تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۵۵
معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از عملکرد ترامپ در عمل نکردن به توافقنامه پاریس گفت: امریکا فراموش کرده که گازهای گلخانه‌ای تولید شده در امریکا، مردم این کشور و سایر نقاط جهان را تهدید کرده و اگر این موضوع یک متهم اصلی داشته باشد، امریکا است.
امریکا متهم اصلی تولید گازهای گلخانه‌ای/ «بیکاری» ابرچالش پیچیده ایران
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  باشگاه خبرنگاران پویا؛اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز در مراسم دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست اظهار کرد: همه ما امروز نسبت به این موضوع واقف هستیم که جهان بیش از ظرفیت زیستی موجود در معرض آسیبها و چالشها قرار گرفته است.
وی افزود: گرم شدن زمین، تغییر اقلیم، تنوع زیستی، انقراض گونه‌ها، آلودگی هوا، آلودگی آب و خاک، زوال جنگلها و مراتع، خشکی تالابها، توفانهای گرد و غباری، آلودگی سواحل و ... از جمله تهدیداتی است که همه ساکنان زمین را دربرمی‌گیرد.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مقابله با تهدیدات زیست‌محیطی فرازمانی و فرامکانی است و همه مردم در همه جهان باید برای آینده دور و نزدیک و سرنوشت زمین و محیط زیست حساس باشند.
جهانگیری با بیان اینکه مکرراً به فعالیتهای سازمانهای بین‌المللی برای حفظ محیط زیست تاکید می‌شود، گفت: نمونه آخر این تاکیدات توافقنامه پاریس بوده که با کشورهای عضو و اکثریت کشورهای دنیا توافق لازم برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای انجام گرفت اما متاسفانه کشوری که بیش از همه در ایجاد گازهای گلخانه‌ای نقش داشته است، عملکرد دیگری را مدنظر دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه امریکا برتری‌جویی بی‌حسابی نسبت به این توافق دارد و به نوعی نسبت به آن ابراز تردید کرده است؛ آقای ترامپ گفته  ترجیح من مردم امریکا هستند نه مردم جهان.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: گویا امریکا فراموش کرده که گازهای تولید شده در این کشور، مردم امریکا و سایر نقاط جهان را تهدید کرده است؛ اگر این مسئله متهم اصلی داشته باشد امریکا است و باید بیش از بقیه کشورها به وظایف انسانی و قانونی خود در قبال این توافقنامه و انتشار گازهای گلخانه‌ای عمل کند.
جهانگیری تاکید کرد: به طور حتم دنیا نیز باید نسبت به عملکرد امریکا و توافقنامه پاریس موضع جدی و روشنی داشته باشد.
وی تصریح کرد: بازگشت تعادل به زیست‌بوم جهانی مستلزم این است که تلاش و کار جدی در بخشهای مختلف و از سوی اعضای جامعه جهانی انجام گیرد، جامعه جهانی نمی‌تواند با ناعدالتی در بخش محیط زیست رفتار کند و نسبت به زندگی مردم بی‌تفاوت باشد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: حفظ محیط زیست در قرن جاری اصلی‌ترین مسئله جامعه جهانی است و محیط زیست تزئینی و خاص محسوب نمی‌شود بلکه واقعی و عام است و همه  مسائله را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه ایران هم مسئولیت مهمی در حوزه محیط زیست دارد، گفت: مسئله محیط زیست مسئله دیروز، امروز و فردای ایران نیست و هر فرد علاقه‌مند و دلسوزی باید به آن توجه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در سالهای اخیر با پدیده ریزگردها، تالابها، آلودگی کلانشهرها، سلامت و شیوع بیماریهای صعب‌الاعلاج و ... مواجه بوده‌ایم که ریشه آن مسائل زیست محیطی است و هر ایرانی باید نسبت به آن حساس و متوجه باشد.
معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: در دولت یازدهم نیز توجه لازم به محیط زیست انجام گرفت و نخستین مصوبه درباره دریاچه ارومیه صادر شد و این معضل که نزدیک بود زندگی مردم در شمال غرب کشور را با خطراتی روبه‌رو کند امروز وضعیت بهتری یافته است. 
جهانگیری به مسئله خشک شدن هورالعظیم نیز اشاره کرد و گفت: در مقطعی تصمیم گرفتند که هورالعظیم را خشک کنند و حفاری در آن انجام بگیرد در حالی که این موضوع، هوالعظیم را تبدیل به کانون گرد و غبار کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با تلاشهای انجام شده بیش از 80 درصد هورالعظیم  آبگیری شده و کانون حیات است.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: تغییر سوخت مازوت به گاز برای نیروگاه‌های همجوار کلانشهرها یکی دیگر از برنامه‌هایی بوده که تاثیرگذاری در کاهش آلاینده‌ها داشته است.
وی افزود: برای توسعه حمل و نقل عمومی 2 هزار واگن قطار شهری با تخصیص 2 میلیارد دلار انجام گرفته تا کلانشهرها و تهران وضعیت مناسبتری را پیدا کنند.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بخشی از ریزگردها منشاء خارجی دارند، اظهار کرد:‌ وزارت خارجه و سازمان محیط زیست باید در رابطه با ریزگردهای خارجی وارد دیپلماسی جدی شوند تا کانونهای خارجی را متوقف کنیم که البته کار دشواری است.
جهانگیری تصریح کرد: راجع به کانونهای داخلی نیز توجهاتی صورت گرفته و کانونهای خوزستان، زاینده‌رود و... مورد توجه قرار دارد.
 پشتوانه‌های دینی و اعتقادی راهکاری برای حفظ محیط زیست
وی با بیان اینکه توجه به محیط زیست در آئین و فرهنگ ما یک ضرورت است، گفت: نیاز داریم تا از پشتوانه‌های دینی فرهنگی و ادبیات عرفانی برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور و حفظ آن بهره بگیریم.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: نیازمندیم تا حفظ محیط زیست را از روشهای مختلف عملیاتی کنیم، متاسفانه تصرف بشر در طبیعت، محصول سقوط اخلاقی است و باید به موضوع محیط زیست و حفظ آن اهتمام ویژه‌ای شود.
بیکاری؛ ابرچالش پیچیده ایران
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در ایران با برخی ابرچالشها روبه‌رو هستیم، اظهار کرد: اگر به این ابرچالشها که یکی از آنها مسئله بیکاری است نپردازیم کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داشت.
جهانگیری افزود: مسئله بیکاری نه تنها چالش است بلکه برای کشور پیچیده شده و باید به آن توجه ویژه‌ای صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اشتغال کشور در بهرتین دوره سالانه 650 هزار نفر بوده اما در حال حاضر سالانه بیش از یک میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی وارد بازار کار می‌شوند که باید اقتصاد کشور توسعه یابد و بزرگتر شود تا بر چالش‌ها غلبه کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: نمی‌توان از مسائل توسعه‌ای، اقتصادی و مرتبط با معیشت مردم غفلت کنیم؛ باید بتوانیم بخش اقتصادی و بخش محیط زیستی را در کنار هم مورد توجه قرار دهیم.
جهانگیری ادامه داد: باید بتوانیم بین توسعه صنعتی، شهری، و تکنولوژی، ضرورتهای زیست محیطی متوازن را برقرار کنیم تا از طرفی موضوع توسعه هم کند نشود.
وی تصریح کرد: هیچ کس نمی‌پذیرد بخشی از اعضای خانواده‌ها که بیکار هستند بگوییم به خاطر مسائل زیست محیطی کارها را متوقف کرده؛ می‌شود هم مسائل زیست محیطی و هم مسائل توسعه‌ای را در کنار هم پیش برد که البته باید در این زمینه نقطه مطلوب را شناسایی کنیم.
جهانگیری تاکید کرد: محیط زیست باید شرایطی به وجود آورد که در چارچوب استاندارهای تعریف شده فعالیتهای اقتصادی ادامه پیدا کند که این موضوع نیز یکی از جهت‌‌گیری‌های ما در آینده محسوب می‌شود.
معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: بحث بهینه‌سازی انرزی مورد توجه قرار دارد و این مهم تعهدی بین‌المللی و اخلاقی است که می‌تواند اثربخشی مناسبی در حفظ محیط زیست داشته باشد. 
وی با بیان اینکه حفظ میحط زیست و تبدیل آن به مسئله اجتماعی و ملی با حضور همه مردم میسر است، گفت: همه مردم و نهادها و تشکل‌ها می‌توانند برای حفظ محیط زیست توجه کای داشته باشند و البته دانشگاهیان، مراجع و همه افراد نیز نقش بسزایی خواهند داشت.
جهانگیری تصریح کرد: مردم و دولت باید در مسائل زیست محیطی و مشکلات ناشی از آن یار و یاور یکدیگر باشند و در یک راستا برای حل معضلات قرار گیرند؛ امیدواریم همه مردم در مسائل زیست محیطی مشارکت کنند و دولت نیز برنامه‌های لازم را اجرایی کند.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdchminw.23nmqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما