تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۰
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شواری اسلامی با بیان اینکه قنات ابتکار نیاکان ما بوده است، گفت: از هزار و ۳۰۰ قنات موجود در بلوچستان، ۹۰ درصد قنات‌ها خشک شده یا آبدهی آن به اندازه‌ای پایین آمده است که امکان مصارف کشاورزی وجود ندارد.
خشکسالی، کم آبی،قنات، عکس از اینترنت
خشکسالی، کم آبی،قنات، عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، در حالی خشکسالی سیستان و بلوچستان به دو دهه طول کشیده است که چهره بسیاری از بخش های استان با ریزگرد ها و وزش بادها، نابودی مزارع و باغات میوه، کمبود آب آشامیدنی و سهمیه بندی ها و خشک شدن قنوات رو به پیری گذاشته است.
هر سال و هر روزی که می‌گذرد کمبود آب در استان بیشتر خودش را نشان می‌دهد به طوری که در حال حاضر بخش قابل توجهی از روستاهای استان با تانکر آبرسانی می‌شود.
علی ای حال از آنجایی که کشاورزی، دامداری و صیادی از مهمترین بخش های اقتصادی مردم استان است اما خشک شدن قنوات ها زنگ خطر جدیدی را برای مردم استان به صدا در آورده است.
 
اهالی هندل آباد از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بی بهره هستند
در دو کیلو متری غرب شهرستان دلگان روستایی وجود دارد که اهالی آن هر روز برای تامین آب مصرفی مورد نیاز خود باید سختی و دشواری زیادی تحمل کنند. اهالی روستای هندل آباد آب آشامیدنی خود را از موتور پمپ های کشاورزی تهیه می کنند که بسیار شور و غیرقابل شرب است.
شکلی یکی از اهالی این روستا در گفتگو با دلگان پرس با بیان اینکه اهالی این منطقه از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بی بهره هستند، اظهار کرد: زنان این روستا آب آشامیدنی مورد استفاده خود و خانواده را از فاصله یک کیلومتری با سختی و دشواری تهیه می کنند.
وی افزود: آبی که بسیار شور، تلخ، غیربهداشتی و غیرقابل شرب است اما نبود آب لوله کشی و بهداشتی موجب شده است اهالی از آب همین موتور پمپ های کشاورزی بهره ببرند.
شکلی عنوان کرد: استفاده از آب غیربهداشتی و غیرقابل شرب موجب به وجود آمدن امراض بسیار زیادی برای اهالی این روستا شده است.
وی ادامه داد: در حالی که اهالی این روستا آب آشامیدنی مورد استفاده خود را به سختی و مشقت تهیه می کنند که تهیه آب مورد استفاده برای مصارف بهداشتی بسیار سخت تر و دشوارتر است.
 
ابتکار نیاکان مردم سیستان وبلوچستان خشک شد
محمد نعیم امینی فرد نماینده مردم ایرانشهر در مجلس در بازدید از وضعیت خشکسالی منطقه ایرانشهر گفت: از هزار و ۳۰۰ قنات موجود در بلوچستان، ۹۰ درصد قنات‌ها خشک شده یا آبدهی آن به اندازه‌ای پایین آمده است که امکان مصارف کشاورزی ندارد.
وی بیان کرد: قنات ابتکار نیاکان ما بوده و برخلاف چاه های کشاورزی کمترین صدمه را به سفره‌های زیرزمینی وارد می‌کند، به دلیل این که زیرِ زمین جریان دارد، کم‌ترین تبخیر را هم دارد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس ادامه داد: متاسفانه دولت و مجلس در ارتباط با تامین آب برای استان طرح جامعی ندارند و بیشتر به شکل جزیره‌ای عمل می‌شود و تخصیص اعتبارات هم نامتوازن است.
وی تصریح کرد: مجلس اعتباری را به طور مشخص به این قسمت اختصاص نداده است، بلکه از اعتباراتی که به طور متوسط در اختیار سازمان‌های مربوطه قرار می‌گیرد و از اعتباراتی که به حوادث غیر مترقبه و پیش بینی نشده اختصاص می‌یابد، استفاده می‌شود.
امینی فرد با تاکید بر این که تامین آب آشامیدنی سالم برای روستاهای بلوچستان با مشکل مواجه است، افزود: بیشتر روستاهای منطقه به صورت سقایی آبرسانی می‌شود.

خبرنگار: نجمه خسروپرست
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdce7w8zvjh87pi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما