تاریخ انتشار :شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۵
سوزن دوزی، هویت و شناسنامه فرهنگی جنوب شرق کشور؛

طرحی ماندگار با سرپنجه زنان بلوچ/ واردات صنعتی بلای جان هنر سوزن دوزی است

سیستان و بلوچستان؛ مهد سوزن دوزی و صنایع دستی ایران است و هنر زیبا و تاریخی سوزن دوزی زنان این مرز و بوم، بیانگر هویت و شناسنامه فرهنگی آنان است و اکثر زنان این مناطق با این هنر برای خود منبع مالی راه اندازی کردند و با آن سرگرم هستند.
طرحی ماندگار با سرپنجه زنان بلوچ/ واردات صنعتی بلای جان هنر سوزن دوزی است
به گزارش عصرهامون به نقل از صدای بلوچ، سوزن دوزی یکی از هنرهای اصیل زنان بلوچ است که میراثی ماندگار از پیشینیان برای نسل های کنونی است؛ صنایع دستی قدیمی که با توجه به استفاده زنان بلوچ از آن هنوز ماندگاری خود را دارد.



سوزن دوزان سیستان و بلوچستان نیازمند کمک دولتی

ناهید بامری یکی از زنان بلوچ دلگانی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه هنر سوزن دوزی به عنوان یکی از هنرهای برتر سنتی و صنایع دستی کشورمان محسوب می شود، اظهار کرد: این هنر زنان بلوچ در یونسکو نیز ثبت شده است.

وی با بیان اینکه سوزن دوزی نقشه و طرح خاص قبلی ندارد بلکه نقشه سوزن دوزی از رویای زنان بلوچ الهام گرفته می شود، گفت: دختران بلوچ از خردسالی با این هنر اصیل که از پیشینیان به انها ارث رسیده است آشنا می شوند.

بامری با تاکید بر اینکه زنان و دختران بلوچ لباس خود را خودشان تهیه می کنند، اضافه کرد: کمتر بانویی در استان سیستان و بلوچستان پیدا می شود که خودش لباسش را ندوخته باشد.

وی تصریح کرد: هنر سوزن دوزی شامل سوزن دوز بلوچی، پلیواردوزی، آئین کار، پلیواردوزی، آینه دوزی، پرکار دوزی و دوخت های جانبی دیگری است.

این بانوی بلوچ با تاکید بر اینکه بانوان سوزن بلوچ نیاز به حمایت از طرف مسئولان دارند، ادامه داد: آنها با هنر دستان خود اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری و جهش تولید را معنی بخشیده اند.



حمایت از بانوان سوزن دوز بلوچ از وظایف اصلی ماست

عازم بامری رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دلگان نیز در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از وظایف اصلی این اداره حمایت از بانوان سوزن دوز بلوچ است.

وی با بیان اینکه تسهیلات مختلفی به بانوان بلوچ در حمایت از این هنر بومی پرداخت شده، گفت: تقریبا در هر خانوار این منطقه یک نفر سوزن دوز وجود دارد.

بامری با اشاره به اینکه بانوان بلوچ در خانه و منزل مسکونی خود هم می توانند هنر سوزن دوزی را انجام دهند،عنوان کرد: اکثر بانوان بلوچ لباس خود را که اکثر سوزن دوزی است، خود تهیه می کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دلگان خاطرنشان کرد: به غیر از جنس پارچه و نخ که به روز شده است،لباس و سوزن دوزی بلوچی از صدها سال قبل تاکنون بدون تغییر مانده است.

گفتنی است سوزن دوزی از جمله میراث ماندگار قومی زنان سرزمین بلوچ است که در سال‌های اخیر به عنوان هنر مردمان استان سیستان و بلوچستان در یونسکو نیز ثبت شده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchmxnz623nizd.tft2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما