تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۶
دو ماه از اجرای طرح سهمیه بندی سوخت در کشور می گذرد و محقق نشدن دو وعده دولت صدای رانندگان و مردم را در آورده است.
بی برنامگی دولت کاسه صبر رانندگان سیستان و بلوچستانی را سرریز کرده است
به گزارش عصرهامون، 24 آبان ماه سال جاری بود که مسئولان دولت برخلاف بارها تاکید خود مبنی بر عدم افزایش قیمت بنزین تا پایان سال 98، با دو وعده جدید ثبات قیمت کالاها و تخصیص سهمیه مضاعف به ناوگان حمل و نقل عمومی و مسافربرهای شخصی، اقدام به تغییر نرخ سوخت و بالا بردن آن تا 300 درصد کردند.

اجرای این طرح اگرچه از همان ابتدا برای اقشار مختلف مردم کمی نگران کننده بود، اما اعتراض و نگرانی رانندگان آژانس هایی که درآمد اصلی و خرج زندگی شان تنها از این راه تأمین می شد و هیچ شغل دیگری نداشتند بسیار بیشتر بود.

امروز بیش از 2 ماه از این قضیه می گذرد و علیرغم وعده مسئولان این دغدغه بزرگ رانندگان حداقل در سیستان وبلوچستان همچنان پابرجا است. از سوی دیگر، ضعف شدید ناوگان حل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس و کمیاب بودن تاکسی های زردی که ماهانه تا 400 لیتر بنزین سهمیه ای دریافت می کنند، صدای مردم را درآورده و نارضایتی ها را در این خصوص افزایش داده است.

یکسان بودن سهمیه دراستان های برخوردار و محروم عجیب است
یک شهروند زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار ما از مصائب این روزهای جابجایی اش در شهر می گوید. او افزایش بی برنامه قیمت سوخت را مسبب آشفته بازار امروز می داند و تاکید دارد: مسئولان مدعی بودند این طرح کاملا کارشناسی و چکش کاری شده و همه چیز تحت کنترل است اما امروز وضعیت نابسامان در سطح کشور بیانگر چیز دیگری است و هر کس ساز خودش را می زند و نرخ خودش را دارد.

اسماعیل زائی یکسان بودن سهمیه سوخت برای استان های برخوردار و محروم و برابر دانستن شرایط مردم مرکز و مناطق توسعه یافته و شهرهای حاشیه مرزهای کشور را اقدامی بسیار عجیب دانست و گفت: در این استان با این وسعت اگر بخواهیم خود را به نزدیکترین شهر اطراف خود برسانیم باید مقدار زیادی سوخت مصرف کنیم. شرایط مالی مردم استان را هم که خود بهتر می دانید.

وی افزود: از طرفی تعداد جایگاه ها سی ان جی نیز در استان ما بسیار کم است. چرا نخبگانی که این طرح را کارشناسی کرده اند نیاز و مصرف مردم این استان را با شهرهایی که جایگاه های سی ان جی با فاصله های بسیار کم دارند را برابر در نظر گرفته اند.

او ضمن ابراز نارضایتی شدید از ناوگان حمل و نقل عمومی در زاهدان، از کمبود امکانات در این خصوص گلایه کرد و گفت: امکان ندارد قصد جابجایی با تاکسی داشته باشید و به راحتی بتوانید به آن دست پیدا کنید؛ شهر ما مترو و بی آر تی و امکانات آنچنانی که هیچ، یک سرویس مختصر اتوبوس رانی هم ندارد.

این شهروند زاهدانی گفت: بنده ساکن بلوار آزادگان زاهدان هستم؛ سال ها پیش به فاصله تقریبا هر نیم ساعت، یک اتوبوس از بازار تا این منطقه مسافران را جابجا می کرد که چند سالی است که شهرداری الحمدالله این خدمت شگفت انگیزش را هم از ما سلب کرده است. البته بقیه مناطق شهر هم شرایطی بهتر از این ندارند.

دخل و خرجمان با هم همخوانی ندارد
یکی از رانندگانی که در یک آژانس مشغول است و با خودرو شخصی خود اقدام به جابجایی مسافر در سطح شهر و کسب درآمد از این راه می کند، به خبرنگار ما گفت: حدود یک سال است که ازدواج کرده ام؛ با پول وام ازدواجم یک ماشین خریدم و شروع به کار کردم.

میرشکار افزود: حتی پیش از اعمال سهمیه بندی 60 لیتری، به دلیل شرایط اقتصادی هرچه کار می کردم باز هم نمی توانستم جوابگوی خرج و قسط و کرایه خانه و ... باشم، چه برسد به الان که دیگر به هیچ وجه دخل و خرج مان با هم همخوانی ندارد.

وی ادامه داد: بنزین 3 هزار تومانی می زنیم اما مسئولان انتظار دارند با همان نرخ قبل مسافر جابجا کنیم و ظاهرا همچنان نمی خواهند فکری به حال ما کنند. قیمت همه اجناس و قطعات یدکی خودرو و تعمیرات و... بالا رفته و شرایط برای مات بسیار سخت شده؛ کاش مسئولین در مورد کرایه و این گرانی ها فکری کنند.

افزایش نرخ مساله ای اجتناب ناپذیر است
ابراهیم اتحادی نیا، رئیس انجمن صنفی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ما، گفت: افزایش قیمت و کاهش سهمیه سوخت خودروها در آبان ماه سال جاری، اتفاقی بود که شاید تاثیر آن در زندگی بسیاری از مردم عادی چندان ملموس نباشد اما تاثیر این اتفاق در زندگی رانندگانی که روزی خود را با مسافرکشی در سطح شهر تأمین می کنند، بسیار بیشتر و پررنگ تر است.

وی افزود: بیش از 2 ماه از اجرای طرح جدید سهمیه بندی می گذرد و بسیاری از مسئولان رده بالای کشور در رسانه ها از افزایش سهمیه ناوگان حمل و نقل سخن می گویند، اما واقعیت این است که هنوز هیچ سهمیه ای به ما تعلق نگرفته و رانندگان دیگر توان خرید بنزین 3 هزار تومانی و ارائه خدمات بر پایه نرخنامه ای که برای بنزین با لیتر هزار تومان مصوب شده را ندارند.

وی تصریح کرد: شرایط کار در استان ما چندان فراهم نیست و بسیاری از جوانان استان با مدارک و سطوح مختلف تحصیلات دانشگاهی در آژانس های مسافربری مشغول به فعالیت اند؛ لذا تداوم این روند تبعات سنگینی بر زندگی آنان خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه کلیه مدارک درخواستی و مشخصات رانندگان شاغل در این صنف تکمیل و به نهادهای مسئول ارسال شده، ادامه داد: سیستان و بلوچستان در بین همه استان های کشور کمترین تعداد پرونده ثبت شده را دارد؛ از استان ما مجموعا حدود 12 هزار پرونده تشکیل، تایید و ارسال شده و این رقم برابر تعداد پرونده های ثبت شده تنها در شهر کرج است.

این مقام مسئول ضمن انتقاد از کم بودن تعداد جایگاه های سی ان جی در سطح کلانشهر زاهدان، اذعان داشت: اغلب خودروهای ناوگان ما بنزین سوز است و با توجه به هزینه 5 میلیونی نصب مخزن سی ان جی، رانندگان توان انجام این کار را ندارند.

وی ادامه داد: جدای از این، در بیشتر استان های کشور شرایط استفاده از سوخت سی ان جی فراهم است، اما متاسفانه در استان ما حتی رانندگان خودروهای دوگانه سوز در مرکز استان یعنی شهر زاهدان که از قضا کلانشهر هم نامیده می شود، برای هربار سوخت گیری باید 2 الی 3 ساعت در صف معطل شوند. به نظر شما آیا یک جایگاه برای تأمین نیاز شهری مثل زاهدان کافی است؟

با اشاره به وضعیت اسف بار آسفالت معابر گفت: در شهرهای استان به ویژه زاهدان شرایط آسفالت به حدی خراب است که اگر فردی به صورت حرفه ای و تمام وقت مشغول رانندگی باشد باید سالانه چندین مرتبه هزینه های سنگینی برای تعمیر جلوبندی خودرو خود بپردازد.

اتحادی اظهار کرد: مطمئنا رانندگان هرگز تمایلی به افزایش نرخ کرایه ها ندارند و در این مدت نیز علیرغم افزایش قیمت بنزین، لاستیک، بیمه، قطعات یدکی و همه مشکلات معیشتی که با آن روبرو شدند، باز هم تحمل کردند، اما با توجه به این شرایط افزایش نرخ مساله ای اجتناب ناپذیر است، چرا که حتی با تخصیص سهمیه جدید، رانندگان بنزین را نسبت به گذشته، 50 درصد گران تر می خرند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgwz9qxak9xq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

تاکسیرانی یکبار برای همیشه تاکسی ها رو به جی پی اس مجهز کنند و سهمیه رو بر اساس پیمایش اختصاص بدهند.
این که دیگه در دنیای امروز فناوری کار دشواری نیست که سالهاست همگی ناله می کنیم یکی از کمبود سهمیه و یکی از کمبود تاکسی
زاه حل مشخصه بسم الله
مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها