تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۲
برخی از ائمه جمعه سیستان ضمن گلایه از عملکرد دولت عنوان کردند: اگر دولت و مسئولین پای کارنیایند و نسبت به حق آبه سیستان اقدامی نکنند شاهد خسارت های جبران ناپذیرتری در این منطقه خواهیم بود.
مرگ زندگی در سیستان تداوم دارد/ گلایه ائمه جمعه سیستان از دولت
به گزارش خبرنگار عصرهامون، چندی پیش بود که خبری مبنی بر نابودی 80 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان باعث نگرانی هایی برای بسیاری از شهروندان شد.
 
علی ای حال روز گذشته نجفی  مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در جلسه شورای اداری سیستان و بلوچستان خبر از آمار بیشتری از نابودی اراضی در سیستان داد.
 
وی با اشاره به عدم رهاسازی حق آبه رودخانه هیرمند، گفت: اکنون وضعیت ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی شمال استان بحرانی است و پیشنهاد می‌شود به کشاورزان خسارت‌دیده غرامت داده شود.
 
نجفی گفته بود که حیات 120 هزار هکتار از اراضی شمال استان وابسته به جریان رودخانه هیرمند است که متأسفانه امسال به دلیل عدم ورود آب از رودخانه هیرمند با چالش بسیار بزرگ مواجه هستیم.
 
مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: 80 هزار هکتار از اراضی شمال استان به همین دلیل کشت نشده و 45 هزار هکتار نیز که کشت‌شده به دلیل عدم ورود حق آبه این رودخانه دچار بحران شده است.
وی تصریح کرد: در سال‌های مختلف زمان ورود آب از هیرمند متفاوت بوده است، برای نمونه در 93 یکم فرودین آب در رودخانه هیرمند جاری شد، سال 1394 نهم فرودین و سال‌های 95 و 96 نیز به ترتیب چهاردهم و هفتم فروردین آب در این رودخانه جاری شد.
 
نجفی بابیان اینکه متأسفانه امسال این شرایط را تجربه نکردیم و آب وارد رودخانه هیرمند نشد، افزود: اکنون کشاورزان شمال استان دچار بحران هستند و برای خروج از این بحران چند پیشنهاد وجود دارد، نخست اینکه اگر قرار است به مردم غرامت داده شود، باید برآورد خسارت شود. دوم تأمین علوفه و خوراک دام کشاورزان را مدنظر قرار دهیم تا در این شرایط سخت حداقل دامداری مردم منطقه را حفظ کنیم.
 
مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در ادامه بابیان اینکه چالش خشکسالی در استان از سال 78 شروع‌شده است، افزود: از این سال تا کنون در تمام استان شاهد خشکسالی هستیم و در این فاصله وضعیت کشاورزی استان فراز و نشیب‌هایی داشته است.
 
خشکسالی ، طوفان های 160 روزه و نابودی اراضی کشاورزی در سیستان سبب گلایه برخی ائمه جمعه در این منطقه شد.
حجت السلام والمسلمین محمد راشکی امام جمعه نیمروز در گفت و گو با اوشیدا گفته بود: اگر دولت و مسئولین پای کارنیایند و نسبت به حق آبه سیستان اقدامی نکنند منتظر مرگ کشاورزان و دام هایشان خواهیم بود.
 
وی با بیان اینکه بیمه کشاورزان و خسارتهای جبران ناپذیری که به کشاورزان وارد شده باید از طریق ستادبحران کشور پرداخت شود، اظهار کرد: این خواسته همه مردم کشاورز و عشایر است و باید دولت در این زمینه مساعدت کند.
 
حجت الاسلام راشکی با بیان اینکه دامداران همه هستی و زندگی خود را به پای این زمینهای کشاورزی گذاشته اند، افزود: کشاورزان همه این تلاش ها را به امید روزی که در این ایام بیکاری روزی خود و فرزندان خود را تامین کنند انجام دادند حال بااین وضعیت باید تمامی مسئولین و ارگان هایی که به هر نحوی تاثیر گذار هستند و می توانند کمک کنند در حد توان مساعدت و کمک کنند.
 
امام جمعه شهرستان نیمروز ضمن درخواست از مسئولین برای خروج دام از استان به سایر استان ها ، افزود: دامداران وقتی می بینند که این چنین خسارتهایی به آنها وارد می شود مساعدت و همکاری و پشتیبانی مسئولین را می خواهند و انتظار دارند که جلوی خروج دام به دیگر شهرها آزاد شود تا بتوانند اندک سودی از این دامها ببرند و این می تواند از طریق خود شرکت امور دام جهاد کشاورزی صورت گیرد و یا یارانه علوفه ای از طریق دولت و یا جهاد کشاورزی تامین شود تا بیشتر از این متحمل خسارت نشوند.
 
وی تصریح کرد: همه دولتمردان و مسئولین وظیفه دارند برای نجات مردم سیستان و جلوگیری از مهاجرت این مردم گامهای اساسی برای رونق مجدد سیستان بردارند.
 
امام جمعه نیمروز اذعان کرد: دولت هرچه سریعتر نسبت به رهاسازی آب طبق قراردادهای بین المللی اقدام کند چرا که اگر حقه آبه سیستان مطالبه نشود مسلما برای آب شرب هم چنین مشکلاتی پیش خواهد آمد که وظیفه همه مسئولین را سخت تر و سنگین تر در مقابل این مشکلاتی که برای مردم مظلوم سیستان پیش آمده خواهد کرد.
 
حجت الاسلام راشکی تاکید کرد: 20 سال است که خشکسالی این منطقه را فرا گرفته ولی خسارتهای امسال صد در صدی است واگر نظام جمهوری اسلامی، دولت و مسئولین پای کار نیایند و حمایت نکنند و خسارتها را ندهند مسلما خسارتهای بزرگتر و جبران ناپذیر تری برای این مردم پیش خواهد آمد چرا که دامها، کشاورزی و خود کشاورزان و دامداران درحال تلف شدن هستند که در این راستا اگر مسئولان احساس کوتاهی کنند در پیشگاه خداوند مسئول هستند و روز قیامت پاسخگوی این مردم مظلوم و ستمدیده، محروم و خسارت دیده باشند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcftydymw6dxca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما