تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۸
در حالی سیستان و بلوچستان لقب سرزمین پروژه های نیمه تمام را به خود اختصاص داده که پروژه هایی که در نخستین روزها، نشانه امیدوار کردن ملت یا لطف و مهربانی هیئت دولت به مردم در سفرهای استانی است مدت ها بعد همچون ارثیه ای ناخوشایند رد کلنگ آن بر روی زمین بیخ ریش وارثانش به یادگار می ماند.
قفل بی مهری بر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان/ تشدید مهاجرت از سیستان با محقق نشدن وعده حق آبه تالاب هامون
به گزارش عصرهامون، اوایل آذر ماه سال جاری بود که اولین سفر استانی رئیس جمهور کشورمان با انتخاب سیستان وبلوچستان رقم خورد و برای دومین بار وی و هیئت همراهش را راهی منطقه سیستان کرد.
این سفر و دادن وعده های جدید به مردم صبور سیستان وبلوچستان در حالی اتفاق افتاد که پیش از این نیز روحانی در دولت یازدهم سیستان و بلوچستان را در فروردین برای سفر انتخاب کرد و در جمع مردم این شهر وعده وعیدهای زیادی داد که در ذیل به بررسی وعده های بی سرانجام حسن روحانی در فروردین ماه 93 به زابل اشاره شده است.
 
حق آبه تالاب هامون
 روحانی در دولت یازدهم سیستان و بلوچستان را در فروردین برای سفر انتخاب کرد و در جمع مردم این شهر از مذاکره برای حق مشکل حق آب سیستان گفت و افزود: "راه حل اول دیپلماسی آب است؛ یعنی بتوانیم حقابه مردم و آب مورد نیاز این منطقه را طبق قرارداد بین ما و کشور همسایه مان تامین کنیم. در سفر هفتم فروردین امسال به کابل، در جلسه دو جانبه با رییس جمهوری و وزیران افغانستان بحث اصلی ام مسأله آب و رودخانه هیرمند و دریاچه هامون بود.
وی افزود: تمام مقامات افغانی و از جمله رییس‌جمهوری محترم افغانستان قول دادند که به قرارداد بین ایران و افغانستان نسبت به استفاده از رودخانه هیرمند و حقابه مردم نسبت به دریاچه هامون مقررات بین المللی را مراعات کنند.
این وعده روحانی بعد از گذشت 3 سال نه تنها عملیاتی نشده بلکه اوضاع سیستان بحرانی تر و مهاجرت از این منطقه تشدید شده است.
اگر چه این وعده در همان دوره عملیاتی نشد اما روحانی بار دیگر در اولین سفر استانی دولت دوازدهم در جمع مردم زابل از پیگیری وعده های خود در سال 93 خبر داد و گفت: قرارداد بین افغانستان و ایران باید اجرایی شود وحق آبه ایران از افغانستان گرفته شود، با افغانستان رابطه دوستانه داریم و برای این کار یک قرارداد بزرگ با آن بسته شده که بخشی از این قرار داد حق آبه هامون است و دولت تمام توان خود را در این زمینه به کار گرفته است.
 
 طرح 46 هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان
روحانی همچنین در آن سال گفته بود: "برای رساندن آب به مزارع از طریق خطوط لوله باید اقدام کنیم و برای این کار ان شاء الله ۴۶ هزارهکتار زمین کشاورزی را زیر شبکه آبیاری لوله ای برای استفاده بهره‌ورانه از آب قرار خواهیم داد.
این طرح، به حول قوه الهی ظرف سه سال آینده اجرا می شود که این پروژه نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد تومان است. یعنی هر سال باید ۵۰۰ میلیارد تومان منابع لازم را در اختیار بگذاریم تا این طرح ظرف ۳ سال اجرا و پیاده شود و با اجرای این طرح ، تحولی بزرگ در کشاورزی منطقه به وجود خواهد آمد.
این طرح هم به گفته کارشناسان 40درصد پیشرفت فیزیکی دارد تا افتتاح کامل هنوز چندسالی زمان نیاز دارد.
 
افتتاح نیروگاه بادی
از دیگر وعده های روحانی افتتاح نیروگاه بادی بود که وی از برنامه ریزی برای این منطقه جهت ایجاد دو نیروگاه بادی، هریک به قدرت ۱۰۰ مگاوات گفت که از چند ماه دیگر عملیات اجرایی اش شروع خواهد شد.
خوشبختانه این وعده رئیس جمهور هرچند با تاخیر قریب به سه سال ولی مهرماه امسال با حضور شرکتی از کره جنوب کلنگ آن به زمین خورد.
 
احیای بازارچه های مرزی
آقای روحانی در جمع مردم سیستان از طرح های خود برای سیستان گفت و افزود: طرح‌های دیگری هم برای کل استان وجود دارد؛ از جمله منطقه سیستان، اولاً بازارچه‌های مرزی ان شاء الله احیاء خواهد شد.
این وعده روحانی هم شکل عملیاتی به خود نگرفته و امروز بازارچه های مرزی این منطقه هراز چند گاهی فعال و دوباره تعطیل می شوند.
 
گازرسانی به زابل
روحانی سال 93 البته به مردم سیستان گفت: در زمینه مسأله گاز هم طرح گاز از ایرانشهر به زاهدان و خاش قبلا مورد تصویب قرار گرفته و عملیاتی و اجرایی خواهد شد و ان شاء الله تا پایان سال ۹۴ برای زاهدان و خاش اجرا خواهد شد. البته در این سفر هیات وزیران، مساله زابل را در این طرح اضافه کردیم. لوله گاز از زاهدان به زابل اجرایی و عملیاتی خواهد شد و امیدوارم همزمان با اجرای لوله گاز در ایرانشهر طرح از زاهدان به زابل را هم اجرا کنیم.
این وعده روحانی البته به نظر می رسد حالا حالا ها در زابل به نتیجه نرسد و سیستانی های باید تا پایان دولت دوازدهم و شاید بیشتر منتظر تحقق این وعده بمانند.
 
 منطقه آزاد سیستان
مردم در این سفر از رئیس جمهور درخواست ایجاد منطقه آزاد تجاری در سیستان و رونق این منطقه را خواستار شدند که آقای روحانی هم قول طرح در هیئت وزیران را داد، البته سرنوشت این لایحه را باید از ساختمان خانه ملت جویا شد.
 
وعده ساخت بیمارستان ۶۴ تخت خوابی در دلگان همچنان نامعلوم است
این وعده ها نه تنها در سیستان اجرایی نشد بلکه سایر شهرهای استان هم با این دست پروژه ها که سرنوشت نامعلومی دارند مواجه است به گونه ای که در شهرستان دلگان نیز قرار بود بیمارستان 64 تختخوابی ساخته شود که اصلا چنین چیزی ساخته نشد.
یکی دیگر از این وعده ها افتتاح مرکز درمان بستر ۱۰ تخت خوابی دلگان توسط وزیر بهداشت در تاریخ ۲۰ آذر۹۵ بود که تا خرداد ۹۶ افتتاح شود اما هنوز افتتاح نشده است.
 
پس از سال ها چشم انتظاری خبری از مستقر شدن پزشک زنان در دلگان نشد
پل اسفند دلگان از سال ۹۰ شروع شده به گونه ای که چندین بار وعده افتتاح آن توسط کرد معاون استاندار در هفته دولت ۹۴ و فرماندار دلگان در هفته وحدت ۹۵ داده شده اما هنوز افتتاح نشده است.
پل های بین راهی دلگان به ایرانشهر که فقط یک پل رو آغاز کردند که آن هم هنوز افتتاح نشده است یا مستقر شدن پزشک زنان در دلگان توسط دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر که هنوز خبری از آن نیست از دیگر وعده های بی عمل در دولت روحانی است.
 
وعده ساخت بیمارستان تامین اجتماعی ایرانشهر به کجا رسید؟
اگر چه وعده های داده شده اما اجرایی نشده در دولت بسیار است اما ساخت بیمارستان تامین اجتماعی ایرانشهر که سال گذشته وزیر کار رفاه و تامین اجتماعی قول آن را داده بود اما تاکنون هیچ اقدامی درباره آن انجام نشده یکی از وعده های عملی نشده در ایرانشهر است.
 
گرد فراموشی بر  نیروگاه ۸مگاواتی برق بزمان
همچنین مجتمع پتروشیمی ایرانشهر که در حال حاضر با مشکل کمبود تامین آب مواجه است و عدم پرداخت تسهیلات به سیل زدگان سال ۹۵که مصوب هیئت دولت بود اما هیچ اقدامی در خصوص آن انجام نشد یا ایجاد نیروگاه ۸مگاواتی برق بزمان که متاسفانه فراموش شده از دیگر وعده های داده شده می باشد که همچنان مردم منتظر تحقق وعده ای پوچ هستند.
 
جاده مرزی ریگ ملک همچنان در انتظار تکمیل شدن است
در شهرستان میرجاوه دو طرح مهم که در دوره های قبلی بوده و همچنان عملی نشده است شامل  استادیوم هزار نفری شهرستان میرجاوه می باشد که تا کنون بیش از  ۳۰ درصد آن پیشرفت داشته است و دیگری جاده مرزی ریگ ملک بود که رفت آمد مرزنشینان در صورت اتمام این جاده آسان می شود ولی  تا کنون کمتر از ۲۰ درصد آن تکمیل شده است .  
 
سرانجام راه اندازی مجدد فرودگاه و افتتاح بیمارستان جدید سراوان 
در حوزه سراوان نیز وعده ها بسیار بود که یکی از آنها راه اندازی مجدد فرودگاه این شهرستان بود که همچنان این وعده محقق نشد؛ همچنین قرار بود بیمارستان جدید سراوان نیز تا پایان دولت یازدهم افتتاح شود که این مهم هم محقق نشد.
در حوزه چابهار اگر چه قرار بود این شهر به قطب سوم خودروسازی ایران تبدیل شود که این هم محقق نشد همچنین قرار بود وعده کلنگ زنی بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی نیز اجرایی شود که این وعده هم همچنان به حال خود رها شده است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgzz9qnak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما