تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
پاس مرزی یکی از وعده هایی است که فرماندار شهرستان هیرمند بارها به مردم این شهرستان آن راداده و بارها در جلسات متعدد مدعی شده که پاس مرزی را جهت سهولت در امر کوله بری راه اندازی می کند.
وعده ی فرماندار هیرمند 3 ساله شد/اجرای پاس مرزی همچنان روی هوا
به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛  شهرستان هیرمند یکی از شهرهای مرزی استان سیستان و بلوچستان است که این شهرستان 110 کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری افغانستان دارد و یکی از نقاط استراژیک جهت تبادل کالا با کشور همسایه است.
وضعیت معیشتی مردم در این شهرستان پس از بسته شدن مرز به وسیله دیوار های بتنی روز به روز بدتر شد، به طوری که عمده تجار فعال در منطقه بار سفر به قسمت های بلوچستان بستند، کشاورزان به شمال ایران رفتند و صیادان، صید ماهی را به فراموشی سپردند.
اینکه بگوییم تجارت در مرز انجام نمی شود صحیح نیست، با انسداد مرز تجارت بیشتر از گذشته در بازارچه مرزی میلک انجام می شود اما در این بین تجار تغییر کرده اند، مثلا در گذشته افراد بسیاری جهت امرار معاش خود وسایلی در قالب کوله بر از کشور افغانستان وارد می کردند و در ایران به فروش می رساندند، معکوس این امر نیز همچنین انجام می شد و افراد دام و یا محصولات کشاورزی خود را به افغان ها می فروختند.
به طور کل می توان گفت که مردم دو کشور با تبادل کالا بین یکدیگر سود خوبی به عمل می اوردند به طوری که حتی خشکسالی های سنگین سیستان بر هیچ یک از افراد فشاری وارد نمی کرد.
 انسداد مرز آن چیزی نبود که مردم آن را بخواهند، و قطعاً از تبعات آن آگاه نبودند وگرنه اجازه مسدود کردن مرز به وسیله دیوار را نمی دادند.
با این حال مقام معظم رهبر بارها کوله بری در مناطقی همچون سیستان را حق مردم مظلوم این منطقه دانسته اند و این موضوع را بارها به مسئولین گوش زد کرده اند که منظور از قاچاق کالا ان کوله بر سیستان و بلوچستانی نیست.
 
انحصار مرز در دست نور چشمی ها
 
پاس مرزی یکی از وعده هایی است که فرماندار شهرستان هیرمند بارها به مردم این شهرستان آن راداده و بارها در جلسات متعدد مدعی شده که پاس مرزی را جهت سهولت در امر کوله بری راه اندازی می کند.
پاس مرزی می تواند کمک بزرگی به محرومیت سیستان و اقتصاد از دست رفته مردم کند، مردم این شهرستان نه تنها ادعاهای کلانی از مسئولین ندارند بلکه به همان پاس مرزی نیز بارها رضایت داده اند.
بازارچه میلک یکی از پر ترددترین بازارچه های استان سیستان و بلوچستان است که روزانه ترانزیت های بسیاری از این بازارچه جهت صادرات و واردات عبور می کنند، اما این ترانزیت ها متعلق به کدام سیستانی است؟ عمده صاحبان آنها افغان ها، ترک های ترکیه و شهرستانی هایی هستند که برای افزودن درآمد وارد سیستان شده اند.
 قبل از انسداد مرز  ترانزیتی وجود  نداشت و مردم بومی منطقه بیشترین استفاده را از مرز، که سهم خود آنها است را می کردند.
طی خبری که سایت خبری تسنیم منتشر کرده بود، پیری فرماندار شهرستان هیرمند در یکم خرداد سال 1393 به عبارتی سه سال قبل گفته بود که به منظور مبادله کالا بین مرزنشینان شهرستان هیرمند و آن طرف مرز، از هفته آینده تجارت چمدانی و پاس مرزی (برگه راهداری) در این شهرستان اجرایی خواهد شد.
اکنون سه سال از وعده ای که فرماندار شهرستان هیرمند به مرزنشینان داده است می گذرد، گرچه دولت تدبیر و امید که به دولت وعده ها مشهور است با انتقاد میانه خوبی ندارد،  به گونه ای که در این سال ها بارها سعی در سرکوب رسانه های منتقد را داشته است اما حق مردم موضوعی است که به راحتی نمی توان از آن گذشت و باید آن را از مسئولین مطالبه کرد.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccmpqo.2bqpm8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما