برنج از جمله موادی است که بیش ترین پتانسیل را برای جذب آرسنیک داشته و با توجه به سرانه بالای مصرف آن در کشور، آگاهی از خطرات احتمالی آن می تواند مفید باشد.
به گزارش عصرهامون به نقل از دلگان پرس،عنصر آرسنیک به صورت طبیعی در محیط وجود دارد و حذف کامل آن از مواد غذایی ممکن نیست. ولی به دلیل اثرات مخربی که آرسنیک بر سلامت انسان دارد، باید تا حد امکان از مصرف مواد غذایی حاوی آن پرهیز نمود.
محمد خسروی کارشناس بهداشت در گفتگو با دلگان پرس با اشاره به واردات برنج های آلوده به کشورمان، گفت: معمولا برنجهای آلوده به آرسنیک از کشورهای هندوستان و پاکستان به کشور وارد می شوند.
وی با تاکید بر اینکه آرسنیک شبه فلز سمی معروفی است که به سه شکل زرد، سیاه و خاکستری یافت میشود، عنوان کرد: آرسنیک و ترکیبات آن بهعنوان آفت کش، علفکش، حشرهکش و آلیاژهای مختلف به کار میرود.
این کارشناس بهداشت اضافه کرد: آرسنیک اغلب به آبهای زیرزمینیِ نقاط خاصی از جهان که بسیار هم آلودهاند، راه مییابد.
خسروی با اشاره به اینکه مقدار زیاد آرسنیک قطعا سمی است، گفت: چرا که موجب تاثیرات ناخوشایندی بر سلامت بدن انسان است و حتی در برخی موارد منجر به مرگ میگردد.
وی با تاکید بر اینکه شیوع روز افزون انواع آلودگیها موجب افزایش سطح آرسنیک در غذاها شده است، افزود: این امر موجب بروز خطرات جبرانناپذیری برای سلامت انسان شده است.
خسروی با بیان اینکه اکثر مردم از خطرات آلودگی های در برنج آگاهی ندارند، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت باید در این زمینه آگاهسازی کند.
انتهای پیام/8306