تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۴
سید جعفر قنادباشی با تأکید بر اینکه تدوین راهبرد و برنامه کلان سیاست خارجی در سطوح مختلف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باید صورت گیرد، گفت: مرکز مطالعات وزارت امور خارجه باید به اتاق فکر فعال و به روز برای مسئولان وزارت خانه تبدیل شود.
لزوم تدوین راهبرد کلان دیپلماتیک در وزارت خارجه توسط دولت سیزدهم/ تبدیل مرکز مطالعات وزارتخانه به اتاق فکر فعال برای مسئولان
به گزارش عصرهامون سید جعفر قنادباشی در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم چندین کار مختلف کلان را باید در نظر بگیرد و بر اساس آن، فعالیت دیپلماتیک انجام دهد، گفت: از جمله کارهای کلان، تدوین راهبردی بر اساس اهداف و نیازهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین اصلاح راهبردهای قبل است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در گذشته وزارت امور خارجه متأسفانه راهبرد مشخصی را دنبال نمی کرد و به تناسب رویدادها و اتفاقاتی که در دنیا رخ می داد، پیش می رفت که این مسئله از جمله بدترین اقدامات در وزارت امور خارجه بود؛ بنابراین تدوین راهبرد و برنامه کلان سیاست خارجی در سطوح مختلف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باید اتخاذ شود.
وی ابراز کرد: تقسیم بندی کشورها به تناسب نیاز و اهدافی که داریم از دیگر اقداماتی است که در وزارت امور خارجه باید انجام شود؛ این دسته بندی را باید داشته باشیم، کشورهایی که بیش از همه می توانند اهداف و نیاز ما را تأمین کنند که عمدتا کشورهای همسایه ما هستند و ما باید سفارتخانه های خود را در فعال کنیم و کشورهایی که نمی توانند نیازهای ما را تأمین کنند.
قنادباشی استفاده از ظرفیت سازمان های بین المللی را از دیگر اقدامات و رویکرد مد نظر وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم دانست و بیان کرد: ما تاکنون از ظرفیت های مختلف در سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و جنبش عدم تعهد استفاده نکرده ایم در حالی که ظرفیت های بسیاری به دلیل عضویت ما در این سازمان ها وجود دارد که ما می توانیم آنها را در راستای تأمین نیازها و تحقق اهداف خود به کار بگیریم.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر ضرورت فعال شدن بخش معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه عنوان کرد: در این وزارت خانه در عرصه اقتصادی کار نشده است؛ این در حالی است که در کل دنیا در کنار فعالیت های سیاسی که وزارت امور خارجه انجام می دهد، در عرصه اقتصادی نیز فعالیت می کند.
وی افزود: شناسایی امکانات و قابلیت های کشورهایی که می خواهیم با آن ارتباط برقرار کنیم، شناساندن ظرفیت های اقتصادی کشورمان به سایر نقاط جهان و فراهم کردن زمینه های رفت و آمد به کشورها از جمله فعالیت هایی است که باید در عرصه معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در نظر گرفته شود.
قنادباشی اظهار کرد: افراد متخصص و مسلط به زبان خارجی باید در وزارت امور خارجه فعالیت داشته باشند و از به کار گیری افرادی که به واسطه خویشاوندی و آشنایی وارد وزارت خانه شده اند باید صرف نظر شود و از سوی دیگر افرادی که علاقمند به گسترش روابط ایران با سایر کشورها هستند، باید به کار گرفته شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: مراکز پژوهشی و مطالعاتی وزارت امور خارجه باید در عرصه شناخت شرایط جدید جهانی و وضعیت تازه ای که کشورها دارند، فعال شوند؛ چرا که متأسفانه این مراکز فعال نبوده اند و عمدتا مقامات وزارت امور خارجه تحلیل ها را از روزنامه های خارجی می گرفتند؛ بنابراین مرکز مطالعات وزارت امور خارجه باید به اتاق فکر فعال و به روز برای مسئولان وزارت خانه تبدیل شود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdci5uazrt1a5u2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها