تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۴
دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری از امروز به مدت 2 روز با میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان به صورت برخط آغاز به کار کرد.
آغاز به کار دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت/ گردشگری، سرمایه گذاری و توسعه مهم ترین محورهای این همایش است
به گزارش عصرهامون، درمحمد کردی تمندانی، معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان در دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری که به صورت برخط به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان از امروز به مدت 2 روز آغاز به کار کرد، گفت: دانشگاه ها باید نقش کلیدی در شناسایی و هدایت استعدادها داشته باشند که محور توسعه در شناسایی استعدادها و هدایت آن ها است.

وی بیان کرد: دانشگاه ها باید جلوتر از جامعه در مولفه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... حرکت کنند و نسخه مناسبی را برای توسعه جامعه فراهم کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر دانشگاه ها موازی با جامعه حرکت داشته باشند نمی تواند نقش خوبی ایفا کنند و باید در مولفه های مختلف جلوتر از جامعه باشند تا بتوانند در فضای مناسب به اهداف خود برسند.

معاون پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در حوزه گردشگری سیستان و بلوچستان ظرفیت ها مغفول مانده که در صورت بالفعل شدن می تواند زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهد و سبب توسعه، سرمایه گذاری و ماندگاری سرمایه در استان شود.

کردی بیان کرد: بنابراین مولفه ها سیستان و بلوچستان باید در همه شاخص های ارزیابی با استان های همجوار و پیشرو توسعه مقایسه شود و نقایص خود را برطرف کند.

وی تصریح کرد: باید کنفرانس های را متناسب با معضلات منطقه در جهت شناسایی استعدادها به صورت هدفمند در جهت رفع معضلات برگزار کنیم تا بتوانیم نقشه راه خوبی را برای آیندگان ترسیم کنیم.

بیابان لوت؛ گردشگری پایدار، رونق محلی و توسعه

محمدرضا مجیدی، رئیس شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی همایش بین المللی بیابان لوت هم در این مراسم گفت: سال 95 پس از 44 سال از استقرار کنوانسیون 1972 که به حفظ و پاسداشت مباحث فرهنگی و طبیعی اختصاص دارد اولین میراث طبیعی در فهرست یونسکو قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این سال با پشتکار عزیزان در مجامع علمی توانستیم اولین اثر طبیعی کشور را در فهرست یونسکو قرار دهیم و با ثبت آن احساس شد وظایف ملی و دانشگاهی و مسئولیت اجتماعی همگان زیاد است و باید هر فرد در پاسداشت اثر و انتقال آن به دیگران تلاش کند.

رئیس شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی همایش بین المللی بیابان لوت تصریح کرد: در دومین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت به این جمع بندی رسیدیم که دانشگاه های سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی باید محوریت کار در حوزه بیایان لوت را در دستگاه های ملی و استانی داشته باشند.

مجیدی ادامه داد: باید لایه های مختلف جامعه نسبت به بیابان لوت آگاه شوند و بهره برداری دائمی از ثبت جهانی داشته باشیم که به این منظور دبیرخانه دائمی در دانشگاه خراسان جنوبی شکل گرفت.

وی خاطرنشان کرد: اولین همایش بین المللی بیابان لوت در اردیبشهت ماه 98 برگزار شد و دومین آن امروز در دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد و با توجه به برنامه 10 ساله سومین همایش هم در دانشگاه کرمان برگزار می شود.

این مقام مسئول عنوان کرد: در سال اخیر که گرفتار کرونا بودیم بسیاری از برنامه ریزی ها تغییر کرد، قرار بود این همایش به صورت حضوری برگزار شود اما به دلیل شیوع گسترده کرونا به صورت وبینار بین المللی برنامه ریزی شد.

رئیس شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی همایش بین المللی بیابان لوت گفت: همکاران ما در پایگاه جهانی برنامه 20 ساله ای را تعریف کردند که در دبیرخانه دائمی تلاش می کنیم در قالب برش 10 ساله در حوزه آگاه سازی و اطلاع رسانی نخبگان و عموم مردم کمک کنیم.
مجیدی اظهار کرد: باید تلاش شود با برنامه ریزی هایی که صورت می گیرد ضمن پاسداشت این اثر طبیعی جهانی از آن در توسعه، رونق محلی و فعال سازی بخش های مختلف از جمله گردشگری با ایجاد طرح های گردشگری پایدار که همگان از این فرصت بهره مند باشند استفاده شود.

آماده سرمایه گذاری در کویر لوت هستیم

ماندانا زنگنه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان هم در این همایش بیان کرد: سیستان و بلوچستان با بیش از 11 درصد وسعت کشور به عنوان پهناورترین استان فرصت های کم نظیری در بخش های مختلف اقتصادی دارد که در سال های اخیر با حسن توجه به استان و انجام اقداماتی در زمینه تکمیل زیرساخت ها شاهد شکوفا شدن بسیاری از ظرفیت های اتقصادی استان هستیم.

وی ادامه داد: گردشگری سیستان و بلوچستان هم به دلیل ظرفیت های کم نظیر و بی نظیر یکی از بخش های مورد تاکید در سند آمایش سرزمین است.

این مقام مسئول تصریح کرد: این استان با آثار جهانی از جمله شهر سوخته، کلپورگان و کویر لوت می تواند در سطح ملی و جذب گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد ارزش افزوده اشتغال تاثیرگذار باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: کویر لوت ظرفیت زیادی برای جذب گردشگران دارد و نشانه ای از تداوم و پایداری منطقه است، نیاز به تغییر نگرش به بیابان و کویر برای اشتغال و تولید و ایجاد ارزش افزوده دارد که تاکنون بالفعل نشده است.

زنگنه بیان کرد: امیدوارم با برگزاری این همایش و جلب نگاه ها به کویر لوت و نگاهی متفاوت به گردشگری بیابان و محورهای همایش از جمله سرمایه گذاری، توسعه پایدار، بازاریابی و نوآوری در گردشگری بیابان بتوانیم این ظرفیت بی نظیر را بالفعل کنیم.

وی ادامه داد: آماده هرگونه اقدام و سرمایه گذاری در کویر لوت و ایجاد خانه ها و مجتمع های بوم گردی هستیم تا بعد از این همایش با جمع بندی نقطه نظرها بتوانیم برای توسعه این حوزه تصمیم گیری کنیم.

در سیستان و بلوچستان تعداد خانه های بوم گردی و کمپ های بیابان لوت حداقل است

مهران مقصودی، مدیر پایگاه ملی میراث جهانی بیابان لوت نیز در این همایش بیان کرد: ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی مشکل بوده و ثبت اثر طبیعی به مراتب مشکل تر است و به همین دلیل 44 سال طول کشید تا توانستیم بیابان لوت را در فهرست یونسکو ثبت کنیم.

وی ادامه داد: تجارب ناموفقی هم در این زمینه داریم که از جمله جنگل های هیرکانی و حرا را داشتیم، بنابراین ثبت میراث جهانی بیابان لوت موفقیت عظیم برای مباحث طبیعی ما بود.

مدیر پایگاه ملی میراث جهانی بیابان لوت اظهار کرد: در 50 سال قبل تنها آثاری تاریخی و طبیعی دارای پوشش گیاهی و تنوع جانوری شاخص ثبت می شد، بیابان لوت حیات جانوری کمی دارد، فقر پوشش گیاهی و ... در آن دیده می شود که ثبت آن در سال 95 با تغییر ارزش ها جهان به این سمت می رود که به پدیده های دارای تنوع زمین شناختی ارزش دهد و توجه گردشگران به این حوزه جلب شده و فهمیدند میراث بسیار بزرگی است که در جهان بی نظیر است.

مقصودی بیان کرد: روز به روز بر ارزشهای بیابان لوت و مواریث نظیر آن افزوده می شود، در بیابان لوت شهاب سنگ هایی کشف که در بولتن جهانی ثبت شده و تعداد آن بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: ارزش های لوت روز به روز زیاد می شود، حتی نسل های بعد از ما هم بسیار مسائل جدید درباره لوت دارند که ناشناخته است و باید از این موهبت برای توسعه پایدار و درگیر کردن همه ذینعان و ارتقا منطقه استفاده کنیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: 110 خانه بوم گردی در اطراف بیابان لوت داریم که در هنگام ثبت جهانی آن فقط پنج مورد بود، در سیستان و بلوچستان تعداد خانه های بوم گردی و کمپ ها حداقل است و امیدواریم همانطور که در غرب لوت توسعه داریم در شرق هم داشته باشیم و توسعه پایدار همراه با حفاظت و آموزش و ارتقا جایگاه اقتصاد استان در این زمینه داشته باشیم.

شایان ذکر است؛ دومین کنفرانس بین المللی بیابان لوت با رویکرد گردشگری به صورت برخط امروز و فردا به مدت 2 روز به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان
 
مهم ترین محورهای این کنفرانس گردشگری در میراث جهانی بیابان لوت، سرمایه گذاری فرصت ها و موانع گردشگری بیابان، مدیریت و توسعه پایدار گردشگری بیابان، بازاریابی و نوآوری در گردشگری بیابان است.
 
همچنین محور ویژه این کنفرانس نیز تغییر اقلیم، اکوتوریسم و ژئوتوریسم بیابان است که بخش‌های جغرافیای گردشگری و اکوتوریسم و توریسم و نقش آن در توسعه اجتماعات محلی، محیط زیست اکوتوریسم و تاثیرات آن در پایداری محیط زیست، پیامدهای گردشگری بر محیط های بکر و طبیعی به ویژه میراث جهانی بیابان لوت، پیامدهای تغییر اقلیم بر الگوهای تقاضای گردشگری، گردشگری توسعه پایدار تغییر اقلیم و سازگاری، واقعیت های جدید گردشگری در عصر تغییر اقلیم جهانی، محیط زیست مکان اکو گردشگری در بیابان لوت را شامل می شود.

انتهای پیام/  
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtaevouqetyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما