تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۲
بازارهای ایران و کشورهای همسایه اشباع شده است از پدیده ای ساده بنام تق تقی یا تق تقه، نامی که حتی جنبه رسمی نداشته و کودکان و نوجوانان ایرانی بطور مشترک آن را بر این اسباب بازی گزارده اند چراکه اساسا این اسباب بازی در هیچ بسته بندی و یا نشان تجاری بفروش نمی رسد که بتوان نام ، نام کشور سازنده و یا هر مشخصه ای دیگر پیرامون آن یافت.
اسبابی بازی تق تقی،یا سلاح خطرناک شکاری؟
اسبابی بازی تق تقی،یا سلاح خطرناک شکاری؟
به گزارش عصر هامون، تق تقی، اسباب بازی است که این روزها در کوچه خیابان و در خلوت خانه ها دست هرکودکی می توان یافت، نکته قابل توجه اسباب بازی این است که؛ در هیچ بسته بندی قرار ندارد و بصورت دست ساز بفروش می رسد، از طرفی چگونه در حین سادگی تمام به راحتی کشورهایی چون ایران،افغانستان و پاکستان راغ تسخیر کرده است.

بنظر می رسد این بسیار ساده انگاری است که تنها ایرادی که بسیاری از سایت های تحلیلی بر این اسباب بازی گرفته اند، دعوای بین والدین و فرزندان که مسبب آن صدای مسلسل وار این اسباب بازی است.

اگر از برداشت های سطحی و عوامانه این اسباب بازی بگذریم به یکی از مشخصه های مهم این اسباب بازی می رسیم.

خطرناک ترین وجهه این اسباب بازی شباهت بیش از اندازه آن به (clackers) است؛ سلاحی آرژانتینی که در شکار برای ترساندن پرندگان از آن استفاده می شد.

این اسباب بازی اوایل سال ۱۹۷۰ در آمریکا با شمایل امروزی رونق بسیار یافت و پس از مدتی بطور کامل از صحنه روزگار محو شد، و امروز پس از حدود ۴۰ سال از کشورهای خاورمیانه سربرآورد، آنهم بدون هیچ برچسب،بسته بندی و مشخصه ای.

از دیگر مواردی که می توان پیرامون این ابزار از آن سخن گفت، شباهت نزدیک آن به سلاح (قلاب سنگ) است، سلاحی که قدرت تخریبی بسیاری داشته و در نبردهای انفرادی از آن استفاده می شده است، سلاحی که با حداقل امکانات ساخته و در اختیار قرار می گرفت.

آنچه در رابطه با تق تقی اهمیت دارد، اثری است که بر ذهن و روان کودکان و نوجوانان ایرانی و مسلمان می گذارد، در این رابطه احسان فلاحی، کارشناس علوم تربیتی به خبرنگار سیب و سوران گفت: اسباب بازی ها در دوران کودکی دنیای فرزندان مان را شکل می دهند، در واقع نقشی که در بزرگسالی دوستان،همکاران و نهادهای عظیم فرهنگی در زندگی ما ایفا می کنند، در کودکی برعهده ی اسباب بازی ها است.

وی افزود: بعنوان مثال، عروسک باربی در یک دهه پیش از این با هدف تحمیل سبک زندگی آمریکایی یا همان (amerikan life style) وارد خانه های ما و درنهایت قلب و ذهن دختران و پسران ما شد.

فلاحی ادامه داد: نتیجه هجمه سنگین غرب به فلب و ذهن کودکان مان در یک دهه پیش این بود که امروز، کودکان دیروز و جوانان امروز دچار بحران هویتی شده و گاه به اعمالی از قبیل برداشتن ابرو توسط پسران و یا پوشیدن لباس های مناسب مردان توسط دختران منجر شد.

کارشناس علوم تربیتی افزود: آنچه در رابطه با اسباب بازی تق تقی اهمیت دارد: شباهت این اسباب بازی به انواع سلاح است، و همچنین صدایی که این اسباب بازی تولید می کند، شباهت بسیاری به صدای شلیک مسلسل و رگبار است.

وی ادامه داد نتیجه ی این قرابت در ظاهر و محتوا، خو گرفتن کودکانمان به خشونت و صداهایی از این قبیل است.

بنظر می رسد می توان در تکمیل اظهارات آقای فلاحی این نکته را افزود که، در یک دهه پیش از این تمامی حواس غرب بر تربیت غیر مستقیم نسلی ضعیف، بی هویت و هوس گرا متمرکز بود، و امروز پس از یک دهه کشورهای استکبار با استفاده از تمامی ظرفیت های استراتژیست ها،تئوریسین ها، کارشناسان طراحی اسباب بازی، سربازان رسانی و تبلیغاتی در تلاش هستند تا ذهن و روان فرزندان مان را به سمت سرکشی، خشونت و سرپیچی از قوانین دینی و بشری سوق دهند.

انتهای پیام/۹۰۳۱ https://www.asrehamoon.ir/vdcj.xemfuqem8sfzu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

چرا جمع اوري نمي شود اگه پرتاب شود خيلي هم خطر ناك است در پاركها هم بفروش ميرود.