> شیرین کامی با طعم قندک و کَبَل زابلروچه سیستان و بلوچستان بهترین انگور ایران | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۶
با نزدیک شدن به روزهای گرم تابستان بازار میوه های شیرین و آبدار در سیستان و بلوچستان حسابی پر رونق است.
شیرین کامی با طعم  قندک و کَبَل زابل/روچه سیستان و بلوچستان بهترین انگور ایران
به گزارش عصرهامون، سال هاست که به واسطه خشکسالی دو دهه اخیر در شمال سیستان و بلوچستان شاهد از رونق افتادن محصولات جالیزی و ناامیدی کشاورزان در منطقه هستیم.

امسال اما با ورود آب سیلاب به دشت سيستان در اسفند ماه سال گذشته، کشاورزانی که خشکسالی ها و قطع ورود آب به منطقه، دستشان را کاملا خالی گذاشته بود، خوشحال و امیدوار شده و اقدام به کشت محصولات جاليز همچون قندک یا همان خربزه، هندوانه یا کَبَل، روچه یا انگور و ... کردند و اکنون محصولات خود را به بازار عرضه می کنند.

بیان این مطلب بدان جهت است که این روزها بازار قند و شکر کشور با طرح تنظیم بازار نه بلکه با محصولات جالیزی این خطه از کشور هم جریان دارد و همواره شاهد حضور مسافران زیادی برای تهیه این محصولات به شهرهایی مانند چابهار، بیرجند، کرمان، یزد، مشهد و ... هستیم به طوری که بازار گرم میوه های شیرین و آبدار حسابی پررونق است.

حبیب رستمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: پنج هزار و 700 هکتار از زمین های کشاورزی در این شهرستان زیر کشت محصولات جالیزی خربزه و هندوانه است که از این میزان پیش بینی 90 تن محصول دور از انتظار نیست.
 
وی بیان کرد: از سطح زیر کشت محصولات جالیزی هم اکنون سه هزار و 700 تن مختص به خربزه و مابقی هندوانه می باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند در ادامه سطح زیر کشت انگور در این منطقه را 420 هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان 310 هکتار بارور است و در هر هکتار 8 تن محصول برداشت می شود.
 
ناگفته نماند هرچند سیستان خاستگاه انگور یاقوتی است و در چند سال اخیر توسعه تاکستان ها در سطح استان و شرایط آب وهوایی شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان سبب شده برداشت این محصول در بلوچستان زودتر آغاز شود به گونه ای که هم اکنون سه هزار و۸۰۰ هکتار تاکستان در استان وجود دارد که بیش از ۸۵درصد آن اختصاص به انگور یاقوتی دارد.
 

به گفته زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از کل باغات انگور استان ۲هزار و ۸۰۰ هکتار بارور می باشد و پیش بینی می‌شود بیش از ۳۱هزار و سیصد تن انگور تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی عمده ارقام انگور استان را یاقوتی قرمز، فخری، امیری، چشم گاوی، عسگری وصاحبی برشمرد و افزود: ۵۳درصد باغات انگور در منطقه سیستان می باشد.

 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchzxnzk23nzvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما