تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۳
امضای عهدنامه ‏ها، مقاوله‏ نامه‏ ها، موافت‏نامه ‏ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت ها و همچنین امضای پیمان‏های مربوط به اتحادیه‏های بین‏ المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رییس جمهور یا نماینده قانونی او است.
شورای عالی امنیت ملی یا مجلس شورای اسلامی؟ مسئله این است
به گزارش سرویس سیاسی عصرهامون به نقل از مطالبه گر؛ بنده نمی‌دانم اینکه توافقی در مجلس به صورت لایحه مطرح می‌شود چه معنایی دارد در حالیکه معتقدیم مجلس باید گزارشات لازم را دریافت کند.
این جملات از آن مرد همیشه تکذیب گر دولت یازدهم است. این بار این سخنان از ماجراهای هسته ای دیگری پرده برداشت. این بار دولت صراحتا اعتقاد بر این دارد که شورایی که انتصابی است بر مجلس شورای اسلامی تقدم دارد. البته این که نقش شورای امنیت ملی در عرصه ی مدیریتی کشور بر هیچ کس پنهان نیست. همچنین گرچه مصوبات شورای عالی امنیت رهبری، به تایید مقام معظم رهبری می رسد، لکن بر کسی پوشیده نیست که ایشان تا حد بالایی بر خرد جمعی اعتقاد دارند و این خود از دلایل تاکید دولت بر نقش شورایی است که به رئیس آن رئیس جمهور است و بسیاری از وزرا و از جمله سرلشکر فیروزآبادی نیز در آن حضور دارند.
اما صحبت اصلی بر این است که کسانی که دم از حقوق ملت( البته در هنگام انتخابات) می زنند چگونه است که مقام مجلس شورای اسلامی را که منتخب مردم است را فقط در حد اینکه گزارشات دولت را بررسی کند می دانند.
به واقع بسی جای تعجب نیست که رئیس جمهور حقوقدان که دم از دولت قانون می زند که البته بارها قانون را اجرا نکرده و یا حتی خلاف آن عمل کرده، اصل ۱۲۵ قانون اساسی را فراموش کرده است که این چنین اشعار دارد:
امضای عهدنامه ‏ها، مقاوله‏نامه‏ ها، موافت‏نامه ‏ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت ها و همچنین امضای پیمان‏ه ای مربوط به اتحادیه‏ های بین‏ المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رییس جمهور یا نماینده قانونی او است.
اما در ادامه دولت بار دیگر از همه ی توان خود برای مخدوش کردن نمایندگان ملت برای بررسی متن برجام استفاده کرد. این بار نوبت الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور است که به یک باره متن برجام را بررسی کند و اظهار نظر کند که متن برجام توافقی سیاسی است و نیاز به تایید مجلس شورای اسلامی ندارد.
فراموش نکنیم که فردای خوانش بیانیه ی مشترک ظریف-موگرینی در مورد متن برجام، عراقچی در اخبار ساعت ۱۴ شبکه ی یک، از حق بررسی متن برجام توسط مجلس برای رد یا تایید آن خبر داد. اما این خبر فارغ از بارها اعلام تیم دیپلماسی ایران ناظر بر این حق مجلس در یک سال اخیر است.
اما پس از این که مفاد مصوبه ی شورای امنیت اعلام شد و در همان اول کار مردم شاهد تخلف عظیم آمریکا در تعهداتش بودند، به یک باره نظر دولتمردان عوض شد و حق نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را برای نظارت بر برجام را نادیده گرفتند.
به نظر می رسد روحانی فاصله ی زیادی با شعارهای انتخاباتی خود گرفته است که در راس آن ها مسئله ی دولت قانون است.
انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdchvwnq.23nzzdftt2.html
منبع : پایگاه خبری تحلیلی مطالبه گر
نام شما
آدرس ايميل شما