تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۱
گزارش عصر هامون از مشکلات زنان آسیب دیده جنوب شرق کشور؛

از عدم حمایت مالی دولت تا ازدواج های ثبت نشده

زنان آسیب دیده در هر جامعه ای وجود دارد اما این زنان در سیستان و بلوچستان با توجه به بافت سنتی آن و مهاجرت گسترده از روستاها به شهرها از نمود بیشتری برخوردارند.
از عدم حمایت مالی دولت تا ازدواج های ثبت نشده
از عدم حمایت مالی دولت تا ازدواج های ثبت نشده
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، زنان آسیب پذیر در سیستان و بلوچستان با مشکلاتی متفاوت نسبت با سایر استان ها مواجه هستند مشکلاتی از قبیل ثبت نشدن ازدواج و در پی آن تولد فرزندان بی هویت و همچنین رها شدن توسط همسر عمده مشکلاتی است که زنان استان با آن مواجه هستند و آنان را با سایر شهرها متفاوت کرده است.
زنان آسیب دیده به دلیل بی توجهی به خود، از لحاظ بهداشتی در وضعیت نابسامانی قرار دارند. همچنین این زنان از نظر اقتصادی به دلیل نداشتن مهارت با مشکلات اقتصادی شدیدی مواجه هستند که در این راستا خیران می توانند نقش به سزایی در تامین بخشی از هزینه های آنان ایفا کنند.
شایسته است مسئولان استان با توجه به قداست زن در اسلام و همچنین نقش عمده آنان در تربیت نسل آینده توجه بیشتری به زنان آسیب دیده داشته باشند تا شاهد آرامش جامعه و در پی آن پرورش کودکان آسیب پذیر آنان در محیطی سالم و امن باشند.

زنان سیستان و بلوچستان شرایط ویژه ای دارند
دبیر جمعیت خیر اندیشان زهرای اطهر سیستان و بلوچستان گفت: زنان استان دارای شرایط ویژه و خاصی هستند به طوری که در این راستا فاقدین شناسنامه و زنان معتاد بیشترین آسیبی است که این زنان با آن مواجه هستند و NGO به دنبال رفع آن است.
بیگم سلمانیان اظهار داشت: زنانی که ازدواج هایشان ثبت نمی شود دارای فرزندان بی هویت و فاقد شناسنامه هستند که به آنان نامریی در جامعه گفته می شود.
وی ادامه داد: از زنان بد سرپرستی که همسرانشان آن ها را به دلیل چند همسری و یا اعتیاد در جامعه بدون طلاق رها کرده اند هیچ نهاد حمایتی به دلیل دارا نبودن فوتنامه و طلاقنامه حمایت نمی کنند و بدون پشتوانه در جامعه زندگی می کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه زنان آسیب پذیر دارای توانمندی و مهارت نیستند بنابراین هیچ منبع درآمدی نداشته که در این راستا شایسته است برای آموزش و توانمندی آنان ارگان ها بسیج شوند.
وی با بیان اینکه برای آموزش زنان بیسواد و فرزندانشان باید اقدام شود ادامه داد: به منظور ایجاد مشاغل خانگی برای زنان بد سرپرست و بی سرپرست وام های بلاعوض و یا کم بهره در نظر گرفته شود تا از عهده مخارج زندگی خود و فرزندانشان برآیند.
وی عنوان کرد: با توجه به نرخ بالای فرزند آوری در استان، این زنان نیز دارای فرزندان زیاد می باشند که در بین فرزندانشان معتاد، بیکار، معلول و بیسواد نیز مشاهده می شود.
وی بیان داشت: به منظور شناسایی، رسیدگی و رفع آسیب ها و مشکلات زنان بد سرپرست و بی سرپرست در محله ها حضور یافته و در راستای رفع معضلات آنا قدم برمی داریم.

زنان بی سرپرست و بد سرپرست از نظر بهداشتی در وضعیت نامناسب قرار دارند
دبیر جمعیت خیر اندیشان زهرای اطهر سیستان و بلوچستان گفت: زنان آسیب پذیر استان به دلیل فقر اقتصادی، به دنبال رفع گرسنگی و مایحتاج فرزندانشان هستند وبنابراین نسبت به خود بی توجه بوده و دچار انواع بیماری های زنانه می شوند.
وی در این راستا ادامه داد: به دلیل نبود آب بهداشتی در مناطقی که این زنان زندگی می کنند شستشوی کافی و بهداشتی وجود ندارد و نتیجه آن ابتلا به انواع بیماری هاست.
وی خاطرنشان کرد: انجمن تلاش گسترده ای جهت ترک زنان معتاد دارد اما متاسفانه این زنان پس از ترک و بهبودی به دلیل طرد شدن از جامعه، خانواده و نداشتن شغل دوباره به اعتیاد روی می آورند.
وی گفت: متاسفانه خیران در استان کمک شایانی به انجمن در زمینه رفع مشکلات این زنان نداشته بنابراین تنها انجمن توانایی رفع مشکلات این بانوان به صورت موردی را داشته و توانایی کمک در سطح وسیع را ندارد.
وی تصریح کرد: متاسفانه زمانی که یک زن بدسرپرست توسط همسر رها می شود فرزندان این زن بیشترین آسیب را می بینند چرا که این فرزندان فاقد شناسنامه و بیمه درمانی و بازمانده از تحصیل هستند بنابراین با ایجاد بیماری به دلیل نداشتن بیمه و فقر اقتصادی به پزشک مراجعه نکرده که در درازمدت بیماری آنان تشدید خواهد شد.
دولت، سازمان های مردم نهاد را همراه و در کنار خود ببیند
سلمانیان اظهار داشت: مسئولان با برنامه ریزی دقیق و ارائه راهکارهای راهبردی و استراتژیک در عمل یاریگر این زنان باشند تا مشکلات آنان رفع گردد.
وی تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد دارای فعالیت های مردمی و داوطلبانه هستند بنابراین دولت آن ها را در کنار خود و با عنوان بال خود ببیند چرا که در تمامی جهان سازمان های مردم نهاد دارای کارکردهای فراوان برای جامعه هستند.
وی ادامه داد: بهتر است به سازمان های مردم نهاد در کارگروه ادارات کرسی داده شود و به عنوان اتاق فکر از آنان استفاده شود چرا که به راحتی با مردم ارتباط داشته و توانایی ارائه راهکار های مناسب را دارا هستند.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcftcde.w6de1agiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما