تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۳۶
اگرچه آبزیان پروتئین بالا و ارزش غذایی زیادی دارند، اما بسیاری از شهروندان سیستان و بلوچستان از آن استفاده نمی کنند.
جای آبزیان در سفره مردم سیستان و بلوچستان خالی است/ ماهی، غذای لاکچری
به گزارش عصرهامون، مصرف ماهی به دلیل داشتن پروتئین بالا و امگا 3 از سوی متخصصان تغذیه بسیار تاکید شده است، به طوری که اغلب آن ها برای مصرف دوبار در هفته این آبزی اتفاق نظر دارند.

سیستان و بلوچستان ظرفیت بالایی در پرورش این آبزی دارد، در شمال استان تالاب هامون و استخرهای پرورش ماهی و در جنوب استان هم دریای عمان این استان را به گنجینه ماهی تبدیل کرده است.

اما با وجود داشتن این پتانسیل ویژه جای ماهی در سفره بسیاری از مردم استان خالی است. 

قیمت بالا ماهی را از سفره ها حذف کرد

یکی از شهروندان زاهدانی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: متاسفانه ماهی هم مانند دیگر منابع پروتئین جانوری مانند گوشت گوسفند و گوساله در ماه های اخیر افزایش قیمت داشته و همین موضوع سبب شده است بسیاری از مردم از مصرف آن صرف نظر کنند.

بختیاری بیان کرد: در سه ماه اخیر ماهی مصرف نکردیم، این در حالی است که متخصصان تغذیه بر دو بار مصرف ماهی در هفته تاکید دارند، اما بسیاری از شهروندان حتی در ماه یک بار هم استفاده نمی کنند.

پیری، یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: باید برای افزایش سرانه مصرف ماهی اقدامی اندیشیده شود، بسیاری از مردم به دلیل گرانی این ماده غذایی آن را از سبد خرید خود حذف کردند، به علاوه ذائقه مصرف ماهی هم باید در میان شهروندان تغییر داده شود زیرا برخی افراد دوست ندارند ماهی مصرف کنند.

روش های عرضه ماهی تغییر یابد

یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: مصرف ماهی به صورت تازه خوب است، بسیاری از آبزیان عرضه شده در ماهی فروشی ها یخ زده هستند و تازگی چندانی ندارند، باید عرضه ماهی به صورت زنده رونق داشته باشد.

ریگی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در شمال تالاب هامون و در جنوب دریای عمان را دارد و از این حیث به منبع آبزیان متصل است و می تواند روش های متنوعی برای عرضه آبزیان داشته باشد، باید میزان دسترسی مردم را با افزایش عرضه و کاهش قیمت افزایش داد.

زنده فروشی ماهی افزایش سرانه مصرف را در پی داشت

محمدرضا زارع جوان، رئیس گروه بهبود کیفیت و صنایع شیلاتی اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در زمینه بازار و بهبود کیفیت در سال‌های گذشته با الگوسازی حمل و نقل آبزیان از چرخه صید تا مصرف، هندلینگ فرآورده ها از طریق خودروهای سردخانه دار یا ادوات حمل و نقل انجام شده است.

وی بیان کرد: ادوات جدید با الگوبرداری از دیگر مناطق و با توجه به شرایط اقلیمی استان به صورت ترویجی در اختیار بهره برداران شامل پرورش دهنده، صیاد یا عرضه کننده ماهی قرار گرفته است، به علاوه صندوق های دوجداره حمل و نقل آبزیان که قابلیت نگهداری ماهی و حفظ کیفیت آن تا ۷۲ ساعت با پودر یخ را دارد نیز استفاده می شود.

رئیس گروه بهبود کیفیت و صنایع شیلاتی اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) اظهار کرد: عرضه ماهی به صورت تازه و زنده فروشی در زابل و زاهدان انجام می شود، در تمام ایام سال به خصوص پاییز و زمستان می توان ماهی را داخل وان های حاوی دستگاه های اکسیژن ده از محل صید و حتی خارج از استان با تانکرهای حمل به صورت زنده عرضه کرد.

زارع جوان تصریح کرد: مطابق با سیاست شیلات در کشور در سال های اخیر، در زمینه ترویج و آموزش جهت اصول زنده فروشی و حمل و نقل بهداشتی ماهی ها دوره برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: به علاوه ادوات نوین در اختیار افرادی که تمایل به این کار دارند قرار می گیرد، در زابل زنده فروشی ماهی رونق دارد، این آبزیان در زمانی که تالاب هامون رو به خشکی می رود از سطح آن جمع‌آوری و در حوضچه های خاکی که پرورش دهنده ها دارند نگهداری می شود و در محل عرضه به صورت زنده فروش می‌رود که با این اقدام سرانه مصرف آبزیان که هدف نهایی بهبود بازار است افزایش دارد.

عرضه ماهی بسته بندی در دستور کار است

به گفته این مقام مسئول، یکی از موضوعات در دستور کار و بررسی بسته بندی ماهی در حوزه سیستان است که امیدواریم اجرایی شود و ماهی مازاد مصرف در این منطقه به صورت بسته بندی عرضه شود.

وی ادامه داد: البته در سیستان تازگی ماهی مقبولیت دارد و بسته‌بندی گزینه آخر استفاده است که امیدواریم این شیوه نوین عرضه در منطقه ترویج یابد، به علاوه فرآوری ماهی نیز مد نظر ما است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjhaevvuqe88z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها