تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۴۵
شورای شهر زاهدان که بسیاری برای حل مشکلات این کلانشهر به آن امید بسته بودند با حاشیه های فراوانی دست و پنجه نرم می کند که به نظر نمی رسد به این راحتی ها قابل حل باشد.
در حیاط خلوت شورای شهر زاهدان چه می گذرد؟
به گزارش عصرهامون، بی‌پاسخ ماندن درخواست‌های مکرر خانه مطبوعات و اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان از شورای شهر زاهدان برای حضور خبرنگاران در جلسات شورا و استعفای دبیر و سخنگوی این خانه بلافاصله پس از انتشار آخرین نامه خانه مطبوعات به این شورا از سمت مشاور فرهنگی و رسانه‌ای یک پیام واضح و روشن دارد و آن این است که برخی اعضای شورای شهر زاهدان رغبتی برای حضور خبرنگاران در جلسات شورا ندارند. همین سرسختی و مقاومت در برابر حضور خبرنگاران و شفافیت در اطلاع‌رسانی نشان می‌دهد که احتمالا مسایلی در شورا می‌گذرد که نباید مردم و رسانه‌ها از آن مطلع شوند و این پرسش مطرح می‌شود که در حیات خلوت شورای شهر زاهدان چه می‌گذرد؟

شورایی که بیش از هر دوره دیگری مردم به آن امید بسته بودند تا مشکلات شهر را حل کند و تیمی متشکل از مدیران باتجربه و متخصصان حوزه‌های مختلف هستند در کمتر از دو سال گذشته ظاهرا درگیر حاشیه‌هایی بوده که مجال کار کردن به اعضا را نداده است.

شاید یکی از سرنخ‌های ماجرا به انحلال دو کمیسیون مهم ورزش، جوانان و بانوان و حاشیه‌نشینی شورا مربوط باشد. کمیسیون‌هایی که به دلیل گستردگی جمعیت هدف از مهم‌ترین کمیسیونهای شورا و ضرورت‌های شهر بودند در انتخابات سالانه شورا در چند ماه گذشته منحل شدند.

روسای این دو کمیسیون خانم سمانه صائب و آقای منصور پروین بودند که در یکسال پیش از آن مسئولیت این کمیسیون‌ها را بر عهده داشتند و در نهایت بدون آنکه عملکرد شاخص و قابل توجهی ارائه بدهند از کمیسیون‌ها کنار رفتند و هر دو کمیسیون منحل شدند. اگر چه در ظاهر اعلام شد به علت گستردگی موضوعات این کمیسیون‌ها و ارتباط آن‌ها با سایر موضوعات مسایل هر دو کمیسیون در کمیسیون‌های دیگر مطرح می‌شود اما در واقع بنا بر تعطیلی دو کمیسیونی بود که می‌توانستند بیشترین اثرگذاری را در شهر داشته باشند و عملا در یکسال پیش از آن به علت ناتوانی روسایشان بی‌اثر شده بودند.

آغاز بکار کمیسیون ورزش، جوانان و بانوان از همان ابتدا با چالش همراه بود. ریاست این کمیسیون به منصور پروین سپرده شد. این موضوع از سوی رسانه‌ها با چند انتقاد جدی مواجه گردید که در نهایت باعث عقب نشینی شورا و سپردن ریاست کمیسیون به سمانه صائب شد.

ریاست منصور پروین عضو اسبق شورای شهر زهک که در چند دوره گذشته شورا و مجلس ردصلاحیت شده بود، بر کمیسیون از این جهت مورد انتقاد رسانه‌ها قرار گرفت که هیچ سنخیتی میان گرایش و تخصص، سن و سال و جنسیت وی با هر سه موضوع ورزش، جوانان و بانوان وجود نداشت. او بناچار کمیسیون را به سمانه صائب واگذار کرد و اعضای شورا کمیسیون دیگری را به نام حاشیه نشینی برای وی تعریف کردند که با توجه به وسعت این معضل در شهر زاهدان می توانست بسیار موثر عمل کند اما آن هم به تعطیلی انجامید.
گفته می شود هر دو کمیسیون به علت اختلافات موجود میان این دو عضو شورای شهر زاهدان و ناتوانی آنان در اداره این کمیسون‌ها به انحلال کشیده شدند.

عملکرد سمانه صائب در دوره یکساله شورا بر آرای وی در هیات رئیسه شورا نیز تاثیر گذاشت و وی نتوانست علیرغم کاندیداتوری به هیات رئیسه راه یابد.

متاسفانه هر دو عضو شورای شهر پس از پایان ریاستشان عملکرد قابل قبولی را به مردم ارائه ندادند. در واقع بجز جلسات و بازدیدهایی که نتایج خروجی آن‌ها به مردم اطلاع‌رسانی نشده برنامه شاخص و قابل توجهی نیز توسط هر دو کمیسیون به اجرا درنیامد. تا آنجا که در دهه فجر سال گذشته نیز شورای شهر زاهدان در مقایسه با دوره های قبل هیچ برنامه خاصی برای گرامیداشت این ایام نداشت و امسال نیز که چهلمین سال انقلاب است و قاعدتا باید متناسب با این ایام برنامه هایی را به اجرا می‌گذاشتند خبری از شورا در چهلمین سالگرد انقلاب نیست. و مردم همچنان از عدم حضور موثر اعضای شورا در مساجد و محلات و عدم پاسخگویی گلایه‌مند هستند.

گفتنی است کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر دوره گذشته که انتقادات زیادی به آن وارد بود در طی چهار سال حدود 600 برنامه شامل: جشنواره ها، مسابقات، همایشها، یادواره‌ها، تجلیل و... را اجرا کرده بود. اما در شورای شهر فعلی برخی اعضا فقط به حضور خود در جلسات اکتفا می کنند تا از حق الجلسه دریافتی بهره مند شوند و مسئولیت چندانی در قبال رای مردمی که به آنان اعتماد کرده اند احساس نمی کنند.

حاشیه های شورا در این دوره بنظر می رسد بیشتر از هر دوره دیگری باشد. در ماههای اخیر اخباری مبنی بر سفر خارجی پر حاشیه و پرابهام یکی از اعضای شورا در مرداد ماه سال گذشته به ترکیه در رسانه عصر هامون منتشر شد. سفری که گفته می شود افشای آن توسط یکی دیگر از اعضا منشا برخی اختلافات است. در آن خبر اشاره شده بود که این عضو شورا پستهای ضدیت با دین و نظام یکی از مخالفین نظام به نام "ب ش" را لایک کرده است.

هیچ یک از اعضای شورا به این اتهامات سنگین پاسخ ندادند هر چند سکوت مسئولین بویژه فرمانداری با توجه به اینکه احتمال اعمال ماده 82 قانون و سلب صلاحیت برخی افراد مطرح بود و همچنین سایت عصر هامون بعد از انتشار این مطلب نیز پر از ابهام و سوال برانگیز است. اما عضو مورد نظر شورا بلافاصله اکانت اینستاگرام خود را پاک کرد تا ردپای همه فعالیت‌های خود را از بین ببرد و تصاویر پروفایل خود را نیز تغییر داده و تصاویری حاوی تائید مسئولان نظام و انقلاب را منتشر کرد و پس از مدتی نیز با اکانت جدید بصورت محدودی به عرصه فعالیت مجازی بازگشته و بظاهر رویکرد خود را تغییر داد. تغییری که نشان می دهد افشاگری رسانه ای بشدت موجب هراس وی شده است. اما در عملکرد وی تاثیری نگذاشت.

پرسش این است که اعضای شورا که با رای و اعتماد مردم بر سر کار آمده‌اند آیا نباید وقت خود را بجای درگیر بودن در چنین حاشیه‌ها و مسایلی که نه سودی برای مردم دارد و نه برای خودشان به فکر خدمت به مردم باشند؟ انحلال دو کمیسیون مهم شورای شهر از یک جهت شاید اقدام مناسبی باشد و آن اینکه وقتی کمیسیونی برای مردم موثر و مفید نباشد عدمش به ز وجود آن است اما در این میان مردم چرا باید تاوان بدهند؟ آیا بهتر نیست شورای شهر زاهدان که اکثریت آن انسان‌هایی شایسته و توانمند هستند تغییری در رویکردهایشان بدهند و راه خبرنگاران را نیز به شورا باز کنند تا شورای شهر حیاط خلوت امنی برای برخی که انگیزه خدمت به مردم را ندارند تبدیل نشود و همه ناچار به پاسخگویی در برابر عملکردشان باشند؟

منبع: روزنامه روچ
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdccx4qsp2bqxs8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما