تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۲
قاچاق انسان که این روزها به دلیل تحولات افغانستان رونق پیدا کرده، ناایمن بودن جاده های جنوب شرق کشور و کمبود بزرگراه ها را بیش از پیش نمایان کرده و در کنار جولان خودروهای سوخت کش، سونامی تصادفات را در سیستان و بلوچستان رقم زده است.
سونامی تصادفات؛ سوغات قاچاق انسان و سوخت در جنوب شرق/کابوس ناتمام جاده های مرگ و جان هایی که می بلعد
به گزارش عصرهامون؛ سال هاست تردد خودروهای حامل اتباع بیگانه غیرمجاز و قاچاق سوخت در جاده های فرعی و اصلی شهرستان سیستان و بلوچستان به یکی از بزرگترین معضلات این خطه تبدیل شده است، چراکه علاوه بر مشکلاتی که برای اقتصاد و امنیت منطقه به همراه دارد، سبب افزایش آمار تصادفات شده است.

کاروان های قاچاق انسان که این روزها به دلیل مشکلاتی که در افغانستان شاهدش هستیم، افزایش زیادی پیدا کرده، علاوه بر ایجاد ترس و دلهره بین اهالی، تشویش و اضطراب را در جاده ها به همراه دارد و به آمار تصادفات جاده ای و فوتی های ناشی از آن افزوده است. 

در دی ماه سال ۹۸ بود که انتشار خبر درگذشت نماینده ایرانشهر نا ایمن بودن جاده های سیستان‌ و بلوچستان را برجسته ساخت، به گونه ای که بیش از آمار همه روزه سوانح و تلفات جانی دیگر نمایان بود و صداها را درآورد، این داستان تلخ سال گذشته در سفر نمایندگان مجلس به چابهار و امسال هم در حادثه تصادف و فوت فرزند نماینده خاش تکرار شد و ناایمن بودن جاده های استان را بیش از پیش نمایان ساخت.

 اما علاوه بر این ناایمن بودن و کمبود بزرگراه ها، طبق گفته مسئولان امر، آنچه شرایط را وخیم تر کرده، حوادث غیر عادی یعنی افزایش تردد افاغنه و رونق قاچاق انسان و همچنین جولان قاچاقچیان سوخت است.
 

افزایش  ۳۰ درصد تصادفات جرحی و ۷ درصدی آمار فوتی ها
 
احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: در حوزه پلیس راه شمال و جنوب سیستان و بلوچستان تصادفات فوتی را شاهد هستیم که قاچاق انسان و سوخت دو عامل اصلی آن است، به گونه ای که آمار افزایش هفت درصدی را نشان می دهد. 

وی ادامه داد: با توجه به وضعیتی که اکنون در افغانستان شاهد هستیم وافزایش ورود افاغنه، از سویی شرایطی که پاکستان در مرز ایجاد کرده، تردد اتباع بیگانه در سیستان و بلوچستان بیشتر شده که در افزایش آمار تصادفات و به ویژه فوتی ها بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصد تصادفات جرحی اظهار کرد: تاکید ما این است که مردم در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توجه ویژه و همکاری لازم را داشته باشند، با سرعت مطمئنه در جاده ها حرکت کنند تا شاهد کاهش تصادفات باشیم.

طاهری با بیان این که تعداد مجروحان در جاده های استان ۱۵ درصد افزایش را نشان می دهد، اضافه کرد: آمار فوتی ها امسال بسیار بیشتر شده است که عامل افزایش آن حوادث غیر عادی و تردد خودروی های افغان کش و سوخت کش است، به گونه ای که گاهی در یک تصادف شاهد کشته و مجروح شدن ۱۵ نفر یا بیشتر از این تعداد هستیم.

فقيرترين استان کشور از نظر بزرگراه

حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره بیان کرد: سيستان و بلوچستان با برخورداری از وسيع ترين و پهناورترين طول راه های كشور، از نظر داشتن بزرگراه فقيرترين استان کشور محسوب می شود.

وی اظهار کرد: در حالی شاهد این ماجرا هستیم که محور ترانزیتی چابهار به میلک به عنوان مهمترین محور کریدور تجاری جنوب شرق محسوب می شود، از سویی شاهد بروز سوانح رانندگی فراوان در استان هستیم.

شهریاری اضافه کرد: این مهم ضرورت وجود راه های ارتباطی استاندارد را در اين پهنه جغرافيايی كشور اجتناب ناپذير كرده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgnz9qxak9tu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما