تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۲
بهره گیری از انرژی های نو و استفاده از طرح های خاص پیشنهادی برای بهره گیری از انرژی های پاک در سیستان و بلوچستان سال هاست به صورت جدی در دستور کار برخی نهادها و سازمان ها قرار گرفته است.
سیستان وبلوچستان بهشت انرژی های پاک/اسراف میلیاردی در نصب توربین های بادی و خورشیدی زاهدان
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان را باید بهشت انرژی های پاک دانست این استان پهناور به دلیل آب و هوای خاص و طبیعت بی نظیر که دارد می تواند با وجود محرومیت های بسیاری که در جای جای آن به چشم می آید با اندکی حمایت و برنامه ریزی درست دولتی این منطقه از کشورمان می تواند به بهترین نقطه برای بهره مندی از انرژی های پاک تبدیل شود.

بهره گیری از انرژی های نو و استفاده از طرح های خاص پیشنهادی برای بهره گیری از انرژی های پاک در سیستان و بلوچستان سال هاست به صورت جدی در دستور کار برخی نهادها و سازمان ها قرار گرفته و حتی برخی نیز پیش قدم شده و اقداتی نیز انجام داده اند که در میان تمامی اقدامات مثبت و منفی باید پروژه روشنایی خیابان دانشگاه زاهدان را که همزمان با بیستمین کنفرانس ملی شبکه های توزیع نیرو و برق در این شهر راه اندازی شد را یکی از نمونه های بد و پروژه های شکست خورده در این حوزه دانست که صدای اعتراض بسیاری از مردم و مسئولین را نیز در آورد و موجب بدبینی نسبت به طرح های مشابه نیز شد.

از سوی دیگر با وجود اینکه بسیاری از معابر حاشیه شهر زاهدان به دلیل نداشتن لامپ و تیر چراغ برق و مشکلاتی از این دست در تاریکی فرو رفته هزینه این مبلغ از بیت المال برای تامین روشنایی خیابان دانشگاه جای سوال دارد.
 
پروژه روشنایی دانشگاه تنها اسراف بیت المال بود
در همین رابطه یکی از دانشجویان اقتصاد زاهدان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه این طرح تنها اسراف بیت المال بود، اظهار کرد: از همان ابتدا تبلیغات بسیاری در این باره انجام شد و به نوعی مردم را امیدوار کرد که این آغازی برای بهره مند شدن همه استان از انرژی های پاک خواهد بود.

وی افزود: نگاه مردم استان به این موضوع عوض شده به گونه ای که وقتی هزینه چندصد میلیونی این طرح را مشاهده کرده که هیچ نتیجه ای نداشت و فقط از آن به عنوان تبلیغات استفاده شده کاملا نسبت به بهره مند شدن از انرژی های نو دلسرد شده اند.

جواد مقدم با اشاره به اینکه هیچ یک از این توربین ها به درستی کار نمی‌کند، بیان کرد: شاید فقط یک سال این توربین های بادی و پنل های خورشیدی تامین کننده برق خیابان بودند و پس از آن برای اینکه آبروی اداره برق و دست اندرکاران این طرح نرود از زمین برق دکل ها تامین شد.

وی ادامه داد: از اولین روز نصب این پنل ها در خیابان دانشگاه صدای وحشتناک چرخش توربین ها موجب ترس بسیاری از زنان و کودکان می شد و هر لحظه منتظر بودیم که این دکل های به ظاهر انرژی نو برسرمان آوار شود.
 
به جای هزینه لاکچری در خیابان دانشگاه باید حاشیه شهر را روشن میکردیم
یکی دیگر از کسبه خیابان دانشگاه نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با تاکید بر اینکه هیچ یک از توربین های بادی خیابان دانشگاه سالم نیست، گفت: هنوز یک سال از ساخت این پروژه نگذشته بود که یکی یکی از کار افتاده و به مشکل برخوردند که برای حل این مشکل نیز برق پایه های نصب شده از زیر زمین تامین شد تا این توربین ها تنها به عنوان یک ژست در این منطقه باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: هزینه چند ده میلیونی برای هر یک از این پایه ها نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست بلکه چند 100میلیون بیشتر از حد معمول نیز برای یک پروژه شکست خورده هزینه شده است.

مهدی بارانی بیان کرد: من متخصص نیستم اما اگر من جای مسئولین امر بودم به جای اینکه هزینه الکی برای این طرح بکنم همه آن هزینه را برای ساخت یک نیروگاه بادی خورشیدی صرف میکردم تا نه تنها تامین کننده نیاز روشنایی یک خیابان مشهور شهر باشد بلکه چندین خیابان گمنام و حاشیه شهر را نیز روشن کند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کوچه ها و خیابان های حاشیه شهر تاریک است، گفت: به گفته خود مسئولین 750میلیون تومان آن هم در سال 94برای این پروژه هزینه شده که این مبلغ میتوانست به جای تامین نور لاکچری خیابان دانشگاه تامین کننده نور معابر حاشیه شهر باشد تا دیگر زنان و کودکان حاشیه شهر زاهدان با ترس و لرز از خانه خارج نشوند.
 

انتهای پیام/حمیده پیران
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqse2bqx48.ala2.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما