تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۰۲
تابستان فصل برداشت بهترین نوع لیموی جهان در استان‌های گرمسیری همچون هرمزگان است که به‌علت نبود کارخانه آبلیموگیری و صنایع تبدیلی باکیفیت در استان، این میوه محبوب به حراج گذاشت شده و با قیمت پایین به فروش می‌رسد.
جنوبی‌ترین نقطه کشور فاقد صنایع تبدیلی لیمو/ چوب حراج به باکیفیت‌ترین لیموی کشور در فصل برداشت
به گزارش عصرهامون به نقل از​ هرمز؛ طبق مطالعات صورت گرفته لیموترش میوه ارزشمندی است که اکثر متخصصین تغذیه به مصرف فراوان آن اشاره دارند که یکی از پر مصرف‌ترین و پر خاصیت‌ترین مواد غذایی در جهان است، تقریبا برای هرچیزی، از گوشت‌های کباب شده گرفته تا بسیاری از پای‌ها و کیک‌های خوشمزه، از آن استفاده می شود.
از لیمو می توان برای اهداف مختلفی که حتی برخی از آنها خوراکی نیستند نیز استفاده کرد، ماهیت اسیدی لیمو و روغن موجود در پوست این میوه آن را به یک عامل چند منظوره تبدیل کرده است، افزون بر این، لیمو به آسانی در دسترس است و محصولی مقرون به صرفه محسوب می شود.
در واقع لیموترش درختچه‌ای است که بلندی آن به چهارمتر می‌رسد و کشت آن فقط در مناطق گرمسیر امکان دارد، شاخه‌هایش بلند و برگهایش پهن و سبز مات و بیضوی است، دمبرگها واضح و اندکی بالدارند، گلهایش از درون سفید و از بیرون ارغوانی است و به غایت معطر است.

 
اکنون نیز فصل تابستان و آغاز برداشت لیمو در استان گرمسیری چون هرمزگان است اما اینکه چه تمهدیداتی برای برداشت هرچه با کیفیت تر این محصول اندیشیده شده است پاسخش را کشاورزان و مسئولین مربوط در این زمینه خواهند داد، بر همین اساس خبرنگار هرمز با چندتن از مسئولین شهرستان رودان استان هرمزگان به گفتگو پرداخته است تا مشکلات آن را بررسی کنند.
افضل خاشعی رئیس مجمع صنفی کشاورزی رودان در گفتگو با هرمز اظهار کرد: قیمت لیمو بستگی به نوع آن دارد و با این وضع اقتصادی نمی توان همه را راضی نگه داشت، اما قیمت تمام شده ای که برای جهاد کشاورزی فرستاده ایم ۵ هزارتومان و برای مصرف کننده بین ۷ تا ۷۵۰۰ تومان است.
رئیس مجمع صنفی کشاورزی رودان افزود: برداشت لیمو بیشتر شده و ثبات بازار نیز داریم اما در استان هرمزگان صنایع تبدیلی با کیفیت وجود ندارد، اگر می توانستیم لیمو ترش ها را در همین شهرستان های استان و در کارخانه های آبگیری به آبلیمو تبدیل کنیم قطعا هزینه مازاد نداشتیم، خشک کردن لیمو نیز به دلیل شرایط آب و هوایی در استان های اطراف انجام می شود، باغداران تنها کاری که می توانند انجام دهند این است که محصول باکیفیت وارد بازار کنند.

خاشعی ادامه داد: دولت می تواند با یارانه ای که برای کود و سم می دهد هزینه کشاورزان را کاهش دهد، اگر یارانه ای را که در بخش کشاورزی اختصاص دارد در کود، بذر و سموم استفاده شود در قیمت تمام شده کلیه محصولات تاثیر گذاشته و برای کشاورز نیز به صرفه است.
وی اضافه کرد: دولت علاوه بر اینکه می تواند در صنایع تبدیلی به ما کمک کند حقوق مصرف کننده را نیز باید در نظر بگیرد زمانی که کشاورز محصولی را تولید می کند ۱۲ ماه تلاش می کند تا به نتیجه برسد.
 
برندسازی دستاورد بزرگی برای کشاورز است
خاشعی تصریح کرد: با وجود اینکه در استان هرمزگان تعاونی درخوری نداریم اما دولت می تواند کمک کند تا نهادها هزینه های بیشتری را به کشاورزان تحمیل نکند، کود و ابزار کشاورزی گران نشود و در هزینه ها به آنها کمک کند.
رئیس مجمع صنفی کشاورزی رودان ادامه داد: این عرضه و تقاضا است که قیمت را مشخص می کند اما قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته است، اگر سمی که پارسال لیتری ۳۰ هزار تومان بوده امسال افزایش داشته باشد برای کشاورز یک ضرر است که این را نیز باید کنترل کنیم تا گران نشود.

وی با تاکید بر اینکه لیمو از رودان باید به اسم رودان خارج شود ادامه داد: کشاورزان رودانی به این بلوغ فکری رسیده اند که محصول خود را با بهترین برند عرضه کنند که دستاورد بزرگی برای کشاورز است نظام صنفی رصد کرده و اگر مشاهده کند برخورد خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد لیموی رودان برای خشک کردن مصرف می شود اما قابلیت سردخانه ندارد زیرا بلافاصله پس از یک هفته تغییر رنگ داده و زرد می شود، ماه آبان که کشاورز لیمو را عرضه می کند باید یک توجیح اقتصادی داشته باشد تا ضرر نکند زیرا زمانی است که تداخل استانی داشته و اوج برداشت لیموی جهرم است.
رئیس مجمع صنفی کشاورزی رودان خاطرنشان کرد: در یک اطلاع رسانی و ارسال کلیپ هایی در فضای مجازی به کشاورزان آموزش دادیم تا لیموی باکیفیت برداشت کنند یک ماه پیش با این معضل روبه رو بودیم که لیموی بی کیفیت از شهرستان خارج می شد و یک تنش برای کشاورز بود اما اکنون لیموها به کیفیت مطلوب رسیده است و روزی 1000 تن برداشت می شود.

کشاورزی؛ کاری پرخیر و برکت
غلامرضا انباز باغدار نمونه استان هرمزگان که یک کشاورز و کشاورز زاده است، در گفتگو با هرمز اظهار کرد: در زمان هایی که محصل بودم همراه پدر در باغ کار می کردم و علاقه زیادی به کشاورزی داشتم، مستقل که شدم باغی صد هکتاری از نخیلات، مرکبات، لیمو و خرما در بخش رودخانه شهرستان رودان تهیه کردم.
این باغدار و کشاورز نمونه افزود: کارگاه تولیدی فرآوری و بسته بندی خرما را نیز در منطقه رودخانه و شهرستان رودان راه اندازی کردم و اکنون خرماهای مختلفی از جمله کریته، مرداسنگ را بسته بندی می کنم.
انباز ادامه داد: خرماهایی که برند صادراتی دارند را نیز به چندین کشور آسیایی و اروپایی صادر می کنم، ۱۴۰ نفر نیرو دارم که ۳۰ نفر به صورت ثابت و ۱۱۰ نفر روزمزد کار می کنند.
وی با بیان اینکه هرکاری تلاش و پشتکار می خواهد، اضافه کرد: از کشاورزی راضی هستم کاری پر خیر و برکتی است اما باید نهاد های دولتی نیز آنها را حمایت کنند، اکثر ضرر و زیان به کشاورزان از اجناسی است که از بازار وارد می شود و تقلبی است اگر نظارت در فروشگاه های کود و سم بیشتر شود کشاورز دیگر زیان نمی بیند.
انباز تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی با توجه به ترویج هایی که دارد می تواند آموزش های لازم را برای کشاوزان داشته باشد آموزش برندها و استاندارد کودها و شرکت هایی که مورد تایید هستند را به کشاورزان نشان دهد البته در این شرایط کرونا نمی توان تجمع و آموزش های حضوری برگزار می کرد اما فضای مجازی نیز یکی از راه هایی است که می توانند کشاورزان را توجیح کنند.

راه اندازی کنوانسیون کشاورزی در هرمزگان
این کشاورز نمونه استان هرمزگان ادامه داد: فصل برداشت لیمو آغاز شده و اکنون در جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر نیز هم زمان برداشت می شود، با توجه به تعداد بالای سرد خانه ها در استان هرمزگان، می شود بخشی از لیمو را ذخیره و بازار آن را کنترل کرد تا کشاورز زیان نبیند.
وی خاطرنشان کرد: اگرسازمان جهاد کشاورزی آموزش های لازم را به متولیان سرخانه های استان بدهند تا بتوانیم طریقه نگهداری محصولات در دماهای مختلف را بیاموزیم رنگ لیمو دیگر بر نمی گردد و زرد نمی شود، باید توجه داشت زمانی که لیمو نگهداری شود قیمت بالا آن می رود و کشاورز نیز زیان نمی بیند.
انباز ادامه داد: باتوجه به اینکه لیمو به صورت قاچاق از کشورعمان وارد ایران می شود باید کنوانسیون های کشاورزی را در استان هرمزگان از طریق اتاق بازرگانی، صنف و خانه کشاورزی فعال کنیم تا بازار جهانی را به دست بگیریم، در کشورهای دیگر کنوانسیون ها بازاریابی می کنند و کار بسیار راحتی است که تنها لازمه آن برند محصول است، لیمو، انبه خرما و تمام محصولات استان باید با برند خود را داشته باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcds50fzyt0xs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها