تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۹
این روزها موافقان و مخالفان توافق ژنو، به نقد و بررسی این توافق از نگاه خود می پردازند. نقدهایی که تیم مذاکره کننده گفته است اگر منصفانه باشند به مذاکرات آینده آن ها کمک خواهد کرد. از سویی آقایان هاشمی، ولایتی و بعیدی نیز از نظارت رهبری بر مذاکرات هسته ای گفته اند که در رسانه های غربی بازتاب زیادی داشته است.
سخنان هاشمی تیتر یک شد/ ولایتی: باید به مذاکره کنندگان مجال داد
سخنان هاشمی تیتر یک شد/ ولایتی: باید به مذاکره کنندگان مجال داد
به گزارش عصر هامون، به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تأیید تیم دیپلماسی از سوی رهبر معظم انقلاب، به تیتر یک رسانه های فارسی زبان تبدیل شد که مروری به بازتاب سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در این سایت ها خواهیم داشت:







سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) با تیتر "هاشمی رفسنجانی: کارهای دیپلمات‌ها قبل و بعد از مذاکرات به تایید رهبر رسید" نوشته است:







اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران با رد انتقاداتی که از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران می‌شود، گفته است: «رهبری نظام هم قبل و هم بعد از مذاکرات، تیم دیپلماسی و کارهایشان را تایید کردند.»



آقای هاشمی رفسنجانی امروز یکشنبه ۶ بهمن (۲۶ ژانویه) گفت به رغم این که آیت‌الله خامنه‌ای مذاکرات را تایید کرده است: «گروهی که اتفاقا ادعای پیروی از ولایت دارند، هر روز برای مایوس کردن مردم تلاش می‌کنند.»







آقای هاشمی رفسنجانی این گونه اظهارات را "اصرار بر القای شکست تیم دیپلماسی" و "مصداق نگاه سیاسی و جناحی به منافع ملی" خوانده است.







امروز حمید بعیدی‌نژاد، از مذاکره‌کنندگان ایرانی نیز با اشاره به توافق ژنو گفت: «واقعا جای تاسف دارد که بخواهیم به خاطر مقاصد سیاسی این امتیاز مهم برای کشور را نادیده بگیریم.»

او البته گفته بود که دیپلمات‌ها از اعتبار رهبر خرج نمی‌کنند و نمی‌گویند که همه جزئیات مذاکرات با نظر آیت‌الله خامنه‌ای بوده است.







آیت‌الله علی خامنه‌ای پیش از این دیپلمات‌های ایرانی را "بچه‌های انقلاب" خوانده و هشدار داده بود که هیچکس نباید مذاکره‌کنندگان ایران را تضعیف کند، اما در عین حال نسبت به نتیجه مذاکره با غرب اظهار بدبینی کرده بود.



آقای خامنه‌ای به تازگی گفته است: «یکی از برکات مذاکرات این بود که دشمنی آمریکا با ایران و ایرانی و اسلام برای همه روشن شد.»



سایت رادیو فردا(radiofard) هم با این تیتر"هاشمی: رهبری قبل و بعد از مذاکرات، تيم ديپلماسی و کارهايشان را تأييد کردند" سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را پوشش داد و نوشت:









به گزارش روابط عمومی و تبليغات مجمع تشخيص مصلحت نظام،‌ اکبر هاشمی رفسنجانی که در ديدار اعضای هیأت مؤسس، شورای مرکزی و جمعی از فعالين "مجمع اسلامی مدافعان عدالت" صحبت می کرد، اصرار بر القای شکست تيم ديپلماسی در مذاکرات هسته‌ای بين ايران و گروه ۱+۵ را مصداق نگاه سياسی و جناحی به منافع ملی خوانده است.







رييس مجمع تشخيص مصلحت گفته است:«رهبری نظام هم قبل و هم بعد از مذاکرات، تيم ديپلماسی و کارهايشان را تأييد کردند، ولی گروهی که اتفاقاً ادعای پيروی از ولايت دارند، هر روز برای مأيوس کردن مردم تلاش می‌کنند.»









اکبر هاشمی رفسنجانی همچنين در ادامه با اشاره به شرايط سياسی و اقتصادی جامعه در دوران دولت يازدهم، گفت: «موفقيت‌های دولت براساس پشتوانه‌های مردمی است، و گرنه مانع‌تراش‌ها حتی منافع ملی را در نظر نمی‌گيرند، چه برسد به اينکه از دولت حمايت کنند.»







ايران و آمریکا،‌بریتانیا،‌فرانسه ، چین ، روسیه و آلمان،گروه ۱+۵ در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ به توافقی شش ماهه برای حل مناقشه برنامه هسته ای اين کشور دست يافتند. اين توافق در حالی از هفته گذشته به اجرا گذاشته شده است که در داخل ايران مخالفت هايی را در پی داشته است.







دولت حسن روحانی،‌ در مورد امضا و اجرای توافق ژنو با انتقادهايی از سوی برخی از اصولگرایان و به ویژه اعضای جبهه پایداری روبه‌روست. يک روز پس از اعلام توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم در ايران و آغاز کاهش تحريم‌ها عليه ايران، برخی رسانه‌ها و چهره‌های اصول‌گرا در جمهوری اسلامی اين اقدام را "تسليت" گفته و توافق ژنو را نامتوازن خواندند.



سایت دویچه وله(dw.de) هم تیتر زد: "تأکید مقام‌های ارشد ایران بر نظارت آیت‌الله خامنه‌ای بر مذاکرات هسته‌ای" و نوشت:







نمایندگان اصولگرای منتقد دولت در مجلس شورای اسلامی که عموما عضو جبهه پایداری هستند، اخیرا مدعی شدند که رهبر جمهوری اسلامی به توافق‌نامه ژنو ایرادات اساسی وارد کرده است. از جمله برخی سایت‌های اصولگرا فایل صوتی منتسب به حجت‌الاسلام محمود نبویان، نماینده مجلس را منتشر کردند. نبویان در جمع گروهی در شهر گنبد کاووس مدعی شده بود که توافق‌نامه ژنو از نظر آیت‌الله خامنه‌ای ایرادات اساسی دارد و استقلال نظام را هدف قرار داده است.







علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت، از دیگر مقاماتی است که همواره بر لزوم همکاری با تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران تأکید کرده است. موضع‌گیری‌های ولایتی از آن جهت اهمیت ویژه دارند که او مشاور [آیت الله]علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل است.







خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) شامگاه یکشنبه به نقل از ولایتی نوشت: «باید به دیپلمات های مذاکره کننده هسته ای مجال داده شود که بتوانند سیاست های جمهوری اسلامی ایران را که مبنای آن توسط رهبری مشخص شده ، به پیش ببرند».







وی تصریح کرد که تیم مذاکره‌کننده ایران تا کنون در مسیر درست و همراستا با منافع جمهوری اسلامی حرکت کرده است: «بدون تردید مذاکره کنندگان ما در حوزه هسته ای نشان دادند که به چارچوب تعیین شده در نظام جمهوری اسلامی ایران در رابطه با حفظ حقوق هسته ای پای بند هستند».



ولایتی همچنین خواستار حمایت از هیئت ایرانی در آستانه مذاکرات پیچیده و حساس پیش رو شده است. اشاره مشاور علی خامنه‌ای به آغاز دور جدید گفت‌وگوهای ایران و ۱+۵ است. هدف این گفت‌وگوها رسیدن به توافقی جامع با غرب بر سر پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی است؛ گفت‌وگوهایی که قرار است از اواخر ماه جاری (بهمن) آغاز شوند و دو طرف مذاکره نیز بارها بر دشواری آنها انگشت تأکید گذاشته‌اند.






از سوی دیگر یک عضو تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی هم تأکید کرده که هیئت ایرانی خود را موظف به حرکت در ساختارهای تعیین‌شده در نظام تصمیم‌گیری کشور می‌داند. به گفته حمید بعیدی نژاد، مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، «نسبت به پیشبرد مذاکرات رویه سازمان دهی شده وجود دارد که مسوولان پرونده هسته ای به آن به طور کامل پایبند هستند و نهادهای مرتبط هم در جریان جزئیات امر قرار دارند».







او همزمان تصریح کرده که نتیجه مذاکرات در مراحل مختلف به "مقامات عالی‌رتبه نظام" از جمله علی خامنه‌ای گزارش داده می‌شوند: «این ایشان [آیت‌الله خامنه‌ای] هستند که تصمیم می گیرند در چه مراحلی چه نکات و مواردی را به نهادهای ذی ربط منتقل کنند که به تیم مذاکره کننده برسد».






انتهای پیام/۴۳۸۲
https://www.asrehamoon.ir/vdcb90ba.rhbz0piuur.html
منبع : شهر خبر
نام شما
آدرس ايميل شما