تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۴
گزارش عصر هامون از ساخت کتابخانه تنها بر روی کاغذ؛

پروژه کتابخانه ای که پس از 6 سال هنوز اجرایی نشده/ سهمی به اندازه هیچ از بودجه

پروژه‌ عمرانی کتابخانه زاهدان که شش سال پیش کلنگش بر زمین خورد تا غبار محرومیت را از چهره استان بزداید اما امروز تنها روی کاغذ مانده و رویشگاه بوته زارها و دپوی نخاله های ساختمانی شده است.
نصب تابلو تنها سهم سیستان و بلوچستان از کتابخانه 6 ساله/ سهمی به اندازه هیچ از بودجه
نصب تابلو تنها سهم سیستان و بلوچستان از کتابخانه 6 ساله/ سهمی به اندازه هیچ از بودجه
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، این روز ها که مطالعه پیش از پیش مورد نیاز جامعه است و می طلبد که مسئولین فرهنگی سرانه مطالعه را در کشور افزایش دهند آمار های ارائه شده نشان از قهر بودن جامعه ایرانی با کتاب دارد به طوری که باید ایران را جامعه بی مطالعه نام نهاد، مردمی که ترجیح می دهند به جای خواندن، بشنوند؛ با این وجود سیستان و بلوچستان نیز از این قاعده مستثی نبوده و چه بسا سهم این استان از کم، هم هیچ بوده است به طوری که در مرکز استان حتی یک کتابخانه استاندارد وجود ندارد.
در شرایطی که سرانه مطالعه در کشور و به دنبال آن در سیستان و بلوچستان پایین است، قرار دادن کتاب در اختیار مردم با هزینه و قیمت کم باید از سوی متولیان فرهنگی در اولویت قرار بگیرد.
کمبود کتابخانه استاندارد در سیستان و بلوچستان یکی از نیاز های مردم استان است که می‌تواند بخش زیادی از کمبودهای موجود در زمینهٔ فضای کتابخانه‌ای این شهرستان را رفع کند، اما امروز تنها شاهد رویش بوته زارها و دپوی نخاله های ساختمانی در محل احداث کتابخانه زاهدان هستیم که حال مطالعه را در مرکز استان ناخوش کرده است.
اهمیت تکمیل و بهره‌برداری از کتابخانه زاهدان و همچنین لزوم توجه به سایر کتابخانه‌های این شهرستان ازآنجا روشن‌تر می‌شود که سیستان و بلوچستان درزمینهٔ سرانه مطالعه در جایگاه مناسبی قرار نداشته و جزو استان‌های انتهایی جدول در میان استان‌های مختلف کشور محسوب می‌شود به طوری که سرانه مطالعه در سیستان و بلوچستان 11 دقیقه و 38 ثانیه است در حالی که این سرانه در کشور 15 دقیقه و 29 ثانیه است و این استان مقام بیست و ششم را در کشور دارد.
 
تعداد کتابخانه های موجود زاهدان جوابگوی نیاز مردم نیست
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان در این زمینه به یکی از رسانه ها گفته بود که: اگر این کتابخانه احداث شود گام مهمی در زمینه افزایش سرانه کتابخوانی در سیستان و بلوچستان برداشته می‌شود و به تحقق اهداف سند چشم‌انداز شورای عالی انقلاب فرهنگی نزدیکتر خواهیم شد.
اسفندیار زیدآبادی افزود: با توجه به اینکه جمعیت سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان زاهدان رو به افزایش است، خانواده‌ها نیز پرجمعیت هستند و در منزل کمتر زمینه برای مطالعه فراهم است، اکثراً فرزندان برای مطالعه به کتابخانه‌ها مراجعه می‌کنند و تعداد کتابخانه‌های موجود منطقه جوابگوی نیاز آنها نیست.
وی می‌گوید: در حال حاضر به ازای هر 100 نفر 60 سانتی متر فضای مطالعه داشته و 500 هزار جلد کتاب و 45 هزار نفر عضو کتابخانه‌ها در این استان وجود دارد که این رقم بسیار کم است.
وی بیان کرد: 67 کتابخانه در سیستان و بلوچستان فعال است که 57 کتابخانه نهادی، 10 کتابخانه روستایی و 10 تا کتابخانه مشارکتی هستند.

بهره برداری از کتابخانه جدید مانع از ازدحام جمعیت در کتابخانه اصلی می شودیکی از کتابداران کتابخانه آیت‌الله کفعمی در زاهدان می‌گوید: استقبال مردم به ویژه قشر جوان از این کتابخانه بسیار خوب است و در برهه از زمان علاوه بر اینکه ظرفیت کتابخانه‌ تکمیل می‌شود، آنها با پهن کردن روزنامه بر روی زمین، به مطالعه کتاب‌های مورد نظر خود می‌پردازند.
او می‌گوید: بیشتر قشر دانشجو و دانش‌آموز به کتابخانه ما مراجعه کرده و کتاب‌های مختلف به ویژه کتاب‌های درسی را مطالعه می‌کنند.
با توجه به استقبال مردم از کتابخانه‌ها، اگر کتابخانه استاندارد زاهدان هرچه زودتر راه‌اندازی و احداث شود، قطعا شاهد ازدحام جمعیت در دو کتابخانه اصلی زاهدان نخواهیم بود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcco1q4.2bqsi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها