تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۶
ریزگردها چند روزی است که در سطح سیستان و بلوچستان در حال فعالیت می باشد به طوری که نفس مردم را در برخی نقاط به شماره انداخته است.
نفس مردم سیستان و بلوچستان به شماره افتاد/ ریزگردها مهمان ناخوانده مردم شمال استان تا پایان هفته
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور می باشد که در منطقه گرم و خشک واقع شده و در دو دهه اخیر خشکسالی های پی در پی بلای جان ساکنان این منطقه گردیده است.
یکی از این معضلاتی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند ریزگردها است که هر سال بر میزان غلظت و فعالیت آن افزوده می شود.
در روزهای اخیر نیز فعالیت این پدیده طوری شده که در برخی نقاط زندگی برای مردم مختل شده است.

غلظت هوا در زاهدان به 675 میکروگرم بر متر مکعب رسید
رئیس گروه هشدار و پیش‌بینی اداره هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این زمینه گفت در حال حاضر میزان ذرات ریزگردها در هوی سیستان هزار و 295میروگرم در متر مکعب می باشد که این میزان قریب به دو برابر حد بحران و بیش از 8برابر حد استاندارد است.
علی ملاشاهی در گفت و گو با عصرهامون، افزود: این وضعیت در زاهدان نیز 675میکروگرم بر مترمکعب است که حدود یک برابر حد بحران و بیش از 4برابر حد استاندارد است.
وی ادامه داد:  در حال حاضرشاهد فعالیت توفان گرد و خاک در منطقه سیستان می باشیم و پیش بینی می شود این شرایط تا روز جمعه تداوم داشته باشد.
ملاشاهی اظهار کرد: براساس نقشه های پیش یابی و هواشناسی طی امروز و فردا شاهد شدت بیشتری از فعالیت ریزگردها در حوزه شمال سیستان خواهیم بود و طی این مدت کاهش 6تا 10درجه ای دما را خواهیم داشت.

فعالیت گرد و خاک در مسیرهای مواصلاتی باعث کاهش دید رانندگان خواهد شد
وی با اشاره به کاهش 8درجه ای دما در منطقه سیستان نسبت به مدت مشابه روز گذشته، تصریح کرد: طی بعد از ظهر و شب در نوار غربی استان باد و گرد و خاک و کاهش دید را خواهیم داشت، براین اساس، در جاده های زاهدان به بم و مسیر ایرانشهر به بم فعالیت گرد و خاک باعث کاهش دید رانندگان خواهد شد.

صیادان از رفتن به دریا خوددداری کنند
این کارشناس هواشناسی ادامه داد: برای نقاط جنوبی تر و سواحل نیز وزش باد و گرد و خاک طی امروز و فردا ادامه دارد و دریای عمان هم مواج است و صیادان باید در این دو روز از رفتن به دریا خوددداری کنند.
وی افزود: احتمال رشد ابر در ارتفاعات شمال غربی استان برای امروز و فردا محیا بوده و در این مدت احتمال بارندگی پراکنده و ناچیز در این مناطق دور از انتظار نیست.

شدت ریزگردها باعث تعطیلی مدارس مهرستان شد
فرماندار شهرستان مهرستان دیروز در گفت و گو با تسنیم با بیان اینکه ریزگردها فعالیت مردم مهرستان را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: شدت ریزگردها در مهرستان در حدی بود که حتی موجب تعطیلی مدارس این شهر نیز شد.
پارسایی افزود: با توجه به بررسی که انجام شد، شرایط ریزگردها و گردوغبار طوری بود که وضعیت برای دانش آموزان ابتدایی خطرناک تشخیص داده شد و به دنبال آن فقط مدارس ابتدایی نوبت عصر تعطیل شد.
فرماندار شهرستان مهرستان با بیان اینکه تعطیلی مدارس ابتدای مهرستان با هماهنگی آموزش و پرورش و هواشناسی انجام شده است، افزود: مدارس نوبت صبح شهرستان در همه مقاطع دایر بوده است.

افزایش کانون‌های تولید ریزگرد در زابل
فرماندار ویژه زابل در این خصوص گفت: قطع آب هیرمند و خشک شدن اراضی کشاورزی منطقه سیستان، کانون‌های تولید ریزگرد را افزایش خواهد داد و مدت زمان بادهای 120 روزه را بیشتر خواهد کرد.
 هوشنگ ناظری در گفت و گو با اوشیدا افزود: شاهد وقوع طوفان‌های زودهنگام هستیم بادهای 120 روزه معمولاً از اواخر اردیبهشت ماه شروع می‌شود و تا پایان تابستان ادامه می‌یابد، اما امسال به‌دلیل کاهش بارندگی و شدت خشکسالی، بادهای 120 روزه به 180 روزه تبدیل شده که با این تفاسیر 6 ماه از سال را درگیر آن خواهیم بود.

آوردهای امسال از رود هیرمند ناچیز و در حد صفر بود
وی ادامه داد: آوردهای ما امسال از این رود هیرمند ناچیز و در حد صفر بود، با ادامه این روند شرایط سختی را به لحاظ خشکسالی در بخش‌های کشاورزی، زراعت، باغداری، شیلات و دامداری پیش رو خواهیم داشت، زیرا علاوه بر تالاب هامون، 120 هزار هکتار از اراضی خشک و خسارت دیده از قطع آب هیرمند نیز به‌عنوان چشمه ریزگرد فعال و به محلی برای تولید و انتشار گرد وغبار تبدیل شده است.
ناظری با بیان اینکه هم‌اکنون در استان شاهد طوفان‌هایی با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت هستیم که مشکلات بسیاری را برای مردم به‌همراه دارد. پیش‌بینی ما این است که اگر تغییری در وضعیت منابع آبی ایجاد نشود به طورحتم در 2حوزه ایران و افغانستان مشکلات زیادی خواهیم داشت.
فرماندار زابل خاطرنشان کرد: با توجه به حرکت دولت دراین زمینه، هیئتی به ریاست سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه متشکل از وزارتخانه‌های نیرو، امور خارجه، کشور و سازمان حفاظت محیط زیست به‌دنبال رسیدگی وضعیت فعلی تالاب هامون و آبگیری از رودخانه هیرمند است و از طرفی هم وعده‌هایی از سوی دولت افغانستان برای حقابه‌ها داده شده که این تیم پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcf10dyjw6dx0a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما