تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۵
در حال حاضر بر اساس آمار ها 5 میلیون ایرانی به بیماری دیابت مبتلا هستند که به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت ۲ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از دیابت است.
زياده‌روي در خوردن شيريني ممنوع!/ 5 میلیون ایرانی گرفتار بیماری دیابت
زياده‌روي در خوردن شيريني ممنوع!/ 5 میلیون ایرانی گرفتار بیماری دیابت
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصرهامون، مطالعه جدید محققان موسسه دیابت ملبورن استرالیا نشان می دهد دیایت نوع ۱ و نوع ۲ موجب کوتاه شدن طول عمر مردان و زنان دهه ۵۰ تا بیش از ۳ سال می شود و فقط در حدود ۱۳ سال از سال های زندگی باقیمانده شان بدون ناتوانی خواهد بود.
دیانا ماگلیانو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: "افراد مبتلا به دیابت بخش قابل توجهی از زندگی شان را با ناتوانی سپری می کنند."
به گفته دکتر ماگلیانو، افزایش سطح قند خون مرتبط با دیابت منجر به مشکلات عروقی می شود که می تواند موجب از بین رفتن بینایی، مشکلات حرکتی و قطع عضو شود. سایر ناتوانی های که معمولا ارتباطی با دیابت ندارد شامل کاهش عملکرد عقل و مغز است.
با این حال دیابت بیماری خاموشی است که در مراحل اولیه بروز، بدون علامت است و تا زمانی که آزمایش های مربوطه انجام نشود یا علایم آن بروز نکند، نمی توان به وجود این بیماری پی برد. 
طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت، 48 درصد ساکنان منطقه خاورمیانه ازجمله ایران، دیابت بدون تشخیص دارند و به عبارتی از هر 2 نفر یک نفر از بیماری خود بی خبر است.
 
5 میلیون ایرانی دیابت دارند
یک متخصص بیماری های داخلی، با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت که دیابت نامگذاری شده است، گفت: حدود ٥ ميليون ديابتی در بين بزرگسالان ايرانی وجود دارد.
سید محمدرضا لاجوردی تصریح کرد: كم تحركي ، ورزش نكردن، مصرف غذاهاي پركالري و چرب، مصرف بالاي كربوهيدراتها ، مصرف كم سبزيجات و ميوه ها همگي شیوه های پرخطر زندگی هستند که ميتوانند باعث چاقي و افزايش احتمال ابتلا به ديابت بشوند .
این متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش ادامه داد: هر كسي احتمال ابتلا به بيماري ديابت را دارد ولي در كساني كه يكي يا هر دو والدينشان مبتلا به ديابت هستند ، كساني كه چاق هستند و بخصوص چاقي شكمي دارند ، افرادي كه بعلت بعضي اختلالات مجبور به مصرف بعضي داروها مثل كورتون هستند و يا مبتلایان به بعضي بيماريها مثل آكرومگالي و كوشينگ بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
وی در خصوص تاثیر فاکتور سن، در بروز این بیماری گفت: در هر سني ممكن است ديابت ايجاد بشود اما معمولاً ديابت تيپ يك (نوع وابسته به انسولين) در افراد جوان و ديابت نوع دو (غير وابسته به انسولين)در بزرگسالان بيشتر ديده مي شود.
لاجوردی با اذعان به آمار قابل توجه مبتلایان به دیابت در کشورمان گفت: حدود ٥ ميليون ديابتي در بين بزرگسالان ايراني وجود دارد كه نشاندهنده رقم بيش از ده درصد بالغين را به خود اختصاص ميدهد و اين آمار كمي نيست. عموماً شيوه هايي از زندگي كه در آنها بروز چاقي بيشتر مشاهده ميشود ريسك ابتلا به ديابت را افزايش ميدهد. در ضمن اين شيوه هاي زندگي در يك بيمار مبتلا به ديابت مي تواند باعث عدم كنترل مناسب قند خون و عدم حصول نتيجه درماني مناسب بشود.
وی در رابطه با عوارض عدم توجه به این بیماری توضیح داد: بي توجهي به ديابت كه بعضاً در بيماران ديده مي شود ميتواند باعث بروز زودرس عوارض و كاهش طول عمر و مرگ و مير بيمار گردد و هزينه هاي مالي زيادي نيز به خانواده تحميل كند.
 
دیابت علت ۲ درصد مرگ ها در ایران
رئیس مرکز مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، گفت: ۲ درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از دیابت است.
احمد کوشا در نشست خبری هفته سلامت با بیان اینکه ۴۲۲ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند، گفت: در کشور ما ۴.۵ تا ۵.۵ میلیون نفر  مبتلا به این بیماری هستند.
وی، شیوع دیابت تا سال ۹۰ در کشور را در گروه سنی ۲۵ تا ۷۰ سال ۱۱.۳۷ درصد بیان کرد و افزود: بین سال های ۸۵ تا ۹۰ شیوع دیابت ۳۵.۱ درصد افزایش داشته است و این نشان می دهد که ابتلا به دیابت در کشور در این سال ها رشدی فزاینده داشته است.
کوشا با اشاره به تغییر سبک زندگی، گفت: ممکن است در دهه های آینده حدود ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا باشند.
وی با اشاره به این که ۴۶ درصد مرگ ها به دلیل سکته های قلبی، ۱۳ درصد به دلیل ابتلا به سرطان و ۱۴ درصد به دلیل حوادث ترافیکی است، افزود: ۲ درصد علت مرگ و میرها به  و بیشترین علت ناتوانی ها به دلیل ابتلا به دیابت است.
به گفته کوشا، کنترل و پیشگیری از ابتلا به دیابت یکی از اهداف ۴ گانه کنترل جهانی تا سال ۲۰۲۵ است.
 
خطر ابتلا به دیابت در سیگاری ها بیشتر است
در این زمینه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته سلامت  در مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: دیابت یکی از شایعترین علل نابینایی و قطع عضو است که تشنگی زیاد، تکرار ادرار، گرسنگی مداوم، خستگی مفرط، تاری دید و بی‌حسی اندام‌ها نیز از جمله علائم این بیماری می باشد.
مهدی طباطبایی با اشاره به اینکه الگوی زندگی افراد را باید با آموزش تغییر داد، گفت: پیشگیری بهتر از درمان است و اگر مرگ و میرناشی از بیماری‌های مزمن به 10 درصد افزایش پیدا کند سالانه 5 درصد کاهش رشد اقتصادی داریم.
وی با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان بروز بیماری دیابت روبه افزایش است، افزود: یکی از علل آن مصرف بی‌رویه دخانیات‌ است و در افراد سیگاری خطر ابتلا  به دیابت 30 تا 40 درصد بیشتر از دیگران است.
 
140 بیمار دیالیزی در زاهدان 
این مسئول بیان کرد: تغییر الگوی غذایی، افزایش تحرک بدن، جلوگیری از افزایش وزن و پرخوری و پرهیز از دخانیات در پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت موثر است.
وی ادامه داد: افزایش و کاهش شدید قندخون بسیار خطرناک است و باید با تغییر الگوی غذایی قندخون خود را در حالت نرمال قرار دهیم.
طباطبایی مصرف مواد لبنی، سبزیجات و مواد پروتئینی را از جمله مواد غذایی عنوان کرد که منجر به کاهش این بیماری می شود؛ همچنین مصرف زیاد روغن، قند و شکر و شیرینی‌جات نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
 
هزینه های میلیونی بر دوش بیماران دیابتی 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر استفاده از میان‌ وعده‌های سالم از جمله میوه‌جات تاکید کرد و گفت: ورزش‌های پر تحرک به صورت روزانه به طوریکه ضربان قلب را افزایش دهد برای سلامت بدن مفید است.
وی در پایان گفت: در شهرستان زاهدان 140 مریض دیالیزی وجود دارد که هزینه درمان آنها در طی یکسال بیش از چهار میلیارد ریال است.
انتهای پیام/9031
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcexf8v.jh8xei9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما