تاریخ انتشار :شنبه ۲ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۷
بعد از چهارشنبه عجیب و سراسر پرخون کشور مصر، نشریه تحلیل بین‌المللی ( فارین پالیسی ) یادداشتی را با عنوان مبارک هنوز در مصر حکومت می‌کند منتشر کرد . زمان بسیار زیادی از منتشر کردن این مطلب عجیب نگذشته بود که همه ی رسانه‌های دنیا خبر گوش خراش آزادی شخص حسنی مبارک همان دیکتاتور سابق مصر را دادند.
حکم آزادی حسنی مبارک با خط سرخ خون فراموش شده جوانان مصر نوشته شده است
حکم آزادی حسنی مبارک با خط سرخ خون فراموش شده جوانان مصر نوشته شده است
به گزارش عصر هامون، بنده از همان موقعی که سخنرانی شخص مرسی را در جریان افتتاحیه اجلاس جنبش عدم تعهد در پایتخت شنیدم ، منتقد شدید از وی بوده اما انتقاد به مرسی، مانع از این مهم نمی‌شود که بگوییم برداشتن وعزل رئیس‌جمهوری منتخب و قانونی در یک شبه‌کودتای نظامی پوپولیستی، مخالف شان ملت مصر و خلاف قاعده های شناخته شده دموکراتیک است.

ذهن یک مخاطب کنجکاو و نخبه نمی‌تواند نسبت به این واقعیت مهم بی‌اعتنا باشد و از کنار آن به سادگی گذر کند ، که دیکتاتور سابق در شرایط و زمانی در آزادی قراداد که بازداشت رئیس‌جمهور قانونی به طور مرتب تمدید شده و اتهامات متعدد به وی وارد می شود . .

در زمانی که انقلاب مصر در مخالفت با ژنرال‌های حاکم و شخص حسنی مبارک شروع شد، اکنون یکی از اتهامات خیلی خنده داری که به مرسی وارد شد این بود که به فرار زندانیان کمک کرده است تا به راحتی از زندان خارج شوند ! البته این را بگویم که این زندانیان همان طور که از شواهد معلوم است ظاهرا همان انقلابیونی هستند که حسنی مبارک آنها را به دلیل مخالفت با دیکتاتوری ۳۰ ساله خودش به زندان برده بود. طنز خیلی تلخی است که آزاد کردن آنها اکنون یک اتهام باشد.

اما اگر مرسی را جنایتکاری در سطح حسنی مبارک بدانیم ( که فرض نادرستی است ) بازهم زمانی جنایت برای او یک‌سی‌ام مبارک مهیا بوده و لذا آزاد شدن مبارک در کنار در حبس ماندن مرسی، از این منظر نیز نادرست به‌نظر می‌رسد.

واقعا کسی که با اخبارروز خاورمیانه و عملکرد مبارک آشنا باشد ، می‌تواند باور کند که وی در دادگاهی بی‌طرف از اتهام فساد تبرئه شده باشد؟ آیا به‌واقع او و خانواده‌اش هیچ فسادی نداشتند که به‌ خاطر آن به زندان محکوم شوند؟

در زمان و شرایطی که حسنی مبارک فرمان قدرت مصر را در دست داشت، فساد سیاسی در اوج خود بود و بسیاری از فعالان سیاسی که خصوصاً جوان بودند بدون محاکمه زندانی می‌شدند. در زمان حسنی مبارک بود که بازداشت‌گاه‌های مخفی در کشور مصر ایجاد شد و روزنامه‌نگاران ، وعاظ مساجد و حتی دانشجویان به‌ دلیل گرایش‌های سیاسی خود تحت تعقیب و پیگیری قرار می‌گرفتند.

در زمان حسنی مبارک بود که به استناد قوانین شرایط فوق‌العاده،نیروهای امنیتی اجازه یافتند به دلخواه شهروندان مصری را دستگیر کنند و به زندان های بزرگ بیاندازند . .

در عرصه اداری نیز در همین زمان و شرایط ، بوروکراسی سنگین ، رشوه‌خواری و زیرمیزی حاکم شده بود.

در ادامه به تصریح گزارش خانه آزادی ، موسسه‌ای غیردولتی که برای تحقیق در خصوص دموکراسی تاسیس شده است، در زمان حسنی مبارک، «فساد» همواره مشکلی بزرگ و غیرقابل حلی در مصر بوده و وی علی‌رغم وعده‌های بسیارش ، کار مهم و مفیدی برای رفع این مشکلات انجام نداده است .

این فساد ، همان اتهامی است که حسنی مبارک از آن تبرئه شده و آزاد شده است و با این وضعیتی که در کشور مصر دیده می‌شود، در صورتی که حسنی مبارک توان جسمی لازم را داشت بعید و دور از انتظار نبود که تا چندین ماه دیگر حتی به قدرت قبلی خودش بازگردد . آنهایی که بعد از کودتا علیه مرسی درکشورمصر حکومت می‌کنند، جز دار و دسته حسنی مبارک نیستند. السیسی مبارکی شاداب‌تر و جوان تر است که تبحر خود را در سرکوب نشان داده است.

احتمالا یکی از ویژگی های قابل تامل و درنگ تاریخ آن باشد که خود را تکرار می‌کند. در تاریخ کشور ما و اندکی پس از انقلاب مشروطه، به‌وضوح قابل مشاهده است که امثال عین‌الدوله به قدرت قبلی بازگشتند و اینها همان افرادی بودند که با مشروطه‌خواهان مبارزه و جنگ می‌کردند. در همین زمان و شرایط، شیخ فضل‌الله نوری بر بالای دار بود و ستارخان بعد از این که مجروح شد در پارک اتابک، به انزوا رفته بود تا عاقبت در غربت و تنهایی بمیرد.

وارث انقلابی که با خون سرخ مشروطه‌خواهان به ثمر و سرانجام رسید، همان دشمنان اسبق حقوق مردم بودند ، همان هایی که حق مردم را پایمال می کردند و عین خیالشان نبود،امروز نیز السیسی وارث انقلابی شده است که علیه حاکمیت امثال او صورت گرفت و با خون جوانان و نوجوانان بی گناه مصری به ثمر نشست.

قابل ذکر است که وقتی حسنی مبارک به قول نشریه تحلیل بین‌المللی ( فارین پالیسی ) فرماندار قدرت مصر باشد، جای اشخاصی همچون مرسی و بدیع غیر از زندان نیست.

نویسنده : علیرضا هاشمی فر
انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdcg.t93rak9wxpr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما