تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۰
چالش های عبور از کودکی و ورود به دوران طلایی زندگی؛

وقتی یک جهان احساس و هیجان لبریز می شود/ نوجوانی؛ برهه ای حساس اما سرنوشت ساز

نوجوانی به عنوان حساس ترین دوره زندگی از نظر ذهنی و روانی است و رفتارهایی که در این دوره آموخته می شود می تواند بنیان زندگی فرد را در آینده پایه ریزی کند.
وقتی یک جهان احساس و هیجان لبریز می شود/ نوجوانی؛ برهه ای حساس اما سرنوشت ساز
به گزارش عصرهامون، نوجوانی را شاید بتوان حساس ترین برهه زندگی از نظر ذهنی و روانی دانست، آن قدر عجیب و خاص که هر روز و هر زمانش ممکن است در تلاطم احساسات، غلیان استقلال و جستجوی هویت سپری شود.

دنیای چندگانه نوجوانی به قدری خاص و ویژه است که فرد را دچار سردرگمی می کند، با قدرت ها به مقابله بر می خیزد و در برابر والدینش می ایستد، به دنبال هویت می گردد و ماجراجویی های عجیبی را در سر می پروراند، گاهی تلاش می کند به استقلال مالی برسد و گاهی هم در کشمکش میان وابستگی ها به سر می برد.

به دنبال الگو می گردد و در این میان از هم سن و سالانش تقلید می کند، ممکن است از آینده بترسد یا در چالش ها ذهنی خود به سمت رفتارهای پرخطر برود و الگوهای نامناسبی را برگزیند.

این مرحله از زندگی اگرچه حساس است، اما به همان اندازه هم بنیادی است و می تواند سرلوحه ای باشد برای آینده ای که نوجوان پیش رو دارد و باید توجه ویژه ای به نوجوان داشت تا از این برهه به سلامت بگذرد و دنیای پیش رو را بر پایه آرامش ذهنی و سلامت جسمی بسازد.

روز شمار تقویم که به 12 آگوست و ۲۱ مرداد ماه می رسد روز نوجوان و آغاز هفته سلامت جوانان را یادآور می شود که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1999 به این عنوان نامگذاری شد، هدف از نام‌گذاری این روز پرداختن به مسائل حقوقی، فرهنگی و … جوانان سراسر جهان است.

دوران غلیان احساسات و کارهای خارق العاده

"هنگامه. ب" یکی از نوجوانان زاهدانی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: نوجوانی دوره بروز احساسات است، گاهی شاد هستیم و اندکی بعد ناراحت و علت این تغییر ناگهانی حالات را نمی دانیم، در مقابل کوچکترین مخالفت از سوی دیگران از کوره در می رویم و پس از آن در عذاب وجدان بدی خواهیم برد.

"ایلیا. ک"، یکی دیگر از نوجوانان زاهدانی بیان کرد: بسیار تمایل دارم با دوستانم معاشرت کنم و ترجیح می دهم وقت آزادم را با آن ها بگذرانم، به خوردن فست فود هم علاقه شدیدی دارم و در هفته چندین بار مصرف می کنم، دلم می خواهد ورزش های هیجانی را انجام دهم تا بتوانم احساساتم را تخلیه کنم.

نوجوانان 35 درصد جمعیت استان را شامل می شوند

مریم زابلی مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در سنین نوجوانی ارزیابی سلامت نوجوانان و ارائه آموزش های لازم، سبب جلوگیری از اختلالات و عوارض سلامت شده و موجب ارتقاء شیوه زندگی فرد می شود.

وی ادامه داد: بنابر نتایج آخرین سرشماری نفوس و مسکن که درسال 1395 انجام شد 35 درصد از جمعیت سیستان و بلوچستان را نوجوانان تشکیل می دهند و اکثریت قریب به اتفاق آنها در حال تحصیل و در معرض مخاطرات جسمی، رفتاری و اجتماعی ویژه این سنین هستند.

به گفته این مقام مسئول، توجه به سلامتی نوجوانان از طریق ارائه آموزش های مناسب و خدمات بهداشتی و ارزیابی های سلامت موجب شناسایی زودرس و درمان به موقع اختلالات و جلوگیری از بروز این مخاطرات و عوارض آن می شود.

نوجوانی بنیان سلامت و شیوه زندگی افراد

مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: از طرفی بنيان بسياري از رفتارهاي تاثيرگذار بر سلامت و شيوه زندگي افراد در سنين نوجوانی نهاده مي شود.

زابلی بیان کرد: هر چند كه ميزان مرگ و ابتلا در سنين نوجوانی از ساير سنين كمتر است، اما رفتارها و شيوه زندگي كه در اين سنين در پيش گرفته مي شوند، تاثير شگرف بر بار بيماري ها ي عمده از جمله بيماريهاي قلبي و عروقي، عوارض ناشي از سوانح و حوادث، ديابت و چاقي در كل جامعه دارد.

به گفته این مقام مسئول، نوجوانان برای مصرف زیان بار نمک، فست فودها و غذاهای آماده، اهمیت فعالیت بدنی و رژیم غذایی سالم، پیشگیری از حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی و... یاد می گیرند در واقع شیوه زندگی سالم را مي آموزند و در طول زندگي به آن پايبند خواهند بود.

وی با بیان اینکه هفته ارتقای سلامت جوانان و نوجوانان از 21 مرداد ماه آغاز و تا 28 مردادماه ادامه دارد، گفت: دانش آموزان امروز والدين فردا هستند، توفيق در افزايش آگاهي بهداشتي و ايجاد نگرش و رفتار سلامت نگر در آنها تضمين كننده سلامت نسل حاضر و آينده كشور است كه پايداري برنامه هاي توسعه را به دنبال دارد.

زابلی با اشاره به این موضوع که نوجوانان مي توانند تاثير شگرفي در نهاد خانواده و جامعه داشته باشند افزود: آنها اغلب قادر هستند پيام ها و عادت هاي بهداشتي را از مدرسه به خانه منتقل كنند و ارتقا آگاهي، بهبود نگرش و عملكردشان مي تواند به بروز تغييرات مثبت در اطرافيان آنها منجر شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccs4qsm2bqie8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها