تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۲
نخست وزیر انگلیس در مقاله ای در روزنامه ساندی تلگراف نوشت:داعش تهدیدی مستقیم و مرگبار برای انگلیس است و می توان برای مقابله با این تهدید مشترک با کشورهای همسایه عراق از جمله ایران هم همکاری کرد.
داعش تهدیدی مستقیم و مرگبار برای انگلیس است/ تعامل با ایران برای مقابله با تهدید داعش
داعش تهدیدی مستقیم و مرگبار برای انگلیس است/ تعامل با ایران برای مقابله با تهدید داعش
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، در بخشی از مقاله نخست وزیر انگلیس در تلگراف آمده است: تروریست‌های داعش از نبود حکومتی منتخب و متحد در بغداد بهره برداری زیادی کرده اند. ما قویا از فرصت پیش آمده برای آغازی جدید در عراق تحت نخست وزیری حیدر العبادی استقبال می کنیم. من اوایل هفته با وی صحبت کردم و به او اطمینان را دادم که از وی برای تشکیل دولتی فراگیر که بتواند تمامی جوامع را بر ضد داعش به عنوان دشمن مشترک که زندگی همگان را تهدید میکند، حمایت می کنیم.جامعه بین المللی از این دولت جدید حمایت می کند.اما حمایت همسایگان عراق در منطقه به همین نسبت از این دولت امری حیاتی است.بنابراین ما باید در تعامل با کشورهایی چون عربستان سعودی،قطر،امارات،مصر و ترکیه بر ضد این نیروهای افراط گرا وارد عمل شویم و شاید حتی با ایران هم می توانیم برای مقابله با این تهدید مشترک تعامل داشته باشیم.این کشور می تواند از این فرصت برای پیوستن به جامعه بین المللی استفاده کند.

"دیوید کامرون" در این مقاله نوشت: ثبات، امنیت و آرامش فکری در حالی فراهم می شود که احساس کنیم می توانیم به شغلی مناسب برای فراهم کردن مایحتاج خانواده مان در کشوری که احساس می کنیم آینده ای خوبی پیش رو دارد و با مردمش منصفانه رفتار می شود ،برسیم. به طور خلاصه آنچه که مردم انگلیس می خواهند و آنچه دولت من به دنبال آن است در وهله اول همانا آبادانی ،اقتصاد ،امنیت و آینده انگلیس است.پس از یک دوره رکود عمیق و آسیب زننده اقتصادی و حضور بلند مدت در جنگ های عراق و افغانستان بسیاری از مردم به من درباره فجایعی که در صفحات تلویزیونی خود می بینند،صحبت می کنند.آنها به من می گویند که اجازه بدهید که کمک هایی بشردوستانه داشته باشیم اما وارد این درگیریها نشویم.

وی ادامه داد: من موافقم که ما باید از اعزام نیروهای نظامی برای جنگ حذر کنیم اما لازم است که بدانیم که یک آینده روشن تر که مشتاق آن هستیم به برنامه ای بلندمدت برای امنیت و همچنین اقتصاد نیازمند است.امنیت واقعی تنها زمانی حاصل خواهد آمد که ما از تمامی منابع،دیپلماسی و قدرت نظامی خود برای ایجاد جهانی باثبات تر استفاده کنیم.امروز زمانه ای است که تمامی ملت ها به طور مستقیم با هم وابسته اند.ما نمی توانیم چشمهایمان را ببندیم و تصور کنیم که هزینه ای برای هدفی که می خواهیم به آن برسیم، نیست.

کامرون ادامه داد: ایجاد یک خلافت افراطی در قلب عراق و گسترش آن به سوریه نمی تواند مشکلی کیلومتر ها دورتر از وطن ما دور باشد.این مشکلی نیست که بتوان آن را تنها ناشی از جنگ های ده سال اخیر دانست.این نگرانی حال حاضر ما است.اگر ما در برابر ریشه این حرکت تروریستی خطرناک و منحصر بفرد عمل نکنیم آنگاه این حرکت خطرناک روز به روز قدرتمندتر می شود تا اینکه بتواند ما را در خیابانهای انگلیس هدف قرار دهد و تهدید کند.ما در حال حاضر می دانیم که این گروه اهداف مرگباری را دنبال می کند.اولویت نخست ما البته حل بحران انسانی وخیم در عراق است. شهروندان انگلیسی زندگی خود را در خطر قرار دادند تا هشتاد تُن اقلام ضروری به ایزدی های به دام افتاده در کوهستان سنجار برسد. انگلیس تا کنون سیزده میلیون پوندبرای پشتیبانی اقدامات امدادی اختصاص داده است.ما همچنین در برنامه نجات بین المللی شرکت کرده ایم و برای پاسخگویی به چالشهای اطراف شهر دهوک که 450 هزار نفر آواره در اطراف آن مستقر هستند،آماده ایم.

وی افزود: اما کمک رسانی تنها کافی نیست و ما به اقدامات امنیتی،دیپلماتیک و سیاسی برای پاسخگویی به این تهدید نیازمندیم.برای رسیدن به این هدف باید این تهدید را که با آن روبرو هستیم، به خوبی بشناسیم. ما باید رو راست باشیم. این نه جنگ با ترور است و نه جنگی مذهبی است.این تلاشی برای تحمل و نوسازی در جهان امروزی ماست. البته تضاد بین شیعه و سنی وجود دارد اما اینکه آنچه که هم اکنون روی می دهد را به این موضوع نسبت دهیم روشی اشتباه است.

وی ادامه داد آنچه که هم اکنون شاهد آن هستیم در حقیقت جنگ بین اسلام از یک طرف و افرادی افراطی از طرف دیگر است که می خواهند از اسلام سوء استفاده کنند.این افراد اغلب از طرف اشخاص متعصبی حمایت مالی می شوند که از میادین نبرد به دور هستند.آنها به دنبال منحرف کردن اسلام از مسیرش به روشی هستند که ایدئولوژی وحشیگرانه خود را توجیه کنند.آنها تنها در عراق و سوریه نیستند بلکه در تمام جهان حضور دارند.از بوکوحرام و الشباب گرفته تا طالبان و القاعده.

بنابراین این تهدید به آسانی و تنها با حملات هوایی از بین نمی رود.ما به رویکردی سرسختانه ،اطلاعاتی ،صبورانه و بلندمدت نیاز داریم تا تهدید تروریستی را از منبع آن شکست دهیم.در مرحله نخست ما به پاسخ امنیتی قاطع نیازمندیم و این می تواند یا اقدامی نظامی باشد و تروریست ها را تعقیب کند یا همکاری بین المللی اطلاعاتی و ضد تروریستی باشد و یا اینکه اقدامی سازش ناپذیر بر ضد تروریست ها در کشور خودمان باشد. در روز جمعه ما با شرکای اروپایی خود توافق کردیم که تدارکات لازم را به طور مستقیم برای نیروهای کرد ارسال کنیم.ما حالا به این نتیجه رسیده ایم که باید از جلیقه ضد گلوله تا دیگر تجهیزات را برای آنها فراهم کنیم.ما همچنین قطعنامه ای را در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رساندیم تا جریان حمایت مالی از داعش قطع شود و آنهایی را که به دنبال جذب نیرو برای این گروه هستند،تحریم شوند.ما کشورها را تشویق کردیم که تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از پیوستن شبه نظامیان خارجی به این گروه به کار ببندند.

در انگلیس ما اخیرا با سخت ترکردن قانون مهاجرت تلاش کردیم که انگلیسی ها یی که در فعالیت های تروریستی دست داشته باشند،حق شهروندی خود را از دست بدهند.ما تصاویر ویدئویی مرتبط با اعمال تروریستی را از اینترنت حذف کرده ایم که چهل و شش ویدئو مرتبط با داعش است.من همچنین در دیدار با سر برنارد هوگان رئیس پلیس لندن، تهدید روز افزون افراطی گرایی و چگونگی پاسخ به آن را بررسی کردیم و موضع ما آشکار است.اگر افرادی با پرچم های داعش تلاش کنند که افراد را جذب خود کنند آنها بازداشت خواهند شد و وسائل آنها توقیف خواهد شد. ما می دانیم که سازمان های تروریستی در جائیکه ثبات سیاسی وجود ندارد،رشد می کنند.لذا ما باید از ایجاد دموکراسی،حاکمیت قانون ،حقوق اقلیت ها،آزادی مطبوعات و جایگاه درست ارتش در جامعه حمایت کنیم.تمامی این موارد نباید از طرف غرب وضع شوند.اما ما باید بتوانیم نقشی با ارزش در حمایت از آنها را ایفا کنیم.

وی افزود: من خواهان آن هستم که انگلیس نقشی هدایت کننده را در این تلاش دیپلماتیک به عهده بگیرد.بنابراین ما نماینده ویژه ای را برای اقلیم کردستان عراق انتخاب کرده ایم و قصد داریم از اجلاس ناتو در ولز و همچنین از مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای کمک به حمایت های جامعه بین المللی از دولت جدید عراق استفاده کنیم.

کامرون در خاتمه نوشت: در پایان برای مقابله با این تهدید در حالیکه باید استوار و هوشمند باشیم در این حال باید صبور و مصمم هم باشیم.ما در میانه مبارزه روز افزون در برابر یک ایدوئولوژی تندرو و سمی هستیم که معتقدم در باقیمانده زندگی سیاسی خود با آن مبارزه خواهم کرد.ما در داعش با تهدیدی جدی روبرو هستیم که خودرای است و در رسیدن به اهدافش مصمم و تزلزل ناپذیراست.در حال حاضر این ایدوئولوژی افکار هزاران انسان را کنترل می کند و بسیاری از آنها هزاران کیلومتر دور تر هستند.داعش مرزهای بین سوریه و عراق را از بین برده است تا خلافت خود را تشکیل دهد.رازی درباره اهداف توسعه طلبانه آن وجود ندارد.حتی امروز آنها شهر حلب را در اختیار دارند و به دنبال گسترش قلمرو خود در لبنان ،اردن و ترکیه هستند.اگر اینگونه شود آنگاه ما ششاهد ایجاد کشوری تروریستی در مرزهای ساحلی دریاشدهنده این است که ما تا چه مقدار در خطر هستیم .

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcb0fbs.rhbwgpiuur.html
منبع : عرش نیوز
نام شما
آدرس ايميل شما