تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۳۱
با سقوط ۲ دکل شبکه انتقال در ۵۰ کیلومتری چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان، نیکشهر و قصرقند پنج روز در خاموشی فرو رفتند که علت اولیه سقوط هم کسری قطعات در پی سرقت توسط سارقان گزارش شده است.
نیکشهر و قصرقند ۵ روز در خاموشی فرو رفتند/سرقت قطعات، دلیل اولیه سقوط ۲ دکل در چابهار
به گزارش عصرهامون؛ ساعت ۳ بامداد ۲۴ تیرماه جاری بر اثر طوفان شدید ۲ دکل شبکه انتقال در ۵۰ کیلومتری شهر چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان سقوط کرد و موجب قطع برق خارج از برنامه در منطقه نیکشهر شد.

همچنین سه روز بعد، به دنبال حادثه بامداد یکشنبه ۲۷ تیرماه جاری در خط فوق توزیع ۶۳ کیلوولت قصرقند، افزایش بار بر شبکه ایجاد که سوختگی و پارگی کابل و ایجاد خاموشی ۶ ساعته شبکه برق این منطقه را سبب شد.

بر اساس اظهارات مهدی غیبی، مدیر اداره توزیع برق قصرقند خط فوق توزیع ۶۳ کیلوولت تغذیه کننده پست قصرقند ساعت ۲ بامداد یکشنبه قطع و ساعت هشت صبح همان روز با تلاش تیم های عملیاتی شرکت برق منطقه ای و اداره توزیع برق این شهرستان پایدار شد.

به گفته این مقام مسئول؛ با توجه به سقوط ۲ دکل انتقال برق خط ۲۳۰ کیلوولت چابهار به نیکشهر بر اثر باد و باران، ۲ خط ۶۳ کیلوولت پست جکیگور که تغذیه کننده برق قصرقند بوده به ناچار مقداری از بار خود را به خط انتقال برق شهرستان نیکشهر داد که به دلیل افزایش مصرف انرژی و بار ایجاد شده بر شبکه، کابل های انتقال برق دچار سوختگی و پارگی شد.

به گفته غیبی؛ کارکنان اداره توزیع برق قصرقند در همان ساعات اولیه با اعزام گروه های عملیاتی خود کمک کننده نیروهای شرکت برق منطقه ای برای رفع آسیب ها و پایداری مجدد شبکه شدند.

اما با وجود اینکه پنج روز از سقوط  ۲ دکل  شبکه انتقال در ۵۰ کیلومتری شهر چابهار و ۲ روز از وقوع حادثه در خط فوق توزیع ۶۳ کیلوولت قصرقند می گذرد، هنوز ساکنان قصرقند و نیکشهر با مشکل خاموشی های بی برنامه برق رو به رو هستند.

بر اساس گزارش های مردمی از این شهرستان ها، قصرقند تنها یک جایگاه سوخت دارد که به دلیل خاموشی های ناشی از حوادث ذکر شده، در روند سوختگیری در این جایگاه اختلال ایجاد شده است.

گرمای هوای تابستان در کنار قطعی چند روزه برق، اختلال در سوختگیری تنها جایگاه سوخت قصرقند و ایجاد صف های طویل در زیر آفتاب طاقت فرسای تابستان نارضایتی هایی را در میان مردم این شهرستان ها به وجود آورده است.
 

 
طوفان و زمین شنزار منطقه علت تاخیر در نصب دکل ها بود

در این زمینه مهدی رضایی، مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان به خبرنگار ما بیان کرد: حادثه سقوط ۲ دکل شبکه انتقال بامداد روز پنجشنبه گذشته اتفاق افتاد و در جلسه کمیته بحران همان روز مقرر شد ۲ دکل اضطراری در منطقه نصب شود تا خط ۲۳۰ به طور موقت برقدار شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه خط ۶۳ کیلوولت از ساعت هشت صبح برقدار شد و ما خاموشی را هشت صبح لحاظ نکردیم، در این زمان به دلیل اینکه بار کم بود شبکه پایدار نگه داشته شد و زمانی که خاموشی به پست های دریایی و هوایی رسید، قطعی های گسترده ای را ایجاد کرد.

این مقام مسئول بیان کرد: در جلسه اول کمیته بحران مقرر شد سریعا ۲ دکل اضطراری به چابهار ارسال و در آن جا نصب شود و ساعت 9 صبح جرثقیل و تریلی ها دکل ها را از انبار زاهدان بارگیری و ۱۲ ظهر همان روز به سمت چابهار حرکت کردند.

مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی ها مقرر بود ۲ دکل بعد از رسیدن به چابهار در جمعه صبح، ظرف ۷۲ ساعت برپا و برقدار شود و تلاش گروه های تعمیرات و پیمانکار، معاون بهره برداری و کمیته بحران تسریع در روند برقداری این ۲ دکل بود.

رضایی عنوان کرد: متاسفانه با توجه به شرایط طوفانی هوا و زمین ناهموار و شنزار منطقه ۲ جرثقیل در شن فرورفتند و ۲ دکل ظرف ۷۲ ساعت برپا نشد.

وی ادامه داد: از سحرگاه جمعه باید تا عصر یکشنبه این دکل ها برقدار می شد که به دلیل شرایط ذکر شده تا دوشنبه شب طول کشید و سیم کشی ها انجام و ۲ دکل برقدار شدند.

این مقام مسئول بیان کرد: این مسیر ۱.۲ کیلومتری هم باید دوباره سیم کشی جدید می شد که 24 ساعت تاخیر خورد و از این بابت از مردم عزیز نیکشهر و قصرقند و مناطقی که دچار خاموشی شدند عذرخواهی می کنیم.

مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: فاصله محل حادثه تا انبار زاهدان حدود ۷۰۰ کیلومتر است و جاده‌های استان کوهستانی هستند و معاون بهره برداری به همراه مدیر بحران و پیمانکار منتخب از ظهر پنجشنبه در محل حادثه داشتند.


دلیل سقوط دکل ها؛ کسری قطعات توسط سارقان

رضایی در خصوص علت وقوع این حادثه و سقوط ۲ دکل در چابهار بیان کرد: این دکل ها دچار کسری قطعه شده بودند و قطعات آن به سرقت رفته بود.

وی عنوان کرد: در ۲ یا سه حادثه سال های اخیر در خصوص سقوط دکل ها، علت اولیه کسری قطعات توسط سارقان و بعد مسافت است، زیرا هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط از ابتدای زابل تا زرآباد داریم.

این مقام مسئول گفت: سرقت قطعات دکل باعث اشکال در ساختار و سستی آن می شود و با اولین طوفان سقوط کند.

مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تا امروز هیچ کلیپ و یا گزارشی از اطلاع رسانی سرقت نبشی دکل به شرکت برق نرسیده، عنوان کرد: واحد حقوقی شرکت برق از سارقین شکایت کرده و پیگیری موضوع است.

رضایی اظهار کرد: کلیه دکل‌ها و تجهیزات پست‌ها متعلق به مردم است و سرقت از تجهیزات و دکل‌ها سرقت از مردم بوده و تبعات آن آسیب به مردم است لذا همه ما در قبال حفظ اموال مسئولیت داریم.

وی ادامه داد: اگر مردم می بینند فردی در حال سرقت قطعات و آسیب به دکل هاست، به نیروهای انتظامی گزارش دهد، زیرا این اقدام خسارت زیادی به استان وارد می کند، بالغ بر چهار میلیارد تومان در سقوط همین ۲ دکل خسارت وارد شده است.

این مقام مسئول بیان کرد: علاوه بر آن مردم منطقه هم تا چند روز دچار خاموشی هستند و مشکلاتی برای آن ها به وجود می آید، به طوریکه از پنج شنبه منطقه نیکشهر و قصرقند دچار خاموشی شدند.

رضایی بیان کرد: تلاش شد با خط ۶۳ کیلوولت قدیمی منطقه را تا حدودی پایدار نگه داریم، اما از ساعت ۱۱ که کولرها وارد مدار می شد بار خط افزایش و خاموشی ها اعمال می شد، زیرا افت ولتاژ رخ می داد.

مدیر روابط عمومی شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: سرقت نبشی دکل ها سبب سست شدن بنیان آن ها می شود و با طوفان سقوط می کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcauon6o49neo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها