تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۳
پرجمعیت ترین شهر استان که با کمبود آب آشامیدنی روبرو است؛

20درصد مشترکان آب در زاهدان آب شیرین ندارند

مدیر عامل شرکت های آب و فاضلاب شهری سیستان وبلوچستان گفت: 80 درصد مشترکان آب در زاهدان دارای آب شیرین هستند، اما بخش های دیگرکه فاقد آب شیرین می باشند، آب بهداشتی سالم در اختیار دارند که شرب است به همین علت آب مورد نیازآشامیدنی خود را بصورت غیرمستقیم از مراکز فروش آب شیرین تهیه می کنند.
20درصد مشترکان آب در زاهدان آب شیرین ندارند
20درصد مشترکان آب در زاهدان آب شیرین ندارند
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، شهرستان زاهدان دارای آب و هوای بيابانی گرم و خشک می‌باشد. ميانگين بارش سالانه در اين شهرستان ٤٠ درصد متوسط بارش در استان و22درصد متوسط بارش کشور را به خود اختصاص داده است و جزو مناطق کم بارش کشور محسوب می شود لذا تامين آب شيرين يکی از چالشهای اساسی شرکت آب و فاضلاب استان می باشد.در این میان مصرف دو برابر و صرفه جويی نکردن بعضی از مشترکين باعث افت فشار و گاهاً قطع آب در اين شهرستان شده است.
 
مشکل آب شرب برای کلان شهر زاهدان
زاهدان که پرجمعيت ترين شهر استان است بنا به برخی آمارها با مجموع حاشيه نشينان اطراف، جمعيتی نزديک به يک ميليون نفر را در خود جای داده و با وجود قرار گرفتن در ليست 10 کلان شهر کشور با مشکلی به نام کمبود منابع آبی و آب شيرين مواجه است.اين درحالی است که ديگر کلان شهرهای کشورسال هاست که اين نياز حياتی را مرتفع کرده اند و ديگر مسئله لوله کشی و تامين آب شرب بهداشتی از دغدغه های اساسی آنها به شمار نمی رود.
اما در شهر زاهدان هنوز محله‌هایی وجود دارد که حتی شبکه لوله‌کشی آب شرب هم ندارند، یکی از دلایل توسعه نیافتن شبکه آب شرب سالم در نقاط مختلف زاهدان، توسعه حاشیه شهر و جزیره‌ای عمل کردن آب و فاضلاب در واگذاری انشعاب‌های شهری در چند سال گذشته بوده است.
در این زمینه مسئولین محلی برای حل مشکل آب شرب زاهدان در سال 89 عملیات اجرای خط دوم انتقال آب از منابع داخلی شمال استان به زاهدان را شروع کرده‌اند ولی این پروژه علی‌رغم گذشت دو سال از وعده تکمیل آن، همچنان به پایان نرسیده است.
کافی است چند ساعتی در کنارايستگاه های فروش آب شيرين در خیابان قلنبر یا جام جم و... منتظر بمانيد آن وقت مردمانی را ببينيد که از محلات و مناطق دور و نزديک برای تهيه آب شيرين به این مراکز مراجعه می کنند.
 
دشواری جابجایی گالن های آب برای خانم های سرپرست خانوار
عمده مراجعه کنندگانی که آب شيرين می خرند افرادی هستند که منازل آنها فاقد لوله گذاری است و يا لوله کشی شده، اما آبی که در منازل آنها موجود است آب شور و غير قابل آشاميدن است، نمونه آن هم اهالی ساکن در خیابان های طالقانی، آزادی،شریعتی یا مناطق حاشیه نشین زاهدان در خیابان رسالت هستند. البته در اين ميان عده ای هم با وجود داشتن آب شيرين در منازل خود، باز هم ترجيح می دهند از آب آشاميدنی ايستگاه های آب شيرين کن استفاده کنند.
بسياری از ساکنان زاهدان در خانه های خود فاقد دسترسی به آب شیرین هستند و این امر مشکلاتی را برایشان در پی داشته است. «محمد مهدی اربابی» يکی از شهروندان خیابان طالقانی است که در این خصوص می گوید: منزل شخصی ما به شبکه آب شور متصل است که این شوری آب جدای از خرابی دستگاه آب شیرین کن در خانه ها، تمامی ظروف را لکه دار کرده و این مشکل یکی از اساسی ترین مشکلات بانوان در این مناطق است.
اربابی ادامه می دهد: برای تهیه آب آشامیدنی مورد نیاز خانواده مان باید چندین مرحله در طی هفته به مراکز فروش آب شیرین مراجعه کنیم که تحمل این اوضاع نه تنها برایمان مشکلات جسمی بوجود آورده بلکه از لحاظ اقتصادی هم هزینه های زیادی برجای گذاشته است.
خانم مهدوی یکی دیگر از اهالی خیابان مولوی است و اظهار می کند: بيشتر زنان همسايه مانند من روزانه چندين مرتبه اين راه را می روند و می آيند. افرادی که وسيله نقليه شخصی دارند مشکلی برای خريد و جابه جايی روزانه آب ندارند اما کسانی که خودروی شخصی ندارند هفته ای چند مرتبه بايد هزينه اضافی برای جابه جايی دبه های آب بپردازند.
وی در ادامه می گوید: جابجایی گالن های آب برای خانمایی که سرپرست خانواده هستند مشکلات زیادی را به وجود آورده است در این جابجایی ها نه تنها دستها یمان دراز شده بلکه دچار دیسک کمر شده ایم.از طرفی خرابی کولرها در این گرمای هوا از دیگر مشکلات شوری آب در مناطقی است که فاقد دسترسی به آب شرین هستند.
 
80درصد زاهدان آب شیرین دارد
مدیر عامل شرکت های آب و فاضلاب شهری سیستان وبلوچستان در گفت و گو با زاهدانه با اشاره به اینکه 900کیلومتر از شهر زاهدان دارای شبکه آب شیرین می باشد، اظهار داشت: 80 درصد مشترکان آب در زاهدان دارای آب شیرین هستند، اما بخش های دیگرکه فاقد آب شیرین هستند، آب بهداشتی سالم در اختیار دارند که شرب است به همین علت آب مورد نیازآشامیدنی خود بصورت غیرمستقیم از مراکز فروش آب شیرین تهیه می کنند.
«محسن میرادی» با بیان اینکه 20 درصد از مشترکین فاقد آب شیرین هستند، بیان کرد: توسعه شبکه آب شیرین مستلزم رسیدن خط دوم آب از چاه نیمه ها به زاهدان است.
وی با بیان اینکه آب شیرین موجود کفاف 70درصدمشترکین تحت پوشش را هم نمی دهد، عنوان کرد: در حال حاضر در ساعاتی ازشبانه روز دچار افت شدید فشار آب می شویم که رفع آن به واسطه توسعه شبکه آب شیرین امکان پذیر است که آن هم منوط به انتقال خط دوم ازچاه نیمه به زاهدان است که در صورت تحقق یافتن کل شهر زاهدان حتی همان بخش هایی که فاقد آب شبکه هم هستند، از آب شیرین بهره مند خواهند شد.
مدیر عامل شرکت های آب و فاضلاب شهری سیستان وبلوچستان در خصوص توزیع آب شیرین در بین اهالی خاطر نشان کرد: آب شیرین مورد نیاز شهروندان توسط بخش های خصوصی، وزارت شبکه آب شیرین این مرکز در سطح شهر و همچنین در برخی از مناطق توسط تانکرهای حمل آب در اختیار اهالی قرار می گیرد که افراد می توانند آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از این طریق تهیه کنند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه اجرا و پیشرفت هر چه سریعتر پروژه انتقال خط دوم آب از چاه نیمه ها به سمت زاهدان در دستور کار قرار دارد، افزود: این طرح یک پروژه عظیم است که در بحث تخصیص اعتبارات نیازمند توجه ویژه از سوی دولت می باشد که در صورت اجرایی شدن وتسهیل در اعتبارات مصوب شده امید است تا طی سه سال آینده این طرح نیز تکمیل شود.
 
80هزار نفر در زاهدان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
مشکلات بخش آب زاهدان فقط مساله قطع یا افت فشار آب نیست بلکه هنوز برخی مردم این کلانشهر از آب شرب سالم بی‌بهره‌اند.
به گفته دکتر طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در روستاهای استان 70درصد مردم به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند و در حاشیه شهر زاهدان نیز حدود 80 هزار نفر به آب لوله کشی دسترسی ندارند واگربیماریهای مرتبط با آلودگی آب در استان اتفاق بیفتد شرایط اقتصادی عرضه محصولات کشاورزی و... به کشورهای همسایه وسایر نقاط کشور دچار مشکل خواهد داشت.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcg7t9u.ak9qu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما