تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۲
در حالی بهارستانی ها چندی پیش و در جریان بررسی بودجه کشور وام 10 میلیونی را برای هر زوج تصویب کرد که بانک ها پرداخت این وام را قابل اجرا نمی دانند.
اخم بانک ها به وام ازدواج/ فعلا از وام 10 میلیونی خبری نیست!
به گزارش عصرهامون، چندی پیش بود که نمایندگان مجلس در جریان بررسی بودجه کشور تصویب کردند که وام ازدواج جوانان از ۳ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۴ ساله از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری برای هر یک از زوجین افزایش یابد و هر بانک به اندازه سهمی که از سپرده‌های قرض‌الحسنه دارد، در اعطای وام قرض‌الحسنه هم مشارکت کند.
در همین راستا بانک مرکزی نیز موظف شد تا جهت اجرای این قانون، بر بانک‌ها نظارت کرده و بانک‌های متخلف را جریمه کند. 
هر چند با تصویب افزایش وام ازدواج تا حدودی مشکلات زوج های جوان گره گشایی می شد اما اظهارات متناقض در این خصوص باعث شد خیلی زود مردم نسبت به دریافت وام های 10 میلیون تومانی ناامید شوند.
 
همتی: وام 10 میلیونی ازدواج قابل اجرا نیست
عبدالناصر همتی رئیس شورای هماهنگی در رابطه با مصوبه اخیر مجلس در بودجه امسال در رابطه با افزایش سقف تسهیلات تا 10 میلیون تومان اظهار کرد: مصوبه اخیر مجلس در خصوص افزایش تسهیلات ازدواج کارشناسی نبود که به یکباره پیشنهاد و بلافاصله تصویب شد و تسهیلات ازدواج 330 درصد افزایش یافت.
وی که در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سخن می گفت، ادامه داد: البته ما خوشحال هستیم از اینکه مردم عزیز بتوانند جهت امر خیر ازدواج مبالغ بالاتری را دریافت کنند و قطعا ثواب آن برای مدیران و مسئولان بانکی نیز بسیار زیاد است ولی به هر حال باید منابع مالی این کار نیز بررسی شود.
رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون مبلغ 500 میلیارد تومان از منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها کاهش یافته است. افزود: در 7 سال گذشته حدود 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج به 7 میلیون و 600 هزار نفر پرداخت شده و هم‌اکنون نیز 450 هزار تقاضا در سامانه بانک مرکزی ثبت‌شده است که از این تعداد 150 هزار تقاضا مربوط به بانک ملی ایران است.
وی با بیان اینکه در سال قبل 800 هزار فقره تسهیلات ازدواج پرداخت شده است عنوان کرد: در سال گذشته شبکه بانکی 2400 میلیارد تومان بابت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت کرده است و باید این نکته مهم را در نظر داشت که قرض‌الحسنه صرفا تسهیلات ازدواج نیست بلکه بانک‌ها فقط 1000 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره)‌ و مبلغ 500 میلیارد تومان به مددجویان بهزیستی، مشاغل خانگی و … پرداخت کرده‌اند. این در حالی است که منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها در پایان سال گذشته 500 میلیارد تومان نسبت به سال قبل کاهش داشته است و به دلایل مختلف همچنان روند کاهشی دارد.
مدیرعامل بانک ملی همچنین با بیان اینکه مصوبه اخیر مجلس سطح توقع و انتظار مردم را از دولت بدون توجه به واقعیت‌های موجود افزایش می‌دهد گفت: این مصوبه چون قانون است باید اجرایی شود ولی به علت منابع محدود بانک‌ها عملیاتی نیست به این معنی که قبلا بانک‌ها مبلغ 3 میلیون تومان تسهیلات ازدواج را به یک میلیون نفر پرداخت می‌کردند ولی در حال حاضر مجبورند مبلغ 10 میلیون تومان را به 300 هزار نفر پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه بانک‌ها در حال حاضر برای پرداخت سقف 3 میلیون تومانی تسهیلات ازدواج نیز با مشکل منابع مواجهند، گفت: اگر قرار باشد سقف تسهیلات ازدواج به یکباره تا سه برابر افزایش یابد، به طور حتم میزان پرداخت به یک سوم کاهش می‌یابد در این حالت نه تنها مصوبه موجود گرهی از مشکلات زوجین باز نمی کند بلکه موجب محروم شدن عده‌ای زیادی از این تسهیلات شده و باعث ایجاد رانت، صف و انتظار می‌شود.

علیمردانی: بانک‌ها برای دادن وام ازدواج دست و دلشان می‌لرزد
در ادامه این برنامه محسن علیمردانی  عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به 12 میلیون جوان در سن ازدواج اما ناتوان در ازدواج ، به بحران و فاجعه این قشر پرداخت و گفت: رسیدگی به مشکلات جوانان باید در اولویت دولت باشد.
علیمردانی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: بانک‌ها وام‌های کلان و ارزان با بازپرداخت درازمدت به کارمندان و مدیران خود پرداخت می‌کنند اما چرا برای پرداخت وام‌های ضروری همچون وام ازدواج دست و دلشان می‌لرزد.
غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس در ارتباط تلفنی با این برنامه، از کاهش 300 هزار موردی ازدواج نسبت به پنچ سال قبل خبر داد و رقم ثبت شده ازدواج را 680 هزار ریال مورد بیان کرد.
وی همچنین در اصلاح سخنان عبدالناصر همتی گفت: مصوبه مجلس برای وام ازدواج مبلغ ده میلیون تومان برای هر نفر است نه برای هر زوج.
همتی با بیان اینکه مبلغ قابل پرداخت بانک‌ها به عنوان قرض الحسنه، سالانه فقط 4 هزار میلیارد تومان بوده که آن هم فقط شامل ازدواج نمی‌شود افزود: با شرایط اقتصادی کشور و تعبیرهای غیر کارشناسی آقای مصباحی مقدم ، در حال حاضر تسهیلات تکلیفی 12 درصد هم به سختی قابل پرداخت است زیرا نرخ تمام شده پول در چرخه بانکی کشور بالای 20 درصد است.
وی ادامه داد : نباید توقع مردم را از نظام و دولت بالا برد زیرا بیان اینکه تورم تک رقمی شده و سود تسهیلات بانکی هم باید کاهش پیدا کند انتظار مردم را از نظام بالا می‌برد.
همتی همچنین اطلاعات آماری و اقتصادی مصباحی مقدم را ناچیز خواند و افزود: با فرمول ایشان دو تا دو هم چهار هم نمی‌شود.
علیمردانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با گریزی به وام‌های کلان و ارزان قیمت بانک‌ها به کارمندان و مدیرانشان که باز پرداخت دراز مدتی هم دارد ادامه داد: چرا بانک‌ها برای پرداخت وام‌های ضروری همچون ازدواج دست و دلشان می‌لرزد.
همتی در این زمینه در پاسخ به علیمردانی گفت: این امر بسیار عادی است و هر ارگانی می‌تواند برای کارمندانش تسهیلات ویژه‌ای در نظر بگیرد.
مصباحی مقدم در بخش پایانی برنامه با بیان اینکه سیستم بانکی کشور گویا از سپرده‌های مردمی نفع بسیاری به جیب می‌زند و به این خاطر است که در پذیرش کم کاری‌هایش کوتاه نمی‌آید، به نشانه اعتراض از ادامه شرکت در این برنامه امتناع کرده و ضمن خداحافظی، تماس تلفنی را قطع کرد.
علی ای حال بسیاری تصویب وام 10 میلیون تومانی را انگیزه مناسبی برای افرادی که با مشکل اقتصادی مواجه هستند می دانند که بانک ها از اعطای این وام شانه خالی کردند و بودجه ناکافی را دلیل عدم تحقق وام عنوان کرده اند.

انتهای پیام/7250
  https://www.asrehamoon.ir/vdciyuav.t1a5u2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما