تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۹
رضا بارانی گفت : صنايع دستي هر منطقه از دیر باز تا عصر حاضر، بيانگر ماهيت و فرهنگ مردم آن خطه است و مردم باید با ارزش و اهمیت میراث فرهنگی و آثار تاریخی بیشتر آشنا شوند.
لعبتک عروسک دست ساز و حاصل ذوق، سلیقه و هنر مادران دلسوز و مهربان سیستانیست
لعبتک عروسک دست ساز و حاصل ذوق، سلیقه و هنر مادران دلسوز و مهربان سیستانیست
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، رضا بارانی رئیس میراث فرهنگی شهرستان هیرمند در گفت و گو با پایگاه خبری ندای هیرمند ضمن اشاره به اینکه صنایع دستی سند هویت هر منطقه را مشخص میکند گفت : صنایع دستی هر منطقه از دیر باز تا عصر حاضر، بیانگر ماهیت و فرهنگ مردم آن خطه است و مردم باید با ارزش و اهمیت میراث فرهنگی و آثار تاریخی بیشتر آشنا شوند.
رئیس میراث فرهنگی با اشاره به یکی از صنایع دستی ، عروسک دست ساز و قدیمی سیستان که در گذشته از محبوبیت خاصی بین مادران و کودکان برخوردار بوده است گفت : لعبتک عروسک دست ساز و حاصل ذوق، سلیقه و هنر مادران دلسوز و مهربان سیستانیست که جهت ایجاد ورزیدگی های ذهنی و مقدمه شکل گیری ذوق هنری در کودکان نسل به نسل و سینه به سینه از مادر به دختر منتقل می شود و همواره مورد توجه دختر بچه ها بوده است .
این مقام مسئول افزود : لعبتک درواقع نمونه سنتی همان عروسکهای اسباب بازی است که امروزه در اکثر فروشگاه های اسباب بازی فروشی موجود و به راحتی در دسترس همگان به ویژه کودکان قرار میگیرد و به طبع لعبتک بازی از بازیهای مورد علاقه و محبوب دختر خانمهای روستایی است که با هنر دست، امکانات محدود در دسترس و با استفاده از آموزش های مادران خود عروسکهای زیبایی ساخته و ساعتها سرگرم بازیهای کودکانه می شوند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان هیرمند در خصوص اینکه واژه لعبت در لهجه و گویش محلی به چه معناست اظهار داشت : واژه لعبت علاوه بر معنی تحت اللفظی آن، در فرهنگهای مختلف معانی متفاوتی برای آن بیان شده حتی در برخی موارد بعنوان یک اسم خاص نیز بکار رفته است ، اما واژه لعبت در این مقال اسمی است که به عروسک سیستانی اطلاق می شود و بعضا با همرا با ک تحبیب استفاده می شود .
رضا بارانی تصریح کرد : لعبتک ها شکلی ساده دارند و با استفاده از یک شاخه کوچک و دور ریز و اضافات پارچه های رنگارنگ خیاطی ساخته میشود، این تکه پارچه ها به شیوه خاص جهت لباسهای لعبت به این چوب متصل شده وتزئین میگردد معمولا برای صورت لعبت از تکه پارچه سفید استفاده میشود تا چشم ، بینی و لبها با قلم و گاها با کوک های ظریف، بر روی آن ترسیم گردد .
رئیس میراث فرهنگی شهرستان هیرمند در پایان پس از اشاره به خطر کمرنگ شدن این فرهنگ در سیستان گفت : امروزه با توجه به سرازیر شدن تولیدات اسباب بازی که توسط کارخانه جات داخلی و خارجی و به صورت انبوه تهیه می شود فرهنگ رنگارنگ ساخت و بازی با لعبتک در خطر رنگ باختن و فراموشی قرار دارد وتنها در روستا ها و موارد معدودی در شهرها توسط خانواده های فرهنگ دوست مورد ساخت و استفاده قرار می گیرد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcjh8ea.uqe8yzsffu.html
منبع : سایت ندای هیرمند
نام شما
آدرس ايميل شما