تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۱
کارشناس علوم اجتماعی گفت: شاکله رفتار فرزندان بر اعمال و رفتار والدین شکل می گیرد، به همین علت آن ها باید مراقب رفتار خود باشند و اگر می خواهند فرزندانی صالح و درستکاری داشته باشند، باید خود نیز اصول اخلاقی را رعایت کنند.
والدین، بهترین الگوی آموختن مهارت‌های زندگی به فرزندان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، اغلب افرادی که تشکیل خانواده داده اند به یاد دارند زمانی را که آرزوی خوشبخت کردن همسر و فرزند بهترین رویایشان بود تا اینکه به حقیقت پیوست.
از آنجایی که هر کسی برای خودش یک الگو و قهرمان در زندگی دارد که از او الهام می گیرد، باید گفت که الگوی رفتاری فرزندان نیز تا زمانی که وارد اجتماع می شوند پدر و مادرشان هستند و چقدر هیجان انگیز است برای عده ای از والدین که فرزنداشان می گوید قهرمان من پدر یا مادرم است. این گفته از آن جهت حائز اهمیت است که فرزندشان الگوی تربیتی خوب و مناسبی برای زندگی خود انتخاب کرده است.لذا در این زمینه باید گفت والدین باید تمام سعی وتلاش خود را جهت الگوی خوب ونمونه بودن برای فرزندخود انجام دهند چرا که فرزندان همیشه با چشم ها و گوشهای باز متوجه آنها هستند و صداقت، وفاداری، محبت، گفتار، رفتار پسندیده و ادب و نزاکت را با سرمشق گرفتن از آنها می آموزند.
در همین راستا کارشناس علوم اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با بیان اینکه خانواده اولین جایگاهی است که فرد در آن با روابط اجتماعی آشنا می‌شود، اظهار داشت: شاید درنگاه کلی تعریف خانواده در جامعه کنونی با دوران گذشته تفاوت زیادی داشته‌باشد اما خانواده اولین جایگاهی است که در تربیت فرزندان نقش اساسی داشته و آنان را با روابط اجتماعی آشنا می کند.
ابراهیم مرادقلی در این خصوص گفت: هر چند خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است اما بزرگترین نقش را در ساختار اجتماعی افراد ایفا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه والدین الگوی رفتاری فرزندان محسوب می شوند، افزود: راه رفتن، صحبت کردن و معاشرت کردن ویژگی هایی است که کودکان تا قبل از 9 سالگی آنرا از والدین خود فرا می گیرند از این جهت والدین باید توجه داشته باشند که رفتار خوب و بد آنان الگوی فرزندانی است که در آینده آن رفتار را از خود بروز خواهند داد از این رو والدین باید نهایت سعی و تلاش خود را برای تربیت فرزندان داشته باشند تا فرزندی صالح و سالم به جامعه تحویل دهند.
مرادقلی ادامه داد: این روزها حضور بودن افراد در کنار اعضای خانواده بسیار کمرنگ شده است و اغلب افراد خود را در دنیای مجازی سرگرم می کنند که این مهم علاوه بر اینکه معضلی برای سست شدن کانون خانوادگی است، باعث ضربه زدن به بدنه زندگی اجتماعی در افراد نیز می شود.
وی با بیان اینکه اغلب خانواده ها با فراهم کردن امکانات مادی سعی دارند توجه خود به فرزندانشان را دوچندان کنند، افزود: خانواده پایه شخصیتی فرزندان را بنا می‌کند.اگر یک خانواده فقط در پی تامین نیازهای اقتصادی فرزندان خود باشد و توجه کمتری به تربیت و اخلاق آنها داشته باشد باعث خواهدشد پایه‌های شخصیتی فرزندان شکل نگیرد.
این جامعه شناس عنوان کرد: اگر والدین درخصوص ناپسند بودن موضوعی با کودک خود صحبت کنند ولی خودشان همان عمل ناپسند را انجام دهند کودک دچار تناقض می‎شود، زیرا کودک مسائلی را می‎آموزد که والدینش به آن عمل می‎کنند .
وی با بیان اینکه والدین بهترین الگو رفتاری برای آموختن مهارت‌های زندگی به فرزندان هستند، گفت: آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها نیز باید این مهارت‌ها را در افراد تقویت کنند .
این کارشناس اجتماعی تاکید کرد: والدین باید مهارت نه گفتن را به فرزندان خود بیاموزند زیرا بیشتر دوستی‌های بی‌سرانجام، افسردگی و اعتیاد ثمره تلخ ناتوانی در کاربرد این مهارت است.
وی گفت: اگر والدین در رفتارهای خود نهایت دقت را در فن بیان با دیگران حفظ کنند، این ارزشها به کودکان انتقال می‌یابد و آنان این آموزه‌ها را در طول سالهای نوجوانی و جوانی در مقابل والدین، خواهر و برادر، هم سالان خود به کار خواهند برد و احترام طرف مقابل را همیشه نگه خواهند داشت.
مرادقلی با اشاره به برنامه های موجود در رسانه‌های جمعی بیان داشت: تماشای برنامه های تلویزیونی عاملی است که می‌تواند به صورت غیرمستقیم ارزش‌های نوجوانان و جوانان را تحت تاثیر خود قرار دهد از این رو لازم است در محتوا و ادبیات برنامه‌های تلویزیونی به‌خصوص برنامه‌های پرمخاطب مانند سریال‌ها و فیلم‌ها نسبت به روابط میان فرزندان و والدین دقت شود.
وی فرزند سالاری را یکی از الگوهای اشتباه رایج در خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: نوجوانان باید توجه کنند که آنها هم می‌توانند در خصوص بعضی از مسائل نظراتشان را بگویند و در بعضی موضوع ها حق انتخاب بیشتری داشته باشند.
این جامعه شناس نظرخواهی از جوانان و نوجوانان در شرایط مختلف را با اهمیت عنوان کرد و ادامه داد: زمانی که نوجوانی رفتار خطایی مرتکب می‌شود والدین می‌توانند دلایل خود را برای او توضیح داده و با شفاف سازی از طریق صحبت کردن به او کمک کنند تا متوجه اشتباهش شود.
مرادقلی در پایان با تاکید بر اهمیت صحبت کردن با نوجوانان در مورد موضوعات مختلف گفت: باید از هر فرصتی برای صحبت کردن با جوانان استفاده کنیم و آنها را در مسیری که پیش رو دارند تنها نگذاریم و همواره حامی و پشتیبان آنها باشیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchiinq.23nkxdftt2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما