تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۰۳
شماری از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر مهمترین هدف قیام عاشورا است، گفتند: فرهنگ عاشورا پیام های آموزنده ای برای هدایت بشریت دارد که همگان باید از آن الگو گیرند.
امر به معروف و نهی از منکر مهمترین هدف قیام عاشورا است/ امام حسین(ع) آزادگی و عزتمندی را به جهانیان آموختند
به گزارش عصرهامون، دهم ماه محرم  معروف به روزعاشورا است، روزی که در آن بزرگ‌ ترین مصیبت عالم رخ داد و امام حسین(ع)  به همراه یارانش در سرزمین کربلا در جنگ با سپاه کوفه به فرماندهی عمر بن سعد به شهادت رسید.

در همین راستا شماری از علمای اهل سنت با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر مهمترین هدف قیام عاشورا است، گفتند: مردم و مسئولان باید با الگوگیری از فرهنگ عاشورا به تحقق اهداف و آرمان های نظام و انقلاب کمک کنند.

مظلومیت شهدای کربلا بر احدی پوشیده نیست

مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت مینان شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه قیام عاشورا پیام های آموزنده ای برای هدایت بشریت دارد، گفت: آزادگی، عزت، تن به ذلت ندادن، عدالت و امر به معروف و نهی از منکر مهمترین درس هایی است که می توان از مکتب و فرهنگ عاشورا فرا گرفت.

وی با اشاره به اینکه مظلومیت شهدای کربلا بر احدی پوشیده نیست، بیان کرد: حقانیت امام حسین(ع) و اهل بیت‌شان یک واقعیت انکار ناپذیر است، باید ارزش‌ها و اهداف قیام عاشورا به نسل جوان منتقل شود.

این عالم اهل سنت با تاکید بر اینکه عاشورا از دل اسلام سرچشمه گرفته است، تصریح کرد: همگان باید در راستای احیاء فرهنگ عاشورا تلاش کرده زیرا با بهره گیری از این فرهنگ والا می توان با توطئه دشمنان مقابله کرد.

وی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) متعلق به تمامی مسلمین جهان است، افزود: اهل سنت محبوب و دوستدار اهل بیت هستند چرا که آنها نقطه ثقل وحدت بین شیعه و سنی به شمار می روند.

این خطیب جمعه اذعان کرد: امام حسین(ع) در قیام عاشورا نشان دادند که مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است، بر این اساس مردم و مسئولان باید با الگوگیری از فرهنگ عاشورا به تحقق اهداف و آرمان های نظام و انقلاب کمک کنند.

خون سیدالشهدا(ع) اسلام را زنده نگه داشت

مولوی عبدالرحمان ترنجزر، امام جمعه اهل سنت مسجد جامع زین العابدین (ع ) شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه عاشورای حسینی ایصال ثواب برای سالارشهیدان امام حسین (ع)و شهدای کربلا است، افزود: ماه محرم و عاشورای حسینی یادگار فداکاری حضرت امام حسین (ع)، حضرت عباس(ع)، زینب(س) و شهدای کربلا است که با خون خود و فرزندان طفل و نوجوان خود اسلام را زنده نگاه داشتنند و زیر بار ظلم و نفاق سرخم نکردند.

وی بیان کرد: محبت به خاندان اهل بیت و سید الشهدا، تنها به شیعیان تعلق ندارد این مهر در بین بسیاری از اهل سنت جهان اسلام فرا گیر است و در کتب اهل سنت و ادبیات و فرهنگ عمومی مسلمانان سنی مذهب روایات آمده و گواه دارد.

ترنجزر ادامه داد: شهدا زنده اند و نزد اهل سنت خواندن قرآن، ذبح گاو و گوسفند و دادن طعام برای ایصال ثواب ارواح طیبه شهدای کربلا از قدیم رواج داشته است.

مولوی اهل سنت چابهار تصریح کرد: بیان فضائل و فداکاری و مظلومیت و شهادت مظلومانه آنان، اشک ریختن در محبت آنان و ادامه دادن راه آنها علامت ایمان و محبت به آل نبی (ص) است.

وی گفت: بیان رنج و مشقت فرزندان رسول الله در اجتماع مسلمین در مساجد و همچنین در خطبه نماز جمعه از اقداماتی است که در طول دهه نخست محرم توسط علمای اهل سنت انجام می شود.

ترنجزر با اشاره به مراسم عزاداری روز نهم و دهم محرم در بین اهل سنت اذعان کرد: این روز یکی از روزهای مهم در مذهب تسنن است در این روز مردم اهل تسنن با خیرات و انفاق به ایتام ارادت خود را به امام حسین(رض) و یارنش نشان میدهند، مراسم جشن و شادی ندارند، به تلاوت قرآن میپردازند و در مسجدها و خطبه ها حضور پیدا می کنند.

مولوی اهل سنت خاطرنشان کرد: مردم چابهار با برپایی آیین های نوحه خوانی، تعزیه، روضه خوانی، سخنرانی، سینه زنی و زنجیر زنی همچنان یاد قیام سرور و سالارشهیدان را زنده نگاه داشته اند.

کوتاه نیامدن مقابل ظلم و ستم درس نهضت عاشورا به مسلمانان

مولوی عبدالله کرد، امام جمعه اهل سنت حضرت نبی اکرم (ص) مهرستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: اهل سنت در خصوص از دست دادن بزرگان دین صبر را پیشه و مسیر شهادت آنها را برای مردم مشخص می کنند تا شهدای راه اسلام و دین همواره در اذهان مردم باقی بمانند.

وی افزود: امام حسین (ع) نزد اهل سنت جایگاه ویژه ای دارد تا جایی که همواره در خطبه های نماز جمعه از امام حسن (ع) و حضرت اباعبدالله به عنوان سید جوانان اهل بهشت یاد می شود.

این عالم اهل سنت ادامه داد: اهل سنت اسم فرزندان خود را حسن، حسین و علی نامگذاری می کنند که این امر نشان از جایگاه، ارادت و احترام اهل بیت (ع) نزد پیروان اهل سنت است‌

کرد با بیان اینکه نهضت عاشورا معطوف به شیعه یا اهل سنت نیست بلکه متعلق به تمام آزادی خواهان جهان است، خاطر نشان کرد: سرور و سالار شهیدان مقابل ظلم و طاغوت زمان استقامت کرد، که این عمل نشان از  ایمان امام حسین(ع) داشت.

وی گفت: در آن زمان یزید ادعای مسلمانی و اسلام داشت اما امام حسین (ع) ثابت کرد اگرچه برخی ها به ظاهر پیرو دین اسلام هستند اما نباید مقابل ظلم کوتاه آمد و به همین دلیل در این مسیر همراه نزدیکان و یاران با وفایش به شهادت رسید‌.

امام جمعه اهل سنت مسجد حضرت نبی اکرم (ص) مهرستان اذعان کرد: امام حسین (ع) برای احیای فریضه مهم امر با معروف و نهی از منکر و استحکام پایه های اسلام قیام کرد، چرا که در آن زمان هرج و مرج رواج پیدا کرده و اسلام به انحراف کشیده شده بود.

کرد گفت:  وظیفه داریم راه امام حسین (ع) را ادامه بدهیم، قناعتی که امام در زندگی داشت  را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و همواره از خودگذشتگی امام حسین (ع) که در عین مظلومیت برای دین اسلام، ترویج قرآن و سنت پیامبر قیام کرد را یادآور شویم چرا که نام ایشان تا قیامت جاویدان خواهند ماند.

اهل سنت از دوستداران امام حسین (ع) هستند

مولوی بلال مقدسیان، امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به فرارسیدن ایام شهادت حضرت سیدالشهداء (ع)، بیان کرد: حضرت حسین (ع) برای دفاع از اسلام ناب محمدی و مقابله با دشمنان دین خداوند متعال به شهادت رسیده است.

وی ادامه داد: همه مسلمانان چه شیعه و چه اهل سنت باید با درس گرفتن از واقعه قیام امام حسین (ع) به تکلیف خود عمل و درس های واقعه سال ۶۱ هجری قمری را همیشه باید در زندگی خود جاری کنند.

مقدسیان ادامه داد: حماسه‌ای که امام حسین(ع) و یاران باوفای خویش در سال ۶۱ هجری قمری در واقعه عاشورا آفریدند برای همیشه در ذهن مسلمانان جهان باقی مانده است.

امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان گفت: همه اهل سنت، از دوستداران واقعی اهل بیت عصمت و طهارت و امام حسین (ع) هستند و اغلب در دهه اول محرم روزه می گیرند.

وی تصریح کرد: حضرت سیدالشهداء (ع) پرورش یافته دامان شخصیت هایی مانند پیامبر اسلام و پدربزرگوارشان امام علی (ع) است و امام حسین(ع) هم در روز دهم محرم سال ۶۱ این پیام را با خون مقدس خود به امت اسلام محمدی منتقل کرد.

مولوی مقدسیان خاطر نشان کرد: اگر امام حسین (ع) در آن سال قیام نمی‌کرد شاید دین جد بزرگوارشان در همان قرن اول قمری فراموش می‌شد و نامی از پیامبر گرامی اسلام که نهایت رسالت همه انبیاءالهی بود، باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci5uaz5t1a5v2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما