تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۲
سال هاست که مزارع روستای سه قلعه با آب فاضلاب مملو از انواع فلزات سنگین و انگل آبیاری می شود.
آبیاری مزارع کشاورزی با آب فاضلاب/ کشت گندم و جو با انواع فلزات سنگین و انگل
به گزارش عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ محصولاتی که با این آب آلوده رشد می کنند به دلیل ذخیره شدن آلودگی در آن ها حامل انواع بیماری ها به ویژه سرطان می شوند.

روستای سه قلعه یکی از روستاهای نسبتا بزرگ سیستان است که در آن کشاورزی حرف اول را می زند اما کشاورزان منطقه مکررا با شکستن لوله انتقال فاضلاب اقدام به آبیاری جالیزهای در دست کشت می کنند.

طبق گفته کارشناسان وقتی مزارع با فاضلاب شهری آبیاری می شوند علاوه بر آلودگی خاک، سبب آلوده شدن آب‌های جاری و زیرزمینی می‌شود و این مسئله مشکلات بسیاری را برای سلامت مردم ایجاد می‌کند.

تجمع فاضلاب در یک مکان باعث تجمع حشرات موذی ، بیماری زا و شیوع انواع بیماری های وبا، اسهال خونی و سایر بیماری های دستگاه گوارش می شود؛ همچنین آبیاری بیش از حد گیاهان با فاضلاب سبب کاهش ارزش غذایی، تجمع مواد آلی و خشک شدن گیاهان و در دراز مدت نابودی خاک کشاورزی خواهد شد.

فاضلاب انواع آلودگی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک را با خود به همراه دارد

رئیس اداره محیط زیست شهرستان زابل عنوان کرد: اداره آب و فاضلاب به جهت افزایش رفاه مردم سیستم فاضلاب را طراحی کرده اما بسیاری از مردم منطقه تنها برای افزایش سود خود بدون در نظر گرفتن سلامت مصرف کنندگان با شکستن لوله فاضلاب اقدام به آبیاری مزارع کشاورزی کرده اند.

الهام آبتین به خبرنگار اوشیدا؛ گفت: بارها اداره آب و فاضلاب اقدام به تعمیر لوله انتقال فاضلاب کرده اما دوباره لوله فاضلاب توسط مردم محلی جهت آبیاری مزارع شکسته تا سلامت مردم مورد تهدید قرار گیرد.

وی تصریح کرد: با توجه به غنی بودن فاضلاب ها به انواع مواد آلی و معدنی، در مصارف کشاورزی به عنوان کود بهره برداری می شود در حالی که فاضلاب انواع آلودگی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک و همچنین تجمع مواد در گیاهان را با خود به همراه دارد.

آبتین تاکید کرد: فاضلاب استفاده شده جهت آبیاری مزارع سرشار از نیترات و فلزات سنگین بوده که به طور مستقیم وارد گندم و به طور غیر مستقیم با جو و ذرت وارد چرخه غذایی شده و تجمع این مواد در بدن، انواع سرطان ها و بیماری ها را در بردارد.

وی بیان داشت: اداره محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی، ایرادات را در زمین، آب، هوا و خاک را بررسی و تذکر می دهد که در تذکر به اداره آب و فاضلاب در این خصوص این اداره از عدم همکاری مردم سخن گفته است.

اداره آب و فاضلاب بارها اقدام به تعمیر لوله ها کرده است

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان زابل در خصوص رها شدن فاضلاب شهری زابل در زمین های کشاورزی و کشت گندم و جو در کمربندی روستای سه قلعه اذعان داشت: در چندین مرحله، علاوه بر اخطار به تخریب کنندگان لوله انتقال فاضلاب به تصفیه خانه، با هماهنگی دستگاه قضایی همه موارد، برداشت را مسدود کردیم و‌ متخلفین نیز به مراجع مربوطه معرفی شدند و مکاتبه با ادارات مربوطه نیز انجام شده است.

شهریار سرابندی ادامه داد: علیرغم برخورد با متخلفان متاسفانه باز هم مردم محلی لوله را شکسته و از آن استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب نیز مجدد علاوه بر اقدام قضایی علیه کسانی که تاسیسات این شرکت را تخریب می کنند، اقدام به رفع شکستگی خواهد کرد.

سرابندی ابراز داشت: در بهترین شرایط که تصفیه فاضلاب شهری زلال و بدون بو است این آب تنها در فضای سبز شهری قابل استفاده بوده و در بخش کشاورزی استفاده نمی شود.

وی تاکید کرد: در حالی که فاضلاب خانگی و شهری زابل با کمترین تغییر و فقط با ته نشین شدن مواد آلی در حوضچه های آرامش، راهی هزاران هکتار زمین زراعی دشت سیستان شده و ره آورد آن ورود مقادیر فراوان نیترات، فلزات سنگین، آلودگی های میکروبی و انگلی به چرخه غذایی مردم سیستان می باشد.

سرابندی ادامه داد: در صدها هکتار زمین زراعی که از فاضلاب شهری جهت آبیاری مزارع گندم، جو، ذرت و جالیزها استفاده می شود نیترات و فلزات سنگین وارد چرخه غذایی شده و تجمع این مواد در بدن، سرطان ها و بیماری های ناخواسته را موجب می شود؛ همچنین جالیزهایی که با این آب تغذیه می شوند، انگل ها را وارد گوارش و بافت های انسانی می کند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciw3a3.t1a3y2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما