تاریخ انتشار :شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۸
منابع خبری متعدد صهیونیستی ، اروپایی و آمریکایی ، بارها اخبار مربوط به حمایت اردن از تروریست ها را پوشش داده اند و بر این امر تاکید کرده اند که امان با حمایت سیا و موساد ، پایگاه هایی را در اختیار تروریست ها قرار داده است تا آن ها در این پایگاهها ، آموزش ببینند.
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، اردن به همراه امارات متحده عربی ، عربستان و قطر چهار کشور اصلی هستند که از تروریست ها حمایت می کنند و اکنون که مهار داعش از دست آنان خارج شده است ، به بهانه مبارزه با این گروهک ، قصد حمله به سوریه و نابودی زیرساختهای دمشق را دارند.

دلیل

  • مقدمه:
از زمان شروع جنگ داخلی در سوریه، که با حمایت محور عربی – غربی از مخالفان بشار اسد همراه بود ، اردن همواره موضعی دوگانه اتخاذ کرده بود. اردن با میزبانی بیش از 600 هزار آواره سوری، تلاش داشت ضمن تاکید بر کناره گیری بشار اسد از قدرت، مانع جنگ و حمله نظامی علیه سوریه شود.اما این کشور و نظام پادشاهی حاکم بر آن ، به دلیل نوع حامیانی که داشت حتی به طور معنوی نیز در جبهه مخالفان نظام سوریه قرار می گرفت. اردن کمک های مالی گسترده ای از ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای بزرگ و تاثیر گذار عربی یعنی مصر و عربستان سعودی دریافت می کند. طبیعی است این حامیان که مخالف محور مقاومت و از متحدین رژیم نامشروع اسرائیل هستند از اردن انتظار داشته باشند که علیه نظام سوریه حرکتی مهم انجام دهد.

دلیل

گزارش های متعدد رسانه ای نشان می دهد که از آغاز ناآرامی ها در سوریه، عربستان سعودی و قطر سلاح های ارسالی برای تروریست ها را از طریق اردن وارد خاک سوریه کرده اند. همچنین برپایی رزمایش مشترک اردن و 18 کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا در مرز اردن – سوریه ( با نام شیر در کمین ) نشان می داد این کشور در مورد تحولات سوریه بی طرف نیست و از مخالفان حمایت می کند.

بعد از این رزمایش ، امان از واشنگتن خواست که در مرز اردن با سوریه ، پایگاه های دفاع موشکی و هواپیماهای جنگنده اف 16 مستقر کند تا امنیت مرز با سوریه بحران زده تامین گردد.به این ترتیب اردن، عملا وارد چرخه ای شد که خروجی آن رویارویی بیشتر با نظام سوریه و بشار اسد است.

دلیل

  • اعدام خلبان اردنی و فصل جدید در سیاست خارجی امان:
بعد از حملات شیمیایی مکرر در سوریه ، آمریکا و غرب بهانه جدیدی برای حمله نظامی به سوریه یافته بودند. علی رغم اینکه همه شواهد نشان می داد گروههای مورد حمایت غرب دست به این کار شنیع زده بودند ، اما واشنگتن با انتساب این عمل به دولت اسد قصد داشت حمله نظامی را در دستور کار قرار دهد.

با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و روسیه مبنی بر نابود سازی تسلیحات شیمایی سوریه و انجام موفق این کار ، این بهانه از دست آمریکا خارج شد. لذا با نمایش هالیوودی اعدام گروگان های آمریکایی و انگلیسی به دست داعش ( و البته با هنرنمایی جلاد این گروه که با لهجه غلیظ لندنی سخن می گفت!) اوباما شبانه راهبرد جدید خود را اعلام کرد و آن چیزی نبود جز تشکیل ائتلافی نظامی به رهبری ایالات متحده برای حمله به سوریه و البته عراق در جهت نابود سازی داعش.

دلیل


واضح است که هدف آمریکا ، در نهایت رفتن اسد است و نابودی داعش ، ( حتی اگر آمریکا صادقانه اعلام کرده باشد)برای قدرت گرفتن تروریست های دیگری است که آمریکا آنها را میانه رو می خواند. به این ترتیب کشورهای عرب و سنی حوزه خلیج فارس وارد عمل شده و ازحمایتهای خود بیمناک گشته و به ائتلاف پیوستند.

حملات مکرر هوایی علیه داعش ، شاید این گروه را تضعیف کرده باشد ، اما زیر ساخت های نفتی و اقتصادی سوریه را نیز نابود کرده و حاکمیت و تمامیت ارضی دمشق را نیز خدشه دار کرد.اما نقطه عطف دخالت اردن در ماجراهای سوریه ، از زمانی شروع شد که خلبان نیروی هوایی این کشور به اسارت داعش در آمد.

"معاذ الکساسبه" خلبان اردنی در روز 24 دسامبر سال 2014 میلادی ، در حالی که با جنگنده خود در حال بمباران مواضع گروه تروریستی داعش بود ، بعد از سقوط هواپیمای جنگنده خود ، به وسیله تروریست های داعش اسیر شد. او در قالب ائتلاف آمریکایی به اصطلاح "مبارزه با داعش" ، مشغول انجام وظیفه بود و بعنوان اولین فردی از ائتلاف آمریکایی بود که توسط داعش به اسارت گرفته شد.

دلیل

داعش بعد از دستگیری وی ، خواهان مبادله "معاذ الکساسبه" با "ساجده الریشاوی" بود. ساجده الریشاوی زن تروریست عراقی بود که در اردن زندانی بود.دولت اردن بعد از اعدام گروگان های ژاپنی ، نگران سرنوشت معاذ الکساسبه شده و خواهان مبادله وی با الریشاوی شد.اما داعش به درخواست های دولت اردن مبنی بر اطلاع از سلامتی خلبان اسیر پاسخی نداد.

دلیل
 
دلیل

پس از آنکه گفتگوهای نمایندگان داعش با دولت اردن بر سر تبادل «معاذ الکساسبه» با زندانیان داعش به شکست انجامید، این گروه تروریستی الکساسبه را زنده، آتش زدند. داعش در ادامه، در اقدامی قابل پیش بینی، فیلم آتش زدن این خلبان اسیر را در سایت منسوب به خود منتشر کرد.


دلیل

برخی از کارشناسان مدعی هستند ، این خلبان مدت ها پیش از آنکه فیلم منتشر شود ، کشته شده و به همین دلیل داعش ، درخواست های دولت اردن را بی پاسخ گذاشته بود. فارغ از نحوه فیلم برداری و کیفیت بالای فیلم منتشر شده توسط داعش ، که تعجب همه کارشناسان را باعث شده است ، واکنش دولت اردن به این جنایت مسلم ، موضوع اصلی این یادداشت می باشد.

اردن چند سال است که از آغاز جنگ داخلی در سوریه ، از تروریستهای صادراتی و چند ملیتی مخالف نظام قانونی سوریه حمایت می کند. منابع خبری متعدد صهیونیستی ، اروپایی و آمریکایی ، بارها اخبار مربوط به حمایت اردن از تروریست ها را پوشش داده اند و بر این امر تاکید کرده اند که امان با حمایت سیا و موساد ، پایگاه هایی را در اختیار تروریست ها قرار داده است تا آن ها در این پایگاهها ، آموزش ببینند. دولت سوریه نیز بارها به این اقدام اردن اعتراض کرده و اعلام کرده است که گروهک های تروریستی ، از طریق مرز باز اردن وارد جنوب سوریه می شوند.این موضوع تا آنجا پیش رفت که خبرگزاری های مختلف بارها گزارش دادند که نمایندگان دولت سوریه ، حتی اردن را تهدید کردند که به این اقدام امان واکنش نشان خواهند داد و همکاری اردن با تروریست ها را خلاف اصل حسن همجواری می‌دانند.

اردن به علاوه سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ، متهمان اصلی پرورش داعش هستند و این موضوع حتی در سخنان جنجالی جو بایدن ، معاون باراک اوباما نیز مشهود بود. بایدن اعتراف کرده بود که متحدین آمریکا در غرب آسیا ، حامیان اصلی داعش هستند.

دلیل

اردن به همراه امارات متحده عربی ، عربستان و قطر چهار کشور اصلی هستند که از تروریست ها حمایت می کنند و اکنون که مهار داعش از دست آنان خارج شده است ، به بهانه مبارزه با این گروهک ، قصد حمله به سوریه و نابودی زیرساختهای دمشق را دارند.اردن به همراه رژیم غاصب قدس ، همواره پذیرای مجروحین داعش در بیمارستانهای خود بوده اند و وظیفه حمایت لجستیکی از مخالفان بشار اسد را بر عهده داشته اند.

بعد از انتشار فیلم جنایت جدید داعش علیه خلبان اردنی ،نیروی هوایی اردن ده ها بار مواضع داعش در سوریه و به خصوص شهر رقه را بمباران کرد. امارات متحده عربی هم که از اعضای ائتلاف مبارزه با داعش است ، با هدف حمایت از اردن ، یک اسکادران از جنگنده های F – 16  خود را در اختیار اردن قرار داده است. به این ترتیب ، همه زمینه ها برای طرح مجدد حمله به سوریه آماده شده است.

دلیل

نکته مهم اما در این میان ، نقش آمریکا در عدم مبادله گروگان ها میان دولت های مختلف و داعش است.امریکا به تصریح مقامات ارشد خود داعش را گروه تروریستی می داند که به هیچ وجه حاضر به مذاکره و باج دادن به این گروه نیست.سخنگویان وزارت خارجه آمریکا بارها و بارها در کنفرانس های خبری هفتگی خود اعلام کردند که دولت متبوعشان داعش را دولت نمی داند و حاضر به مذاکره و باج دادن به این گروه نیست.

در قضیه دو گروگان ژاپنی نیز ، علی رغم امکان آزادی آن دو در عوض پرداخت 200 میلیون دلار از سوی توکیو ، این اقدام انجام نشد و داعش دو گروگان ژاپنی را سر برید.به نظر می رسد آمریکا قصد دارد با مداخله در مذاکرات مبادله آزاد سازی گروگان ها و اسرا ، مانع از تحقق این امر شود.  این کار به این دلیل صورت می گیرد که داعش با شکست مذاکرات ، گروگان را به قتل میرساند و به این ترتیب چند رخداد ذیل به طور دومینو وار رخ می دهند:
1 . پوشش گسترده خبری جنایات داعش ، دقیقا کمک به اسلام هراسی و تخریب چهره نورانی اسلام است.
2 . بر اثر فشار مردمی و افکار عمومی ، دولت ها مجبور هستند به داعش پاسخ دهند و مواضع این کشور را هدف قرار دهند.
3 . و به این ترتیب ائتلاف آمریکایی ، مشروعیت کسب می کند ، تعداد اعضای خود را افزایش می دهد و زمینه را برای حمله بیشتر به سوریه فراهم می کند.

این اتفاقات پی در پی ، عملا برای اردن رخ داد. دولت این کشور تحت فشار افکار عمومی طی یک هفته اخیر بارها به سوریه حمله کرده است و مدعی است به داعش در رقه خسارات فراوانی وارد کرده است.حتی امارات هم که فعلا در چهارچوب ائتلاف ، حمله های هوایی را لغو کرده است ، در عوض نیروی هوایی خود را در اختیار اردن قرار داده است.

دولت اردن که خود یکی از حامیان داعش و مخالفان دولت بشار اسد است ، با بهانه مبارزه با تروریست های دست پروده و در واقع با هدف حمله به سوریه ، قصد دارد با استفاده از پروپاگاندای رسانه ای جنایت داعش علیه خلبان خود،نیروهای خود را از جنوب سوریه وارد این کشور کند.گفتنی است این نقشه آمریکایی – اسرائیلی بیش از 3 ماه پیش توسط دولت سوریه افشا شده بود.

اما چرا اردن قصد دارد آغاز گر و مجری جنگ علیه بشار اسد باشد؟ غرب به راهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه و یکسره کردن کار بشار اسد ، دو گزینه جدی دارند: استفاده از مرز ترکیه و ورود به سوریه با استفاده از خاک اردن.ترکیه طی یک سال اخیر ، علی رغم همه تلاش های خود برای براندازی بشار اسد ، موفق نبوده است.استعفای رئیس سازمان اطلاعات مرکزی ترکیه ( میت) ، مخالفت جدی مردم ترکیه و اکراد ، تعلل این کشور در قضیه کوبانی و مشکلات سیاسی اردوغان در داخل ، همه و همه باعث شدند که ترکیه فعلا آماده نبرد جدی با سوریه نباشد.

دلیل

"هاکان فیدان "رئیس میت که روزگاری قرار بود کار بشار را تمام کند و قدرتمندترین چهره امنیتی غرب آسیا باشد، استعفا داده است و ترکیه را بیش از پیش در گرداب خود ساخته رها کرده است.به این ترتیب تنها گزینه ، اردن است. کشوری که با اعتراضات مردمی روبروست ، فشار خارجی برای دخالت در سوریه را پیش روی خود می بیند و عمیقا به کمک های غربی وابسته است.طبیعی است که برای ادامه حمایت از تاج و تخت ملک عبدالله دوم ، محور غربی و عربی شروطی داشته باشد. مهمترین شرط همانا آمادگی برای حمایت از مخالفان بشار اسد و حمله به سوریه است.قتل فجیع خلبان اردنی این بهانه را به دست ملک عبدالله داده است تا در سوریه دخالت کند.

دلیل

بدین ترتیب با این سناریو ، پادشاه اردن که در آمریکا به سر می بُرد ، سفر خود را نیمه تمام گذاشته و سریعا به کشورش باز می گردد. وی حضورا در آمریکا درخواست کمک های نظامی پیشرفته را مطرح می کند و مقامات آمریکایی و سناتورهای این کشور نیز از این درخواست به شدت استقبال می کنند. عبدالله دوم روی موج احساسات عمومی سوار می شود و دستور حمله به مواضع داعش در پایتخت (!)این گروه را در رقه صادر می کند. غافل از آن که همگان به یاد دارند داعش و النصره در پادگان های نظامی اردن در مرز سوریه آموزش می دیدند. به این ترتیب بهانه حمله به سوریه فراهم شده است.

دلیل

اردن با کمک جبهه عبری – غربی و با حمایت مالی اعراب قصد دارد برای مبارزه با داعش به سوریه حمله کند. این که حمله ، در چه سطحی و چگونه باشد هنوز به طور دقیق مشخص نیست.چنانچه تمامی ارگان ها و نهادهای امنیتی و نظامی اردن آماده دخالت در سوریه هستند و این کشور حتی در اقدامی عجیب 600 زندانی سلفی را آزاد کرده است.حمله به سوریه هنوز آغاز نشده است ، هرچند طی هفته گذشته بارها و بارها حریم هوایی سوریه توسط نیروی هوایی اردن نقض شده است ؛ اما آنچه که مشخص است پیروزی های پی در پی دولت سوریه علیه مخالفان مسلح خونخوار، افزایش امیدها به مذاکرات صلح مسکو در مورد سوریه ، پیروزی های ارتش و نیروهای مردمی عراق در شکست داعش و از همه مهمتر هراس از شکل گیری جبهه جدید مقاومت بر ضد اسرائیل در بلندی های اشغالی جولان می تواند دلایل خوبی برای حمله به سوریه به بهانه دفع شر خود ساخته داعش باشد.
گزارش از بهنام خسروی
 
انتهای پیام/ 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdcbssb0.rhbs8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما