تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۰
بی‌آبی و کندی روند پیشرفت پروژه‌های آب‌رسانی امان مردم روستاها را بریده؛ مردمی که سال‌هاست به معنای واقعی تشنه‌اند و چابهاری‌ها با فاقد شبکه‌ آبرسانی رکوردار این عطش‌ هستند.
تراژدی بحران بی آبی در تنها بندر اقیانوسی کشور پایان ندارد
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، بی آبی مشکل بزرگی در شهرهای جنوبی و مخصوصا روستاهای شهرستان چابهار است در صورتی که می‌توان با استفاده از طرح شیرین سازی آب دریا و انتقال به روستاها مشکلات آب آشامیدنی و کشاورزی را مرتفع کرد.

پراکندگی و بعد مسافت به عنوان یکی دیگر از مسایل و مشکلاتی است که آبرسانی به روستاهای این استان را دشوار کرده و سبب بروز مشکلاتی نظیر کم آبی و قطعی آب در بسیاری از روستاهای این استان و نارضایتی مردم در فصل‌های گرم تابستان شده‌است.

بی آبی در سالهای اخیر دهها کشته و زخمی داشته و بارها اخبار و آمار کشته‌ها به گوش مسئولان رسیده ولی پروژه‌های آبرسانی پایین دست سدهای پیشین و زیردان با کمبود اعتبار رها شده و کسی هم در این باره پاسخگو نیست.
 
طرح آبرسانی به روستاهای پایین دست بسیاری از مشکلات کم آبی را مرتفع می کند

فرماندار شهرستان ویژه چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به آبرسانی روستاها با تانکر بیان کرد: آبرسانی به روستاهای شهرستان چابهار با تانکر انجام می شود و مهم ترین ضرورت های تکمیل پروژه های عمرانی تامین و توزیع منابع آب روستاهاست.
 
رحمدل بامری با اشاره به اینکه باید نگاه ویژه و جدی تری به رفع مشکلات آب در این منطقه داشته باشیم از مسئولان خواست؛ باید مسئولان استانی و کشوری حساسیت بیشتری نسبت به رفع مشکلات آب این شهرستان داشته باشند چراکه 100 درصد روستاهای شهرستان چابهار با تانکر آبرسانی می شوند.
 
وی ادامه داد: با افزایش تانکرهای سیار و توزیع آب به روستانشینان و پرداخت بدهی های معوقه شرکت آب و فاضلاب روستایی بخشی از مشکلات کم آبی در منطقه مرتفع شود
 
فرماندار شهرستان ویژه چابهار بر تکمیل مجتمع آبرسانی پایین دست سدهای زیردان و تصفیه خانه آب شهر چابهار تاکید کرد و افزود: تکمیل و بهره برداری طرح آبرسانی به مجتمع ۲۶۱ روستایی از سد زیردان و طرح آبرسانی به ۲۱۳ روستا از سد پیشین می تواند مشکلات کم آبی در بخش های پلان، مرکزی و دشتیاری را مرتفع کند.
 
بامری ‏تامین اعتبار برای خط انتقال آب آشامیدنی چابهار و اصلاح شبکه آبرسانی این شهر را از دیگر خواسته های مهم در حوزه آبرسانی عنوان کرد.
 
گفتنی است خط انتقال آب از سد زیردان تا محل برداشت که به منظور تامین آب مجتمع های روستایی پایین دست سد در نظر گرفته شده است بالغ بر 36 کیلومتر است  که 22 کیلومتر آن از سال 89 تا 95 انجام شده است ولی به دلیل عدم اعتبارات این طرح هم به سرانجام نرسید.

شهرستان چابهار علی رغم داشتن سدهای ذخیره ساز بزرگ آب هم چنان از مشکل چندین ساله بی آبی رنج می برد علاوه بر ضعف‌های طرح­‌های آبی در بخش کشاورزی، مشکل آب شرب روستایی در این شهرستان همچنان باقی مانده، این مشکل به قدری حاد است که به گفته بخشی از مردم، مهاجرت اکثر مردم روستایی چابهار به علت کم آبی و عدم امکان کشاورزی است.

در این راستا باید اولویت مسئولان در زمینه تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت، مطالعه و ساخت آب شیرین کن و انتقال آب به تمام روستاهای شهرستان چابهار باشد
 
کندی روند پروژه‌های آبرسانی؛ طرح‌های آبرسانی به روستاهای چابهار آنقدر زمانبر شده که امان مردم تشنه را بریده است، دولت‌ تاکنون طرح‌های مختلفی را برای آبرسانی به مردم جنوب سیستان و بلوچستان پیشنهاد داده که البته هیچ کدام به نتیجه نرسیده است.

مشکلات آب رسانی به روستاهای چابهار بعد از پیشرفت های اقتصادی منطقه و کشوری هنوز هم بر جای خود باقی ست و هیچ اثرگذاری قابل توجه ای در این خصوص توسط دولت انجام نشده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfm0dyew6d0ma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها