مشاور کارآفرینی رییس دانشگاه سیستان وبلوچستان نیز به خبرنگار ما بیان کرد:استان سیستان وبلوچستان از پتانسیل بالایی برای کارآفرینی در بخش های مختلف برخوردار است و این ظرفیت ها نه تنها در جهت تامین نیازهای مصرفی و صنعتی استان قابل استفاده است، بلکه می توان با تکیه بر این ظرفیت ها، بازار کشورهای همسایه را با صادرات محصولات دانش بنیان در دست گرفت، اما متاسفانه رویکرد بازارچه های مرزی استان بیشتر در جهت واردات بوده است که این افزایش واردات در تعارض با روح اقتصادمقاومتی است.

حبیب الله سالارزهی افزود: بازارچه های مرزی زمینه مناسبی را برای دسترسی به بازار کشورهای همسایه فراهم می کند، اگر رویکرد ما به بازارچه ها به گونه ای باشد که آمایشی از بازار کشورهای همسایه را داشته باشیم ، با تمرکز برروی نیازها و تقاضاهای کشورهای همسایه، می توان صادرات به این کشورها را افزایش داد، بازارچه های مرزی نباید صرفا به عنوان دالانی برای واردات بی رویه کالا مورد استفاده قرار گیرد، چرا که افزایش واردات، روند کارآفرینی را در کشور تحت الشعاع قرار می دهد.

وی خاطرنشان کرد: محصولاتی مانند مرکبات و موز از کشورهای همسایه وارد استان سیستان وبلوچستان می شود، درحالی که در این استان ظرفیت های زیادی برای توسعه کشاورزی با روش های مکانیزه وجود دارد و به جای افزایش واردات بایداین ظرفیت ها توسعه یابد تا بتوانیم بازار استان را به آن سوی مرزها گسترش دهیم و تنها به دنبال واردات نباشیم .

وی بیان کرد:مهم ترین عنصر در اقتصادمقاومتی، اقتصادمبتنی بر ظرفیت های داخلی است و خمیر مایه اقتصادمقاومتی، توسعه کارآفرینی دانش بنیان و استفاده از ظرفیت ها در بخش های مختلف است، بابراین اگر موازنه بازرگانی مثبت در بازارچه های مرزی موردتوجه قرار بگیرد، بخشی از نیازهای کشورهای همسایه در بخش کشاورزی از طریق بازار ایران تامین خواهد شد و برند غذای حلال از ایران به سایرکشورها صادر می شود، اگر بتوانیم توجه به صادرات را در بازارچه های مرزی تقویت کنیم، رشد اقتصادی بیشتری خواهیم داشت.

ارتقای کیفیت و توسعه پایانه مرزی میرجاوه

" علی خانقائی" مدیرکل حمل و نقل و پایانه های مرزی سیستان و بلوچستان نیز در زمینه توسعه کیفیت پایانه مرزی میرجاوه، اظهار داشت: طرح توسعه فضا و ارتقای کیفیت پایانه مرزی میرجاوه در دستور این اداره کل قرار گرفته است، وجود مرز رسمی میرجاوه از مزیت های ویژه اقتصادی سیستان و بلوچستان است و خدمات و تجهیزات حمل و نقل در این مرز باید بهبود و توسعه یابد.

 انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdci5uav.t1auy2bcct.html
مولف : دبیر