تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۲
ساختمان سفارت آمريکا در آلمان از قرار معلوم، منبع شنود تلفن همراه مرکل بوده است.
منبع شنود تلفن همراه مرکل کجا بود؟
به گزارش عصر هامون،به نقل از کانال اول تلويزيون دولتي آلمان، "آ.اِر.دِ" در ابتداي اين گزارش به نقل از هورست زِهوفر، نخست وزير ايالت بايرن آلمان گزارش داد: وقتي مکالمات آنگلا مرکل صدراعظم آلمان شنود مي شود، پس صحبتهاي وزير اقتصاد، دفاع و کلا همه به راحتي شنود مي شوند.

وي با لحني خشمگينانه گفت: با تکرار چنين وقايعي، مساله حفاظت از اطلاعات، اهميت بيشتري مي يابد؛ تا جايي که پيامدهاي اين موضوع حتي مي تواند بر معاهدات ائتلافي احزاب آلمان براي تشکيل دولت جديد نيز تاثير بگذارد.

اما در مقابل مشاهده مي کنيم که رئيس آژانس امنيت ملي آمريکا آنچنان از اين رسوايي عصباني نيست و تنها رسيدگي به اين مساله را خواستار شده است. با اين حال (تا پيش از اعتراف رسمي دولت آمريکا به شنود مقامات و رهبران بويژه غربي) او به هيچوجه، تمايلي به اينکه از اين شنودها برداشت جاسوسي شده است، نداشت.

خبرنگار اين شبکه سپس در مورد اين خشم سياسي و مرکز شنود احتمالي آمريکا در آلمان گفت: سفارت آمريکا در برلين تنها چند صد متري با پارلمان فدرال آلمان و دفتر آنگلا مرکل فاصله دارد. درست از همين ساختمان، مکالمات گوشي تلفن همراه مرکل، شنود مي شده است. اين گمانه زني بسياري از آنهايي است که در اين چند روزه با ائتلاف بزرگ خود در آلمان بدنبال تشکيل دولت جديد در اين کشورند.

توماس دمتسيره، وزير دفاع آلمان در واکنش به رسوايي اظهار کرد: هرچند آمريکا مهمترين، بهترين و اصلي ترين متحد آلمان است اما اين دليل نمي شود که ما کليه اقدامات آنها را تاييد و نمايندگي کنيم و آنچه که اکنون اتفاق افتاده است، حتما عواقب خود را نيز در پي خواهد داشت.

در همين حال يوآخيم گاوک، رئيس جمهور آلمان نيز امروز طي سخناني در مورد سلب شدن اعتماد ميان دو کشور آلمان و آمريکا سخن گفت و خواستار شفاف سازي دولت آمريکا در اين خصوص شد.

گاوک گفت: اکنون رئيس جمهور آمريکا بايد آشکارا توضيح دهد که چه اتفاقي افتاده است؛ تا شايد به اين واسطه اعتماد از دست رفته، امکان بازگشت پيدا کند.

اتهامات جاسوسي اخير عليه آمريکا همگي از مستندات ادوارد اسنودن، مامور سابق سيا و افشاگر برنامه گسترده شنود اطلاعاتي آمريکا بدست آمده است. اين رسوايي صداي احزاب اپوزيسيون آلمان را نيز در آورده است.

گرگور گيزي، رئيس فراکسيون حزب چپ هاي آلمان گفت: اينکه مرکل و حتي هلموت کُهل، صدراعظم اسبق آلمان چه مي گفته اند، موضوعي است که هيچکس از آن خبر ندارد. اما اسنودن، احتمالا از آن مطلع بوده است. اما سئوال اينجاست او براي چه مدتي از اين اطلاعات با خبر بوده است؟

البته صدراعظم آلمان در خصوص جاسوسي و شنود مکالمات گوشي تلفن همراهش، واکنش تندي از خود نشان داده است. توماس اوپرمان، رئيس کميسيون نظارت پارلماني آلمان در عين حال گفت: اميدوارم صدراعظم از آنچه که اتفاق افتاده است، درس بگيرد. چون دولت آلمان از تابستان گذشته چنين ادعا کرده بود که اتهامات وارده به آمريکا در مورد شنود گسترده اطلاعات مجازي (آمريکا) را بر روي ميز دارد و حال آنکه اصلا چيزي روي ميز نيست. ما به شما مي گوييم که پاياني بر اين رسوايي، متصور نيست و ما بار ديگر در ابتداي اين راه قرار دهيم.

ميل آلمان به شفاف سازي فعاليتهاي سرويسهاي اطلاعاتي آمريکا (در اين کشور) حالا ديگر به ساير احزاب آلمان نيز سرايت کرده است. برخي از مقامات حزبي نظير وزير دادگستري آلمان که روزهاي آخر مسئوليت خود را سپري مي کند از احتمال شنود مکالماتشان خبر مي دهند.

زابينه لويتهويسر-شنارنبرگر، وزير دادگستري آلمان گفت: اين رسوايي همانند يک سم تدريجي به بدن شهروندان زن و مرد آلمان وارد شده و البته گريبانگير من نيز شده است. وقتي فکر مي کنم، مي بينم احتمالا از هرکس مي تواند استراق سمع شود. اين اقدام به فضاي اعتماد لطمه وارد مي کند و بدترين آفت براي يک جامعه آزاد است که مي توان تصورش را کرد.

در اين ميان حزب سبزهاي آلمان نيز خواستار تشکيل يک جلسه فوق العاده در پارلمان جديد آلمان در خصوص رسوايي شنود آمريکا در آلمان شده است.
انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcbfwba.rhbfapiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما