تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۵
گردشگری به صورت عادلانه توزیع ثروت را انجام می دهد، وقتی گردشگر خارجی وارد کشور شده و در نقطه ای دورافتاده وارد اقامتگاه بوم گردی روستایی می شود مستقیم ارز را وارد خانواده روستایی می کند.
گردشگری؛ توزیع عادلانه ثروت در دورترین نقاط روستایی/صنعتی که توسعه و اشتغال پایدار را در روستاها رقم می زند
به گزارش عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان از هامون تا مکران سرشار است از ظرفیت های بکر گردشگری، جاذبه هایی که بسیاری از آن را در کمتر جای دنیا می توان مشاهده کرد، فرصتی بی نظیر که می تواند عاملی مهم و متنوع برای توسعه پایدار و اشتغال در منطقه به ویژه نقاط دور افتاده روستایی باشد.
 
با توجه به هوای پاک، وجود صنایع دستی و غذاهای متنوع و طبیعت بکر در روستاهای این خطه، بدون تردید افزایش زیرساخت های گردشگری و اقامتگاه های بوم گردی می تواند رونق بیش از پیش صنعت گردشگری را رقم بزند، صنعتی که در صورت توجه و توسعه می تواند بسیاری از مشکلات معیشتی و اشتغال مردمان بومی را گره گشایی کند.

فرصتی مناسب که بسیاری از گردشگران طی سال های اخیر از آن بهره برده اند و نشان داده اند که چه میزان وقت گذراندن در هوای بکر روستاهای این خطه برایشان دلنشین است، شرایطی که خود می تواند عاملی برای تسریع در رونق این حوزه و توجه جدی تر مسئولان امر به آن باشد.
 
گردشگری موثر در اشتغال و رشد اقتصادی

 
مجتبی میرحسینی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: گردشگری امروز یکی از علمی ترین و تخصصی ترین فعالیت های تاثیر گذار در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی است، ماهیتی فرابخشی دارد و یک صنعت چتری محسوب می شود، یعنی اگر یک گوشه چتر سوراخ شود، نمی تواند به محصول نهایی خود برسد.
 
وی ادامه داد: قبل از سال ۱۹۵۰ میلادی گردشگری اغلب برای تفریح انجام می شد و کسانی که ثروت بیشتری داشتند بیشتر به سفر می رفتند و تا سال ۱۹۷۰ میلادی گردشگری به یک نیاز تبدیل شد و افرادی که در کارخانجات کار می کردند در صورتی که به سفر می رفتند بهره وری آن ها افزایش داشت. به این جهت، با توجه به نیاز به رفع خستگی در محل کار و افزایش بهره وری افراد بعد بازگشت از سفر، گردشگری به یک نیاز برای مردم تبدیل شد.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: از سال ۱۹۸۰ میلادی به این سو گردشگری مانند حق دسترسی به بهداشت و آموزش به یک حق تبدیل شد و دولت ها و حکومت ها سعی می کنند، زمینه احقاق این حق را در جامعه فراهم کنند.
 
وی گفت: گردشگری یک حق است و نه نیاز برای تفریح، مزیت های گردشگری در حوزه تعالی بخشی به انسان و عبرت آموزی وجود دارد، خداوند نیز در قرآن بارها و بارها به سفر کردن در زمین توصیه کرده است.
 
میرحسینی اضافه کرد: یکی از محصولات گردشگری صلح و امنیت است، اکثر کشورهای اروپا تا زمان جنگ جهانی دوم با هم در جنگ بودند و صلح آن ها هم به صورت مسلح بود، اما بعد از جنگ دوم جهانی گروه های گردشگر از آلمان به فرانسه و بالعکس رفتند و گفت و گوهایی انجام شد.
 
 
۸۰ درصد گردشگران از کشورهای همسایه هستند
 
وی بیان کرد: سهم خاورمیانه از گردشگری دنیا پنج درصد است و این صنعت ترسوترین فعالیت اقتصادی دنیا محسوب می شود، در خاورمیانه سیاست استکبار و استبداد این بود که مردم دنیا کمتر با حقیقت اسلام و مردمانی که در این دیار زندگی می کنند آشنا شوند.
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در طول ۵۰ سال گذشته بحران های مختلف و گروه هایی مانند داعش و القاعده را داشتیم که سبب شده سهم گردشگری این منطقه کاهش داشته باشد.
 
وی افزود: هر کشوری ۸۰ درصد گردشگر خود را از کشورهای همسایه دارد، در فرانسه که ۸۵ میلیون گردشگر دارد ۸۰ درصد آن ها از کشورهای همسایه وارد آن می شوند.
 
میرحسینی ادامه داد: در گذشته ما سیاست گذاری دقیقی در این زمینه نداشتیم و گردشگر را فردی می دانستیم که از اروپا می آید، در حالی که در بهترین زمانی که گردشگر اروپایی وارد کشور شده است ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر بوده است.
 
برنامه ریزی برای جذب گردشگر تا سال ۱۴۰۴
 
وی گفت: سیاست گذاری کرده ایم که تا سال ۱۴۰۴ حدود ۲۰ میلیون گردشگر داشته باشیم که در تعامل با همسایگان و ظرفیت های جدیدی که در این منطقه وجود دارد می توانیم به این عدد درست پیدا کنیم.
 
این مقام مسئول عنوان کرد: از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون گردشگری که سالانه در جهان جا به جا می شوند پنج درصد حدود ۶۰ میلیون نفر در خاورمیانه است.
 
وی اظهار کرد: رویکرد کشور ما بر گردشگری فرهنگی بوده، یعنی ۳۵ درصد گردشگری دنیا، فرهنگی است و تقریبا همین عدد ۱۸ تا ۲۰ میلیون گردشگری را که ما سیاست گذاری کردیم در بر می گیرد.
 
میرحسینی ادامه داد: سهم ما از گردشگری دنیا عدد ۲۰ میلیون است و هر چه قدر ما در خاورمیانه با اجرای پروژه های گردشگری صلح و امنیت ایجاد کنیم، به همان تناسب سهم این منطقه افزایش می یابد و سهم ایران نیز از گردشگران وارد شده بیشتر می شود.
 
 
افزایش سرمایه گذاری گردشگری در اطراف زاهدان، چابهار و سیستان
 
وی بیان کرد: امید به سرمایه گذاری در بخش گردشگری وجود دارد، سرمایه گذارانی را در اطراف زاهدان و چابهار و سیستان داریم که مشغول سرمایه گذاری هستند، مردم در دوران پسا کرونا به دنبال فضاهای آرامش بخش می گردند و این تاسیسات در اشتغال، رشد اقتصادی، بازآفرینی شهری و بازاریابی مکانی هم تاثیر دارد.
 
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای این که سیستان و بلوچستان را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کنیم، نیاز به توجه به زیرساخت های گردشگری است، در کنار آن رویدادسازی در استان نیز می تواند به افزایش گردشگران کمک کند.
 
وی ابراز امیدواری کرد: با افزایش روند واکسیناسیون رویدادهای مختلف گردشگری را در استان برگزار و در مرحله نخست از مردم ایران دعوت کنیم و پس از بازگشایی مرزها مردمان بین المللی برای حضور در استان دعوت  شوند تا بتوانیم از این ظرفیت ها در استان استفاده کنیم و از تاسیسات گردشگری ما هم بهره مند شوند.
 
میرحسینی خاطرنشان کرد: گردشگری به صورت عادلانه توزیع ثروت را انجام می دهد، وقتی گردشگر خارجی وارد کشور شده و در نقطه ای دورافتاده وارد اقامتگاه بوم گردی روستایی می شود مستقیم ارز را وارد خانواده روستایی می کند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcirpazwt1a5q2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما